Exploziv! LISTA LUI SOROS DIN ROMÂNIA

*FĂCUTĂ PUBLICĂ DE UN OFICIAL AMERICAN!

Unul dintre cele mai prestigioase think-thank-uri americane, The Capital Research Group, a realizat un documentar amplu despre prezența și influența miliardarului George Soroș în România. Început la finalul lui Decembrie trecut, sub deviza „Amăgire și Dezorientare”, serialul se intitulează „Fantomele românești ale lui George Soroș”, are șase părți, ultimul episod fiind publicat azi, 8 februarie.
„Fantomele” lui Soroș sunt acei mii de bărbați și femei care au plecat să studieze pe banii miliardarului în Occident și care ulterior s-au întors în țară, fie activând în cadrul statului, fie deschizându-și ONG-uri. În documentarea sa, autorul argumentează folosind o bază foarte largă, ce includ: studii, cărți, siteuri românești și străine. Între sursele considerate de încredere se găsesc și articole ce au apărut pe siteul ActiveNews.ro.
În primul episod, autorul, Jacob Grandstaff, se întreabă de ce a fost nevoie ca fundațiile lui Soroș să „toarne” peste 1,6 miliarde de dolari pentru „dezvoltarea democratică” a Europei de Est, din moment ce aceste țări erau deja democratice și membre ale comunității europene.
„Motto-ul lui Soroș, `Dacă voi cheltui destul de mult, voi îndrepta situația` ne ajută cu un răspuns, ca și cu o privire asupra activității sale filantropice, dintre care majoritatea are scopuri politice, nu umanitare. În timpul alegerilor din 2016, Soroș a cheltuit 25 de milioane de dolari pentru a o susține pe Hillary Clinton și alți candidați democrați. Dar când atâta cheltuială `nu a îndreptat (alegerile)`, Soroș a proclamat prin intermediul unui editorial că `Democrația este acum în criză`. Se pare că definiția lui Soroș pentru democrație înseamnă să alegi doar candidații pe care îi aprobă el”, scrie Jacob Grandstaff în primul articol al seriei.
În continuare, autorul descrie cum „Departamentul de Stat al SUA a făcut deseori echipă cu Soroș și fundațiile sale pentru a `promova democrația` în țările din Estul Europei. Deseori, aceasta a constat în luarea la țintă a guvernelor naționaliste prin difuzarea de propagandă social liberală prin intermediul ONG-urilor și a mass-mediei sponsorizată de Occident, câteodată mergând până la influențarea alegerilor”.
În partea a doua, autorul vorbește despre „cum incită ONG-urile finanțate de Soroș și aliații lor occidentali de la putere la Revoluții în Estul Europei”. Într-o analiză extrem de detaliată, autorul descrie cu acrivie modul în care miliardarul american și-a creat încă din 1990, cu Grupul pentru Dialog Social, „o armată loială formată din soldați recunoscători ai societății civile”.
Jacob Grandstaff detaliază felul în care oamenii lui Soroș au ajuns în funcții influente în Guvernul României, în special după alegerile din 2004, câștigate de Traian Băsescu.
Sunt menționați, în primul rând, Sandra Pralong – actualul consilier al președintelui Iohannis, Alin Teodorescu, fostul consilier al premierului Năstase între 2000 și 2004 sau Renate Weber, fostă consilieră a președintelui Băsescu.
Americanii afirmă că pe lângă rețeaua originală Soroș, între timp au mai luat naștere zeci și zeci de alte ONG-uri.
„Pe lângă cele 12 ONG-uri care formau, inițial, Rețeaua Soroș în România, au apărut zeci de ONG-uri pe lângă acestea care caută să transforme cultura creștin-ortodoxă a României prin promovarea valorilor liberale”, scrie Grandstaff.
Având în Președintele țării un aliat al Occidentului, ONG-urile lui Soroș și-au îndreptat atenția spre Parlamentul României, notează americanul. Mai mult, acesta afirmă că stânga din România încearcă disperat să asocieze PSD-ul cu Rusia, datorită susținerii acestui partid pentru căsătoria tradițională.
Absolventul London School of Economics, Phaik Thien Poh, a identificat patru criterii de îndeplinit pentru realizarea unei revoluții colorate:
1. Actualul lider trebuie să fie foarte nepopular și să fie pus în fața sindromului „lame-duck”(intraductibil, reprezintă un lider care știe că succesorul său a fost deja ales -n.n).
2. Forțele anti-regim trebuie susținute de către mass-media și agenți de influență străini
3. Revoluția trebuie să fie non-ideologică și să susțină cauze generale precum libertatea, democrația și dezvoltarea economică.
4. Guvernul corupt trebuie să fie perceput de un stat străin pe care poporul nu-l dorește, astfel crescând numărul forțelor care luptă împotriva regimului.
În cazul României, primul criteriu al lui Poh stă pe temelie șubredă. De la mai-sus menționatul Iliescu, președinții României s-au bucurat de susținerea Occidentului. Totuși, ONG-urile și-au intensificat atacurile asupra Parlamentului dominat de PSD, cu aceleași tactici pe care aliații susținuți de Soroș din Georgia și Ucraina le-au folosit împotriva șefilor lor de stat înainte de a-i schimba. Având în vedere rețeaua extensivă a lui Soroș și repatriații săi bine finanțați, următoarele două criterii ale lui Soroș se aplică din plin. Legat de ce-al patrulea criteriu, stânga românească a încercat din ce în ce mai mult să lege PSD-ul de Rusia, agățându-se – printre alte paie, de susținerea acestei grupări pentru căsătoria tradițională”, se arată în text.
Capital Research Center se descrie ca un think thank fondat în 1984, având ca scop modul de cercetare al felului în care fundații, carități și alte organizații non-profit cheltuie banii și se implică în politică, de multe ori în moduri în care donatorii nu și le-au dorit și pe care le-ar găsi dezgustătoare. „Nu ne este teamă de establishment-ul de la Washington – nici de cel Republican, nici de cel Democrat. Și de nimeni altcineva.[…] Credem în piețe libere, guvern constituțional și libertate individuală. Dar faptele sunt fapte și jurnaliștii și cercetătorii merg acolo unde îi duc faptele. CRC este scutit de taxe și independent. Nu avem contracte și nu acceptăm bani guvernamentali, niciun cent. Depindem de contribuțiile volutare pentru a ne finanța activitatea. Suntem „Capital Research Center”, think-thank-ul de investigații al Americii”, se arată pe pagina organizației. În Boardul de Trustees al CRC se găsesc personalități precum Michael Franc, de la prestigiosul „Hoover Institution” sau Onorabilul Edwin Meese al III-lea, fellor la Fundația Heritage. Președintele CRC este Scott Walter, o persoană cu CV remarcabil. Walter a fost membru al administrației George W. Bush, având funcția de Asistent Special al Președintelui Bush pentru politica internă.
va urma…