Exploziv! Exclusivitate! ADEVĂRURI NEȘTIUTE DESPRE BASARABIA!

Cu ocazia centenarului Unirii cu Basarabia, s-au organizat multe manifestări, unele festiviste, altele mai mult sau mai puțin realiste! Puțini, foarte puțini, chiar deloc s-au axat asupra realităților din Basarabia! Ce se întâmpla acolo, cu adevărat?!…
Prezent la o asemenea manifestare, prof.dr. Sorin Danciu a prezentat lucruri inedite, exclusive și chiar șocante despre Basarabia!

“RUSII S-AU RETRAS DIN BASARABIA DAR N-AU PLECAT, NICIODATĂ, DE ACOLO!”

„STAI LINIŞTIT FRATE, BINE CĂ NU AŢI FĂCUT-O CĂ VĂ UMPLEAŢI ŢARA DE KGB-IŞTI!”

Eu o să vă vorbesc în calitatea mea de om care din 1990 şi până astăzi a fost de nenumărate ori în Republica Moldova, eu spunându-i mereu Basarabia. Cunosc realităţile de acolo şi vreau să vi le prezint pe acelea mai puţin pozitive în ideea de iminenţă şi iminentă unire între România şi Basarabia în acest moment dar o să vedeţi că în mesajul final vă voi prezenta ceva foarte interesant din punctul meu de vedere. S-a vorbit că am ratat 1991. Un frate basarabean de la Chişinău, atunci când m-am văitat că nu suntem în stare să facem asta, a zis „stai liniştit frate, bine că nu aţi făcut-o că vă umpleaţi ţara de KGB-işti”.
5

76% DINTRE CETĂŢENI S-AU DECLARAT MOLDOVENI ŞI 7% ROMÂNI, DECI 83% ESTE POPULAŢIA AUTOHTONĂ!

Nu ştiu câţi aţi fost în Moldova şi câţi cunoaşteţi relităţile de acolo dar oamenii aceia trăiesc cu o spaimă rămasă de pre vremea cealaltă şi se lucrează din greu pentru ca ei între ei să nu fie uniţi. Partidele unioniste din Republica Moldova sunt cinci în loc să fie unul singur şi de-aia nu contează niciodată în alegeri. Reuşesc în parlament să facă majoritatea şi se comunică numărul câtor deputaţi trebuie împlinit ca să-şi piardă majoritatea. Şi se găsesc cozi de topor şi acolo pentru că de multe ori noi am confundat în pădure coada de topor cu copacul. Vreau să vă spun ca s-a dus şi se duce o politică de dezinformare totală. Dacă veţi deschide google-ul şi veţi lua populaţia Republicii Moldova o să vedeţi că acolo se spune că este o ţară multinaţională. Realitatea ultimului recensământ este că 76% dintre cetăţeni s-au declarat moldoveni şi 7% români, deci 83% este populaţia autohtonă. Cu toate eforturile de care vorbeam, nu le-a ieşit, le-a ieşit altceva în schimb. Din 3.500.000 cetăţeni ai Republicii Moldova din 1991 la primul recensământ mai sunt în ţară 2.500.000, 1.000.000 populaţia tânăra a plecat din Republica Moldova, poate cu nădejde poate fără nici o nădejde.

DNA-UL DIN BASARABIA – SUB CONTROLUL LUI PLAHOTNIUC! ARESTEAZĂ TOȚI POLITICIENII UNIONIȘTI!

Și dacă nu știați, există un DNA și în Basarabia! Din păcate, el a luat toate lucrurile rele din trecutul stăpânirii sovietice, iar întreaga activitate a acestei instituții se desfășoară sub controlul celebrului Plahotniuc!
În mod firesc, toți politicienii unioniști au avut probleme, unii sunt arestați, alții sunt purtati prin sala de judecată, ori în fața procurorilor, la parchete, rezultatul fiind îndepărtarea de ideea de unire ca să nu ajungi la pușcărie!

CUM ŞI-A BĂGAT KGB-UL COADA!…

Aici pe unii i-am ajutat noi dându-le posibilitatea să se declare cetăţeni români, dar de fapt să treacă prin România ca printr-o gară înspre occident, aceasta este realitatea. Vreau să vă spun experienţa pe care am trăit-o eu personal cu echipa de la Călăraşi atunci când ne-am dus să facem cimitirul ostaşilor români de lângă Călăraşi. Au fost ucişi acolo în timp ce luau masa. Am reuşit să găsim nişte români extraordinari care au aderat la ideea noastră, ne-am dus, am făcut planul, am bătut palma, seara la ora 10 ne-am despărţit, constructorul a stabilit termenii, tot ce aveam de făcut. A doua zi de dimineaţă înainte de a pleca am mai trecut pe la Primărie şi acolo ni s-a spus „ştiţi, nu cred că e momentul să facem cimitirul acum”. Am avut inspiraţia şi am spus atunci „A! Şi-a băgat coada KGB-ul?”, chiar dacă îi zice FSB, „bine frate, dacă vouă vă e frică, venim noi şi cu constructor şi cu tot”. Am pus mâna pe telefoane cu delegaţia care era prezentă atunci, n-am ieşit din Călăraşiul moldovenesc şi am primit telefon „Domnul Sorin, Domul Sorin, rămânem domnule, facem noi”, şi am trimis oameni de aici din Călăraşi care au stat acolo şi au vegheat ca să fie gata. Repet, este foarte, foarte greu.

ÎNTÂLNIRE SECRETĂ CA PE VREMEA PAŞOPTIŞTILOR!

Nu vă puteţi imagina cât de greu. În acest context însă, vă mai fac o mărturisire, este pentru prima oară când o spun public. Mă aflam în Republica Moldiva, nu la Călăraşi, eram la Chişinău, şi un prieten (am promovat pentru ei foarte multă cultură moldovenească în România) mi-a spus „haideţi să mergem până la mine acasa să îţi arăt crama mea”. Cine nu vrea să vadă o cramă în Republica Moldova… e o emblema a ţarii. Am coborât în cramă şi am avut marea surpriză să descopăr acolo cam 40 de oameni, vă spun şi acum am emoţie, era ca în filmele de la 1848 cu revoluţionarii. Şi mi-au spus „frate, uite noi vrem să facem unirea cu ţara, uite care-s problemele, ajutaţi-ne voi”. Şi într-adevăr ajutorul trebuie să vină de aici pentru că am spus-o dintotdeauna: RDG-ul s-a dus după RFG pentru că RFG-ul era o ţară puternică. Da, Moldova va veni după România când România va fi o ţară puternică. Parlamentul României a dat o declaraţie optimistă şi foarte frumoasă. Din păcate preşedintele Klaus Iohannis care nu a participat la şedinţa solemnă a vorbit despre integrarea în Uniunea Europeană, n-a rostit cuvântul „Unire”. Ori în acest context, aşa cum vorbeam de Mihai Viteazu şi de alte personalităţi avem nevoie de oameni care să se lupte pentru asta!