„EZIST-O ESPLICAŢIE”

ÎNCEPEM SĂ ÎNŢELEGEM DE CE S-A RETRAS CRIN ANTONESCU!…

PRINTRE TAINELE ISTORIEI…
Am mai abordat acest subiect, de-a lungul timpului, pe baza invitaţiilor primite de surse bine aşezate în frontul celor ce se petrec în politica românească din România, astăzi. Între marile taine, fără răspuns, din ultimii ani politici româneşti, retragerea- intempestivă- din toate poziţiile politice ale lui Crin Antonescu a rămas un mare mister! Mai precis- motivaţia acestei decizii… S-au vorbit multe, s-au spus multe, au fost acuzaţiile norei lui Virgil Măgureanu, în fine, de toate pentru toţi! Ciudat, însă, cum dintr-o dată Crin (un politician de succes, până atunci!) a făcut un pas înapoi, ieşind, definitiv, din politică! Ce spuneau cunoscătorii noştri?

SERVICIILE L-AU BĂGAT ÎN GARAJ! „CU OFERTE PENTRU… DOAMNA!”
În contextul în care Crin Antonescu avea toate şansele să candideze cu succes la preşedinţia României (şi îl scotea din circuit pe dedicatul Klaus Iohannis), iar prezenţa lui politică ar fi generat, în continuare, o serie de probleme pentru serviciile secrete- ajunse să dicteze în politica românească, cu totul şi cu totul pe faţă! – Iar Crin Antonescu nu dădea semne că ar renunţa la nărăvirea lui, s-a pus în scenetă ceva asemănător şi cu acuzaţiile norei lui Măgureanu, dar şi cu alte zone mai… profitabile material! Mai precis, lui Crin i s-ar fi arătat nişte dosare (inclusiv ăla cu apartamentul!) care-i puteau crea mari probleme, în egală măsură ajungându-se la o serie de negocieri în care soţia lui, europarlamentar, să primească multe, foarte multe- în contrabalans cu retragerea lui Crin! Aşa s-ar fi bătut palma şi, imediat după ce Crin Antonescu s-a retras, au început să vină toate cele bune pentru doamna europarlamentar- urmăriţi evoluţia şi veţi constata creşterea atât în poziţii politice, dar şi financiare, în perioada de după 2014- anul retragerii lui Crin. Aşa spuneau sursele noastre, noi am pus retragerea lui Ponta tot în scenariul retragerii lui Crin şi se pare că IAR AM AVUT DREPTATE! De ce toate astea, acum? Pentru că, iată, într-o publicaţie care, la rândul ei, este foarte bine informată („Naţional”) a apărut acest material care ar explica alt mare semn de întrebare, de astăzi!

DE CE ÎL SUSŢINE CRIN ANTONESCU PE… BUŞOI?!…
Vă reamintim, noi am publicat, deja, un material în legătură cu prezenţa lui Buşoi în această competiţie- despre care ni s-a spus, cu multe luni înainte, când nici nu se punea această problemă! Că băiatul ar fi tot la ordin şi ar fi plasat acolo pentru liniştea… celor care hotărăsc, în politica românească actuală! Noi am auzit, am făcut public ceea ce ştiam şi… iată ce prezintă Naţional, în aceste zile când Crin Antonescu a uimit pe toată lumea cu susţinerea sa, declarată, peste tot, pentru Cristian Buşoi.

ANTONESCU IL PERIE PE BUSOI LA ORDIN
Crin Antonescu a fost scutit pentru o zi doua de exil pentru a decreta, in mod public si repetat, ca alegerea lui Cristian Busoi in funtea PNL este cea mai buna formula.
Reactivatul Antonescu a facut turul televiziunilor doar pentru a spune ca sustine intru totul candidatura lui Busoi. ”Prietenie am si cu Orban si cu Busoi, chiar daca Busoi e mai tanar. N-am nicio ezitare sa spun: Busoi este alegerea buna (…) Nu cred ca eu sau Orban, un om al trecutului, suntem nimeriti, ci un om tanar, ca Busoi (…) Il respect pe Ludovic Orban, dar optiunea pentru Cristian Busoi este clara. As sintetiza faptul ca la domnul Busoi avem un program deschis, care lasa speranta unei schimbari, in timp ce la Ludovic Orban vedem aceleasi metehne vechi, cooperativele din partid”, este, pe scurt, poezia repetata de Antonescu.

„COPILUL SIE”
Reaparitia fostului lider PNL si infocata pledoarie pro Busoi i-a crucit in primul rand pe liberali, care s-au intrebat ce i-a venit lui Antonescu. Culmea, un posibil raspuns a aparut tot din PNL, din partea unor membri mai vechi si cu stiinta de carte. Care si-au amintit de exemplu ca despre Busoi se spunea inca de la inceput ca ar fi ”copilul SIE”. Unul cam nereusit conform opiniei generale, dar cuminte si ascultator cum altul nu mai este. Nu Ludovic Orban de exemplu, ca sa ramanem la cazul concret oferit astazi de PNL. Si mai pe sleau spus, ajungerea lui Busoi in fruntea PNL-ului nu inchide usa unor optiuni viitoare asa cum s-ar intampla daca ar fi ales Orban ci doar domoleste zarva din zona liberala. Odata consumat Congresul, penelistii isi vor lua gandul de la obtinerea unei functii in conducerea partidului iar Klaus Iohannis se va linisti convins fiind ca PNL va ramane in panoplia sa. Intre timp, Busoi va tine locul cald pentru cel destinat de ”papusari” sa preia cu adevarat fraiele dreptei romanesti. Concluzia: si pe post de presedinte al PNL Cristian Busoi va juca tot in rolul (predestinat) de marioneta.

O FI AŞA? N-O FI?…
Desigur, este o mare bătălie care se duce în interior, iar când l-am văzut pe Cataramă reapărând la televiziunile care, se ştie, se află în subordinea cui trebuie, am bănuit că se va încerca şi această variantă! Nu pentru a-l răsturna pe Buşoi, ci pentru a mai mânca din voturile lui Orban! Va fi aşa? Nu va fi? Dumnezeu mai ştie, că PNL-ul anului 2017 seamănă, izbitor, cu PNŢCD-ul anului 2000!