Eveniment! PRO ROMÂNIA – PARTID DE STÂNGA, A DEBUTAT CU… STÂNGUL, LA CĂLĂRAȘI!…

*Cu o zi înaintea Congresului , toată organizația din Călărași și-a dat demisia! *În bloc! *Autodizolvându-se!… *La congres a fost o singura… familie!…

POLITICHIA DE MĂRGĂRITAR!…

Am scris, de-a lungul timpului, despre toate partidele românești și în funcție de evenimente am prezentat realitățile așa cum au fost ele, de fiecare dată. Nu facem parte din niciun partid, nu simpatizăm niciun partid, le observăm pe toate cu echilibru, cu atenție, fără interese proprii!
Acum a venit rândul partidului lui Victor Ponta, Pro România, partid născut împotriva PSD., condus de un politician care în calitatea sa de prim-ministru si-a atras numeroase aprecieri pentru că Guvernul Ponta a fost un guvern bun! Spunem asta tocmai pentru a nu fi bănuit de party-priuri , pentru că nu avem!… Pe de altă parte, însă, ceea ce s-a petrecut la Călărași cu filiera Partidului este demn de poveste!…

ȘI CÂND A FOST GATA ORGANIZAȚIA, AU VENIT… ȘMECHERII!…

În vară, în plină vară, când toată lumea aleargă spre concedii, la Călărași a venit un tânăr , fostul deputat, Răzvan Condurateanu. Care avea misiune oficială din partea noului partid care se pregătea -al lui Victor Ponta – să facă o filială la Călărași. Timp de trei luni de zile s-a lucrat în echipă, s-a realizat o echipă foarte bine organizată, răspândită de-a lungul întregului județ! Peste 100 de oameni! Care se pregăteau după ce au obținut și sediu pentru organizația municipală să aibă unul pentru cea județeană, pentru a-l aduce pe Victor Ponta la Călărași și să inaugureze filiala, oficial. Evenimentul cel mai apropiat fiind Congresul partidului. Exact înainte de Congres, însă, apare o informație, strecurată mai întâi în două publicații locale din aceeași sursă care avea, cu siguranță, anumite interese în acest caz că organizația de la Călărași este condusă de un cetățean care nu avea nicio legătură cu tot ce se întâmplase cu acest partid până atunci! Cum era vorba și de unul extrem de controversat, Constantin Iacov, legat de multe afaceri îndelung comentate, în ultimii ani, în România și cum reprezentantul de la Călărași era absolut necunoscut pentru toată organizația, confirmîndu-se și de la București că acela era adevărul, dar fiind invitați să participe, totuși, la congres – ca să umple sala, desigur – jigniți direct în față pentru toată munca pe care o depuseseră până atunci oamenii au hotărât să-și dea demisia, în bloc! Ceea ce s-a și întâmplat cu trei zile înainte de Congres. Desigur, informația nu a mai fost preluată , în primul rând de cei care lansaseră informația cu venirea lui Iacov, ea fiind preluată de publicații naționale cum ar fi “Jurnalul Național” și Televiziunea Antena 3 , aici vorbim de codul deontologic că dacă tot ai dat o informație să dai și replica, dar intrăm în amănunte care ne îndreaptă iarăși către Dezastrul presei din România!


ȘI A VENIT CONGRESUL!

Deși se vehiculase și varianta ca la congres să meargă, totuși, delegația care sa afișeze un banner cu demisia organizației Pro România Călărași pentru a da o dimensiune națională totului, până la urmă s-a renunțat pentru că oamenii nu doreau circ, ei au trait doar in uriașe dezamăgire crezând că în acel partid vor găsi altceva decât știau că există in alte partide! N-a fost să fie!…

RIDICOL!…

Ridicolul abia acum urmează pentru că găsindu-se în fundul gol, fără delegația de la Călărași, conducerea de la Centru a admis următoarea delegație!

AȚI GHICIT, O FAMILIE!…

Aceasta era delegația care participa la Congresul noului partid, într-un număr de trei persoane, în totalitatea lor! Pentru că nu le-a ieșit șmecheria cu fraierii care veneau să umple sala și să arate că nu s-a întâmplat nimic!
Desigur, situația l-a deranjat pe Victor Ponta care a dat în interiorul partidului acest mesaj:
„Stimati colegi
sunt Victor Ponta și vă scriu de pe contul Gabrielei (că eu nu sunt ăn grup) să ne certăm și să semnăm cu PSD – PNL etc. e cel mai simplu. Sî fim deștepți și uniți e mai greu dar doar așa o să avem succes. Vă rog pe toți să fim constructivi, să lăsăm demisiile și să punem umărul. De luni suntem la sediu și vreau să vorbim cu toată lumea și să rezolvăm cu calm și minte multă toate problemele. Haideți toți duminică la Congres și să lăsăm cearta! Sper să înțelegeți toți mesajul meu pozitiv.”

Ponta a înțeles că s-a greșit dar, probabil, are și obligațiile sale față de Iacov, ori cine știe ce altele pe care nici nu știm nu le știm și nici nu ne interesează!
Deocamdată această concluzie – Partidul de Stânga nou format a debutat cu… stângul, la Călărași!…