Eveniment unic! TEATRUL DIN CĂLĂRAȘI INVITAT LA BUCUREȘTI! PE SCENA TEATRULUI ”NOTTARA”!…

*Munca de o viață a lui Stefan Nițu devine, acum, o realitate vizibilă pentru toată lumea! *La rândul său, Mihaela Petrovici, managerul Centrului de Cultură și Creație a depus toate eforturile pentru succes național! *Foarte mulți spectatori! *Foarte multe aprecieri!…

UN EVENIMENT, CU ADEVĂRAT, UNIC!

Imaginea Culturii din Călărași a fost asimilată, la un moment dat, de o jurnalistă venită din Franța cu o situație extrem de interesantă, aceea în care “cultura a luat-o înaintea orașului”! Aceasta era concluzia sa după ce primise foarte multe informații despre proiecte și manifestări culturale desfășurat la Călărași, iar când a venit în România și a venit la Călărași, pe la combinat, pe vechiul drum a avut surpriza să vadă un oraș prăfuit, ciudat, neinteresant din multe puncte de vedere! S-a mirat foarte tare și s-a întrebat dacă nu cumva informațiile pe care le primise nu erau reale?!…A verificat – erau reale! Toate manifestările culturale de care auzise se desfășurau în Călărași! Și atunci a avut această revelatie privind cultura care a luat-o înaintea orașului!
2

O TRADIȚIA ISTORICĂ!…

Este exact ceea ce s-a întâmplat cu ocazia invitării Trupei de teatru TREPTE din Călărași la București, pe scena teatrului C.I. Nottara! Acolo unde, practic, două trupe de teatru au susținut spectacole care au impresionat pe toată lumea! Munca de o viață a lui Ştefan Niţu se materializează în ceea ce s-a întâmplat acum, acolo! Iar tot ceea ce se depune ca efort pentru teatrul din Călărași reprezintă un alt element de istorie pentru că, să nu uităm, Teatrul Popular din Călărași a fost primul teatru de acest fel din România!
Iată că urmașii nu dezmint această tradiție, motiv pentru care toate aprecierile oamenilor din Călărași se îndreaptă către ei!3

SUCCES RĂSUNĂTOR PENTRU ACTORII CĂLĂRĂȘENI PE SCENA DE LA NOTTARA!

Parteneriatul încheiat între Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași și Teatrul Nottara prinde contur și aduce primele satisfacții. Acesta face parte din proiectul – PROMOVAREA PRIN SPECTACOL – al Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi şi este înscris în Calendarul de Programe şi Proiecte Culturale – 2018.
După ce în 25 aprilie pe scena sălii ”G. Constantin” a Teatrului Nottara au urcat tinerii actori din Trupa ”Trepte” cu spectacolul ”Eu când vreau să fluier, fluier!”, pe 9 mai a fost rândul actorilor Teatrului “Aurel Elefterescu”, Cristi Dionise și Ştefan Nițu, să evolueze pe scena sălii ”Horia Lovinescu”, în spectacolul “Variațiuni Enigmatice”.8
Regia artistică a piesei ”Eu când vreau să fluier, fluier!” susținut de Trupa ”Trepte” a fost semnată de Ștefan Nițu, iar cea a spectacolului teatral ”Variațiuni Enigmatice” de Mihai Lungeanu.
Mihaela Petrovici: ”Ne dorim o promovare intensă a tuturor acțiunilor derulate de Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași”6
Ambele reprezentații au fost un real succes, ceea ce demonstrează că talentul și prestația extraordinară a actorilor ce au evoluat în spectacolele organizate de Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași pot trece oricând de granițele județului, evoluând la cele mai înalte standarde pe oricare scenă de spectacole din țară.
”Ne dorim o promovare intensă a tuturor acțiunilor derulate de Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași și nu poate decât să ne bucure succesul ce vine ca urmare a realizărilor artistice ale actorilor noștri, dar și a implicării celorlalți factori în evenimentele culturale organizate la nivelul acestei instituți. Este o muncă de echipă și acest lucru presupune creativitate în toate activitățile culturale, obiectivul nostru fiind acela ca atât prestațiile teatrale cât și celelalte spectacole ale CJCC Călărași să ajungă acolo unde ne dorim, și anume la sufletul spectatorului. De altfel, suntem convinși că prin dăruirea cu care fiecare își aduce aportul la actul cultural numele instituției noastre va putea fi auzit și pe alte scene românești și chiar pe cele internaționale”, a declarat managerul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, Mihaela Petrovici. 9
Grație parteneriatului cultural încheiat între Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, manager Mihaela Petrovici şi Teatrul Nottara București, condus de Marinela Țepuş, călărășenii s-au bucurat de prezența pe scena din municipiul reședință de județ a actorilor bucureșteni, în timp ce publicul din Capitală a urmărit cu mare interes prestația actorilor călărășeni.
De altfel, evoluția de excepție atât a tinerilor actori din Trupa ”Trepte”, cât mai ales spectacolul oferit de actorii Cristi Dionise și Ștefan Nițu în piesa ”Variațiuni Enigmatice” a făcut ca aplauzele publicului prezent să răsune minute-n șir în sala de la Nottara.
Prestația actorilor călărășeni nu a rămas fără ecou, reacția de satisfacție și de mândrie a persoanelor prezente în sală s-a transpus nu numai prin felicitările adresate actorilor imediat după spectacol, dar și prin rețelele de socializare.