EVENIMENTUL SĂPTĂMÂNII: SEFER- DAT AFARĂ!

Şi numit… interimar! Pentru că a ajuns… deputat! *Desigur, el are voie să candideze, dar nu se ştie cum va reacţiona ce a mai rămas din Partidul Mişcarea Populară, la Călăraşi!

SEFER- SCHIMBAT, PENTRU REZULTATUL SLAB!
Şi tocmai când consemnam că despre deputatul de Călăraşi, Eugen Cristian Sefer nu mai ştim nimic, dar absolut nimic, de la alegeri, a venit informaţia de la sfârşitul săptămânii trecute- făcută publică chiar de Traian Băsescu:
„Colegiul Naţional al Partidului Mişcarea Populară a decis schimbarea din funcţie a 19 preşedinţi de organizaţii judeţene, urmare a rezultatelor obţinute la alegerile parlamentare, interimatul la şefia respectivelor filiale urmând a fi asigurat de parlamentari PMP. “Au fost schimbaţi 19 preşedinţi de organizaţii şi numiţi preşedinţi interimari, totul funcţie de rezultat (de la alegerile parlamentare – n.r.). Având în vedere că partidul a fost nou, e un partid care a participat prima dată la alegeri legislative, pragul de menţinere a conducerii a fost 5%, adică pragul dat în legislaţia electorală.“

NUMIT… INTERIMAR, PENTRU CĂ A AJUNS… DEPUTAT!
„Toţi preşedinţii de la organizaţiile care au obţinut sub 5% au fost schimbaţi astăzi. În foarte multe organizaţii am trimis parlamentari să preia organizaţia. Nu ca să rămână acolo, ci ca să organizeze alegerile. În plus, preşedinţii care astăzi au predat sau predau funcţia către interimari au, la rându-le, dreptul să candideze (la şefia organizaţiei – n.r.)”, a precizat Băsescu, după şedinţa Colegiului Naţional al PMP. El a susţinut că alegerile la nivelul fiecărei organizaţii pot fi declanşate „începând de mâine”. Din datele oferite de PMP, au fost numite conduceri interimare în judeţele: Botoşani – deputat Petru Movilă; Cluj – senator Cristian Lungu; Giurgiu – deputat Valeriu Steriu; Hunedoara – deputat Ioan Tăbugan; Ialomiţa – senator Gabi Ionaşcu; Iaşi – deputat Petru Movilă; Mehedinţi – Cătălin Voinea; Neamţ – deputat Corneliu Bichineţ; Olt – Ion Toma; Satu Mare – senator Iustin Talpoş; Sibiu – deputat Robert Turcescu; Suceava – deputat Eugen Tomac; Teleorman – Nicolae Stan; Vâlcea – Cătălin Bulf; Timiş – Radu Şumălan; Călăraşi – deputat Cristian Sefer; Sectorul 2 – Cătălin Militaru; Diaspora – Cristian Diaconescu.

ALEGERI ÎN ORGANIZAŢIILE JUDEŢENE!
Despre regulamentul în baza căruia urmează să se deruleze alegerile interne la nivel de organizaţii, Băsescu a explicat că în cadrul CN s-a decis amânarea adoptării cu o săptămână pentru observaţii. „Din Statut rezultă şi nevoia de a avea şi un regulament de funcţionare a organizaţiilor în care să scriem şi cum funcţionează fiecare organizaţie, cum se fac alegeri şi multe altele. Regulamentul a fost discutat, dar nu a fost adoptat, s-a mai dat termen o săptămână pentru depunere de observaţii”, a afirmat preşedintele PMP. Potrivit lui Traian Băsescu, un congres al PMP care să aleagă o nouă conducere centrală va avea loc, probabil, în toamnă. „Din discuţiile de astăzi rezultă că în toamnă ar trebui să fie. Acum declanşăm un proces de alegeri în organizaţiile judeţene”, a spus el. Întrebat dacă are în vedere o persoană care să îi urmeze la preşedinţia PMP, Băsescu a spus râzând: „O… funcţia mea e greu de preluat”. „Sperăm ca alegerile interne să ne dea nişte oameni politici noi, pe care să îi descoperim, din teritoriu. (…) Să nu vă aşteptaţi să mai fac ce am făcut în PDL, când l-am luat pe Boc şi am spus: ăsta e preşedintele. Vor fi alegeri”, a continuat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

BĂSESCU DIXIT: „VOR PUTEA CANDIDA, DIN NOU, LA ALEGERI!“
Aşadar, între cei 19 preşedinţi eliberaţi din funcţie se numără şi preşedintele de la Călăraşi, Eugen Cristian Sefer. Pe bună dreptate, pentru că regula a fost „toate judeţele care nu au făcut 5%”! Acum, fie vorba între noi, dar şi procentele alea de 4 şi ceva care s-au făcut la Călăraşi se datorează, în mare măsură, canditatei de la Senat, Simona Vlădica! Aceasta şi-a făcut o campanie furibundă, pe toată durata campaniei, timp în care pe Sefer nu l-au văzut decât pe afişe! Atunci când a apărut şi poanta cu- „la partidul lui Băsescu e unu’, şofer!” Dar, prin jocul rezultatelor (că d’aia nu mai avem vot uninominal- să se facă jocurile în altă parte decât acolo unde ar trebui), Cristian Sefer a devenit deputat de Călăraşi! Şi, firesc, va putea candida, din nou, la alegeri- că aşa a decis Băsescu!
Acum depinde cum vor reacţiona cei din PMP- partid aflat în dezintegrare, în prima fază, salvat prin rămânerea în Parlament, dar dacă accesul la putere nu se întrevede prea curând, greu de strâns oameni! Cu atât mai mult cu cât celălalt motor al UNPR-ului (care a dat viaţă PMP-ului la Călăraşi) Aurel Niculae a ieşit şi el din aceste jocuri politice… Oricum, stăm cu ochii pe… Sefer (nu… şofer!)