Exploziv! L-AU PRINS CU… MINCIUNICA!… GĂLĂȚEANUL ȘOMER VENEA DIN… AMERICA!…

*Gălățeanul cu pariul cu berea și care n-a vrut să mănânce mici, taximetrist șomer care a plecat, scârbit, din România era, în realitate un adevărat Globtrotter! *Adică a bătut lumea în lung și-n lat, orice om de bună credință punându-și întrebarea– de unde avea bani dacă era atât de sărac și de amărăt?!… *Mai mult chiar, el a venit în țară cu doar câteva zile înaintea pariului, pentru că lucrează, încă de anul trecut, unde credeți? *În…America!

Contul de Facebook al gălățeanului, însă, spune multe povești, asezonate cu o foarte bogată colecție de imagini.
Ce aflăm noi de aici?
Că taximetristul fără serviciu era, de fapt, un soi de globe-trotter relaxat.
Bunăoară, pe 9 aprilie anul trecut încă era la Galați.
Pe 21, însă, pleca spre Viena, cu destinația Polonia și Suedia, nu e clar de ce.
Pe 30 aprilie era la Gdansk, în Polonia, și poza de zor frumusețile orașului.
Din Polonia, pe 10 iunie pleacă spre Bergen, Norvegia.gd-169x300

no-169x300
20 iunie îl găsește pe insula scandinavă Svalbard, nu foarte departe de Polul Nord.
Cîteva săptămîni mai tîrziu, revine la Galați, iar pe 11 august ajunge într-o minunată vacanță pe litoral, conform contului de Facebook al soției, Dana Lungu.litoral-225x300
Pe 11 septembrie, aflăm că cei mici încep școala, respectiv grădinița.
După care, surpriză: pe 18 noiembrie, aflăm că Bogdan și Dana au ajuns în SUA, la New York, fiind prima zi acolo.
Încă mai interesant, a doua zi aflăm că e prima zi de serviciu a lui Bogdan în America, în calitate de șofer pe o mașină de transport de mobilă a companiei Roadway Moving, care acoperă Manhattan, Queens și Brooklyn, adică zonele selecte ale orașului.
Din acel moment, urmează o sarabandă de zeci de fotografii din cele mai frumoase locuri din New York, de la Empire State Building, Central Park, Times Square și Broadway pînă la baruri și restaurante (inclusiv celebru Hooters of Manhattan, unde a pozat și postat, mîndru, și nota de plată).5
Seria americană se încheie pe 30 aprilie, cu o scurtă revenire în România și, după cum rezultă din postări, o escală pe litoral în minivacanța de 1 mai.
A doua zi se producea de acum celebrul pariu cu Dragnea, iar pe 7 mai gălățeanul venea la București cu lada de bere, amînîndu-și special, cu deloc neglijabile costuri, zborul spre NY.
După alte patru zile, el părăsea România, revenind în SUA, țara unde a stat în ultima jumătate de an după ce vizitase jumătate din Europa, și unde și-a găsit serviciu în a doua zi de ședere.
Și uite așa, povestea tristă, meid in Rumenia, s-a transformat într-o americhen săcses stori, în aplauzele a sute și mii de feisbucari și haștagirezistieni entuziasmați.
Neam cu resurse nebănuite, una peste alta. (Bogdan Tiberiu IACOB – inpolitics.ro)