Exploziv! BAZA EXTRATERESTRĂ, LA CĂLĂRAȘI?!… TUNELURI CONSTRUITE DE O ALTĂ CIVILIZAȚIE?!…

*Informații provocatoare care generează comentarii!… *Chiar așa, dumneavoastră ce părere aveți?!…

MISTERIOASELE TUNELURI CARE SUBTRAVERSEAZĂ DUNĂREA DE LA CĂLĂRAȘI PÂNĂ LA SILISTRA

secretulcunoasterii.ro informează: Misterele de lângă noi! Galeriile subpământene de la Călărași, opera unei civilizatii dispărute?
Cândva, un arhitect spunea că arhitectura unui popor sau a unui oraș, privită cu ochii sufletului, dar mai ales citită cu cei ai minții, îți poate vorbi despre cultură și istorie, despre sensibilități proprii sau influente străine, despre societate și despre viața însăși. Afirmația este valabilă pentru orașul Călărași, așezat pe malul Dunării și atestat documentar de un act emis în epoca lui Mihai Viteazul. Așezarea este mult mai veche, vestigiile arheologice probând acest lucru. Și totuși sunt voci care susțin că primele așezări din zona au fost clădite de o civilizație de mult apusă, dinaintea nașterii poporului geto-dac.

CATACOMBELE CU PROPRIETĂȚI MIRACULOASE, EXPLOATATE DE MIRCEA CEL BĂTRAN ȘI DE
CAVALERII TEMPLIERI

După cucerirea Daciei de armatele lui Traian, drumurile romane care legau Durostorum (cetate situată pe malul drept al Danubiului) de Câmpia Dunării treceau prin Călărași. Și azi există drumul care leagă aceste două cetăți, Călărași și Silistra, dar la câteva zeci de metri de fluviu și de frontiera trasată arbitrar în 1940, șoseaua a fost zeci de ani barată de grăniceri români și bulgari. Asta numai la suprafață, pentru ca în subteran, la numai câțiva metri adâncime, se află drumuri secrete, pe care istoria le-a conservat. Și, ca o ironie, în perioada comunistă și în primii ani de după 1990, puțini cunoscători ai acestor șosele subterane se foloseau de ele pentru a intra și a iesi din Bulgaria vecină. De fapt, este impropriu spus Bulgaria, pentru că teritoriul respectiv, Cadrilaterul, este vechi pământ românesc. Nu facem politică, dar însuși Mircea cel Bătrân, atunci când descria granițele stăpânirii sale, spunea că ȚARA ROMÂNEASCĂ SE ÎNTINDE PÂNĂ LA MAREA CEA MARE, incluzând și Cetatea Dirstorului (Durostorum/ Silistra). De altfel, există istorici și arheologi care susțin că galeriile din zonă, folosite de daci pentru ceremonii inițiatice în arta războiului pentru tinerii recruți, au fost exploatate de Mircea cel Bătrân ca spații de refugiu în calea cotropitorilor, depozite de muniție și armament, dar mai ales erau folosite pe post de spital de campanie. Mai mult, se pare că aceste locuri au servit ca tabără pentru cavalerii templieri în drumul lor către Țara Sfântă.

EXPERIENȚĂ NERECOMANDATĂ CARDIACILOR

Motivul nu ținea doar de caracterul secret al catacombelor și mai ales de faptul că, se zice, acele locuri păstrează și acum proprietăți spirituale unice, chiar tămăduitoare. Oamenii locului spun că cei care pătrund adânc în galerii se simt, deodată, liberi, ușori precum pasărea cerului, așa cum parcă ar pluti. Totuși, se pare că la intrarea din partea româneasca își arată colții un curent energetic puternic, aproape amețitor, care oferă o senzație similară cu aceea a escaladării celor mai înalte piscuri din Munții Făgăraș. Din acest motiv, excursia în aceste locuri nu este recomandată cardiacilor.

POARTA ENERGETICĂ SPRE UN UNIVERS PARALEL

Orașul Călărași are o istorie remarcabilă și mulți scriitori și-au brodat poveștile pe marginea firului apei, dar niciunul nu a știut sau nu a folosit, măcar ca sugestie literară, misterioasele tuneluri care împânzesc subsolul orașului și subtraversează Brațul Borcea și chiar Dunărea, unind Câmpia Româna cu Dobrogea. Și totuși, pentru că vorbeam despre potențialul energetic al zonei, bătrânii locului povestesc și astăzi, cu temere în glas, despre o pățanie petrecută în anii ’60-’70. La vremea aceea s-a demolat masiv în zonă, pentru a se face loc câtorva blocuri banale, după moda sovietică impusă de arhitecții vremii. Când au început forările pentru săparea fundațiilor s-a produs un cutremur destul de puternic, iar la un moment dat s-a auzit o bubuitură de proportii, fără ca însă ceva anume să fi explodat în interior sau la suprafață. Susținătorii ideii potrivit căreia tunelurile din zonă reprezintă o poartă de trecere dincolo, într-o altă dimensiune a spațiului și timpului, într-un univers paralel, sunt de parere că motivul șocului este strâns legat de faptul că tocmai poarta energetică spre acea nouă lume ar fi fost deranjată de acțiunea omului.

BAZĂ DE LANSARE PENTRU NAVE EXTRATERESTRE?

Unul dintre oamenii locului care au cercetat aceste galerii subpământene este Marian Neagu, de profesie arheolog și istoric. Referindu-se la tuneluri, dânsul ne-a mărturisit, în urma cu mulți ani, că bolta este astfel concepută, încât uriașa forță de presiune a Pământului să fie utilizată ca element principal de rezistență, lucru care justifica păstrarea lor aproape intactă după mii de ani. Geometria riguroasă a zidurilor, în care pietrele sunt perfect îmbinate, atesta adânca știință a constructorilor. Din acest motiv, adepții teoriilor fantastice se împart în două categorii. Unii susțin teza existenței unui popor de nibelungi, oameni ai subteranului și ai întunericului, care au trăit cu sute de ani înainte de apariția poporului traco-get, iar alții sunt convinși că aceste catacombe au fost construite de o civilizație extraterestră. De altfel, sunt voci care afirmă că și în zilele noastre galeriile servesc drept bază pentru navele spațiale. Această credința, mai mult sau mai puțin utopică, se leaga de faptul că, uneori, în general pe timp de ceață, aproape de intrările în subteran au fost văzute cercuri de culoare mov-roșiatică și că, după un timp, vegetația de la suprafață capătă nuanțe maro, ca și când ar fi fost arsă de curând. Susținătorii ideii potrivit căreia tunelurile din zonă reprezintă o poartă de trecere dincolo, într-o altă dimensiune a spațiului și timpului, într-un univers paralel, sunt de părere că motivul șocului este strâns legat de faptul că tocmai poarta energetică spre acea nouă lume ar fi fost deranjată de acțiunea omului.

VRĂJITORIE ȘI MAGIE ÎN VREMEA LUI MATEI BASARAB

Mircea cel Bătrân și cavalerii templieri nu au fost singurii care au exploatat zona. Arheologii susțin că tunelul principal a suferit o operație de restaurare între secolele al XVII-lea și al XVIII-lea, în perioada voievodului Matei Basarab și a urmașilor săi la tron. Coborârea se făcea printr-un puț în spirală de 1,80 metri, în unghi de 90 de grade, iar pe ultimii 4 metri unghiul se micșora la 45 de grade. În câteva locuri, pereții aveau găuri, iar cărămizile scoase din zid erau aruncate pe jos. Prin târg se vorbea, se pare că nu fără justificare, despre găsirea unor comori fabuloase, tezaure monetare, bulgări de aur și bijuterii. Alți adepți ai teoriilor conspirationiste sunt însă de părere ca aici aveau loc ceremonii de vrăjitorie și de magie, despre care se spune că nu-i erau deloc străine lui Matei Basarab și mai ales soției sale, Elena Năsturel.
Bolta este astfel concepută, încât uriașa forță de presiune a Pământului să fie utilizată ca element principal de rezistență, lucru care justifică păstrarea lor aproape intactă după mii de ani – arheolog Marian Neagu.

sursa: taifasuri.ro