Exigență! DOAR 3 DIN 10 CANDIDAȚI LA TITULARIZARE AU FOST ADMIȘI!

Problemele din învățământul românesc, în ultima vreme, se dovedesc extrem de dure, reale, ele corespunzând, desigur realităților din spațiul românesc, în general. Nu se poate ca într-o societate care are problemele ei, școala să funcționeze altfel decât societatea, mai mult decât atât există numeroase elemente care influențează nivelul și valoarea!
Iar aici nu este vorba numai despre Facebook, este vorba și despre lipsa de interes din motive diferite a părinților față de modul în care copiii lor se pregătesc pentru școală, ca să nu mai vorbim despre școală cu problemele ei, în general.
Una dintre cele mai serioase probleme este aceea a profesorilor, a cadrelor didactice, în general. Se știe, datorită salariilor, dar și a muncii extrem de dificile în acest domeniu, de foarte multe ori s-a întâmplat că tineri bine pregătiți, absolvenți de facultate au preferat cu totul și cu totul alte domenii decât acela al școlii! De altfel s-a ajuns în situația în care în învățământ vin cei care nu reușesc să se angajeze în altă parte, de foarte multe ori!
Cu toate acestea, exista tentația de a-i primi pe toți pentru că este nevoie de oameni, indiferent de capacitatea și de calitatea lor. Totuși la nivelul școlii din județul Călărași cei responsabili nu au cedat din punct de vedere calitativ! Este ceea ce a impus noul inspector general, prof. Elena Mihăilescu care și la nivelul simulării examenelor, dar și la nivelul examenelor de toate felurile a impus exigență și corectitudinea exemplare!
În asemenea fel încât, iată, deși este nevoie de cadre didactice, la examenul de titularizare de anul acesta doar 3(trei) din 10(zece) înscriși au luat examenul respectiv! Deci numai cei care chiar au corespuns din punctul de vedere al pregătirii și așteptărilor pentru asemenea importantă misiune, doar aceștia au fost acceptat să vină în învățământ, la Călărași!
E un lucru bun, pentru că realismul acesta se va regăsi în rezultate pozitive pentru toată munca celor care intră în acest sistem, de la bun început. Iar performanțele sunt exemplare, de foarte multe ori!…
Ministerul Educației anunță că “au fost transmise spre evaluare lucrările a 21.460 de candidaţi, fiind notate 21.429 de lucrări. 31 de lucrări au fost anulate în centrele de evaluare din motive legate de nerespectarea metodologiei de concurs”.

REZULTATE TITULARIZARE 2018, PE TRANŞE DE NOTE:

– 121 de candidaţi (0,56%) au obţinut nota 10
– 10.037 de candidaţi (46,84%) au obţinut note între 7 şi 9,99
– 7.229 de candidaţi (33,73%) au obținut note între 5 şi 6,99
– 4.042 de participanţi (18,78%) s-au situat pe segmentul de note cuprins între 1 şi 4,99

Din promoţia curentă, 46,83% de candidaţi (în creștere de la 43,07% în 2017) au obţinut note peste 7, iar 32,93%, note între 5 şi 6,99.
Cel mai ridicat procent de note peste 7 (interval 7 – 9,99) s-a înregistrat în judeţul Dolj (58,7%), iar cel mai scăzut, în judeţul Caraș-Severin (30,04%).
La examenul scris de titularizare s-au prezentat 24.070 de candidaţi, 2.531 s-au retras din concurs „din motive personale sau medicale”, 61 de candidaţi au fost eliminaţi (dintre care 27 pentru fraudă, iar 34 de participanți pentru lipsa documentelor de identitate, adeverințelor de absolvire etc.), iar lucrările a 18 candidaţi au fost anulate la centrele de concurs din motive legate de nerespectarea metodologiei. Spre comparație, anul trecut 2.972 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, 30 au fost eliminați pentru fraudă, iar lucrările a 5 candidați au fost anulate la centrele de concurs din motive legate de nerespectarea metodologiei.