Eveniment! ZILELE ORAȘULUI CĂLĂRAȘI – PENTRU CĂLĂRAȘI!

OAMENILOR LE TREBUIE ȘI AȘA CEVA!…

Chiar în preajma acestor sărbători ale orașului Călărași, atestat documentar de peste 400 de ani, au început să circule tot felul de informații, comentarii, de dătători cu părerea venind și comentând cât se poate de negativ asemenea acțiuni! A fost și pe la București așa ceva, s-a ajuns și în Călărași cu întrebarea – ce le trebuie călărășenilor zilele orașului?!…
În primul rând pentru că este vorba despre tradiție… În al doilea rând pentru că oamenii chiar au și ei nevoie, măcar din când în când, să fie băgați în seamă de autorități și să se mai și distreze! Trecând peste faptul că, trebuie consemnat și acest lucru, asemenea evenimente există pretutindeni, fără ca bashibuzycii de doi lei care n-au făcut nimic în viața lor să-și dea cu părerea împotriva dorinței oamenilor!
Am făcut aceste precizări pentru că și pe scena deschiderii oficiale a evenimentului s-a dus vorbire despre “cârcotași”, deși termenul respectiv se potrivește unei emisiuni de televiziune și nu unor băgători de seamă care, repetăm, dacă-i iei la bani mărunți scriu “miau” ca pisica, deși ei se recomandă ditamai ziariștii! Fără să aibă în spatele lor vreo instituție de presă, vreo realizare notabilă, ceva…
În egală măsură, însă, evenimentele care s-au petrecut în “Zilele orașului 2018” au fost foarte importante pentru că au atins foarte multe zone, de la tineri la pensionari, de la motocicliști la iubitori de acțiuni sau de motoare și mașini vechi, de toate pentru toți, inclusiv concursuri!
Pentru toate acestea consemnăm “zilele orașului”, în registru comun, la început, după care în ediția de weekend ne vom concentra pe fiecare eveniment în parte!

Vineri 21 septembrie

*Cuplurile de călărășeni care și-au reînnoit jurămintele la 50 de ani de căsătorie! La mulți ani, binecuvântați!

*Deschiderea oficială a Zilelor Municipiului Călărași

*Maria Buză și taraful lui George Pătrașcu

*Florin Vasilică și taraful Teleormanul

Sâmbătă 22 septembrie

*Vizitare nave militare

*Retroparada toamnei

*Concerte în aer liber MONICA ANGHEL, SORE și ANDREEA BĂNICĂ

Duminică 23 septembrie

*Concurs de skandenberg

*Parada motocicliștilor

*Concurs de table

*Concerte în aer liber LIDIA BUBLE și LOREDANA&BAND