FAKE NEWS LA CĂLĂRAȘI!

DACĂ TOT A IEȘIT BINE!…

Despre folosirea goarnelor și vuvuzelelor furajate în jocurile politice s-a tot scris, de-a lungul acestor 30 de ani de așa-zisă democrație! Unii s-au pus la dispoziție cu toată energia, alții au fost folosiți, în fine fiecare cu faptele sale!…
Dar după ce ți-o iei de mai multe ori în diferite ocazii și realitatea se dovedește complet alta decât ceea ce tu susțineai pe ecranul de calculator (că de foaia de tipar nu se mai vorbește în această confuzie uriașă între presa reală și așezații pe “FeisBUCI”!) să ai tupeul și să te bagi din nou în jocuri (!) asta se numește inconștiență, dacă nu prostie de-a dreptul!
Așa că, după liniștea ce s-a lăsat în urma rezultatelor șocante de la alegerile europarlamentare din partea furajaților care urlau până în ziua alegerilor că se va alege praful de liberali, în Călărași, guguștiucii au reînceput să gâlgâie! Bagă una, bagă alta, bucuroși le-om duce toate, vorba poetului! Chiar ne-am distrat de această atitudine care confirmă, încă o dată lipsa de profesionalism, dar și de caracter a multora dintre cei care în disperare de cauză, rămași fără locuri de muncă sau neavând niciodată asta se recomandă drept… ziariști!
Până la urmă este treaba lor și a celor care mai apasă tasta și mută mouse-ul ca să-i citească!
Atunci când, însă, se produc elemente menite a genera jocuri politice, atunci nu mai este vorba despre niște gulgutieri de doi lei, ci despre cu totul și cu totul altceva! Pentru că se ajunge la implicații ale jocurilor politice care privesc pe toată lumea! Și atunci apărem noi care luăm toate punctele de vedere, prezentăm toate cele care trebuie făcute publice pentru ca dumneavoastră, cititorii, să fiți corect informați și nu folosiți ca o masă de manevră de niște puțoi fără minte!…

ZVONUL FĂCUT PUBLIC!

Fără nicio verificare, fără prezentarea altor puncte de vedere, doar o bârfă mică pe-un ecran prăfuit de atâta lipsă de interes din partea cititorilor se lansează zvonul !
Așadar, ce spunea zvonul – cum că liderii liberalilor călărășeni, Filipescu și Drăgulin , “disperați” ca să-l dea jos pe Iliuță de la conducerea. Consiliului Județean ar fi ajuns în asemenea hal încât să se ducă să se roage de liderii PSD Călărași ca să voteze împotriva lui Iliuță! Oferindu-li-se nici mai mult, nici mai puțin decât cele două posturi de vicepreședinți ! Atât de mare fiind disperarea conducătorilor liberalilor din Călărași după – țineți-vă bine – câștigarea alegerilor la Călărași! A, că ar exista niște supărări față de actualul președinte al Consiliului Județean și implicarea acestuia în alegeri, aia poate fi o treabă de partid, dar de-aici și până a vedea întreaga această acțiune și a o face publică fără nicio verificare e distanță foarte mare!
Iar chiar dacă afli așa ceva, păi în primul rând trebuie să îi suni pe Filipescu și pe Drăgulin și să îi întrebi dacă este adevărat, dacă au făcut chestia asta! Vii și cu punctul de vedere al lui Iliuță! Făcut public!… Și, desigur, îi întrebi pe liderii social-democraților din Călărași dacă au avut asemenea discuții, unde și când și, mai ales, care este punctul lor de vedere!
N-ai să vezi așa ceva! Doar comentarii /“ce nenorocire, ce disperare, ce dezastru”! Păi dezastrul fusese anunțat înaintea alegerilor, de aceleași vuvuzele sinucigașe și nu s-a confirmat nimic! De unde, Doamne iartă-ne să te arunci într-o asemenea direcție fără nicio verificare, pur și simplu pentru a te mai pune o dată preș în fața cui plătește mai bine!…
Și atunci, firesc, ne-am apucat noi de verificat!…

RĂDUCU FILIPESCU – “N-AM AVUT NICIUN FEL DE DISCUȚIE”!…

Eu cu cei din PSD nu am avut nicio discuție pentru că nu aveam niciun motiv să discut, acum, despre nimic! Pentru că ei încă își ling rănile după rezultatul alegerilor, iar noi facem analizele pentru fiecare organizație în parte, deoarece urmează celelalte alegeri la fel de importante!
Eu am fost implicat în toată această campanie pentru că era firesc să fac asta în calitatea mea de senator liberal! Nu mai este responsabilitatea mea directă, dar asta nu înseamnă că nu mă interesează ce se întâmplă cu partidul meu!
Dacă toată lumea ar fi fost ghidată de aceeași dorință în favoarea partidului rezultatele ar fi fost și mai bune. Iar când vorbesc de cei care nu s-au implicat suficient mă refer și la Vasile Iliuță! Asta ca să nu vorbim și de faptul că voturile surpriză ale noului partid sunt, în parte, ale votanților liberali!
Tocmai de aceea vom face o analiză serioasă, vom trage concluzii, vom trece la fapte, dar asta nu înseamnă că trebuie să mă duc în acest moment la PSD cu săru-mâna!

DANIEL ȘTEFAN DRĂGULIN – “TOTAL FALS”!

Eu m-am cam săturat de toată această zvonistică pusă în practică și înainte de alegeri, reluată acum după ce imediat după ziua votului se făcuse o tăcere totală! Dar pentru că tot s-a vorbit despre asta, o afirm public – Nu am discutat cu nimeni, nu m-am întâlnit cu nimeni, nu avem niciun plan de colaborare cu PSD pe această temă!
Este o zvonistică de prost gust, lansată în scopuri care nici măcar nu mă interesează! Desigur, în interiorul partidului sunt diverse probleme, dar ele se rezolvă în interiorul partidului! Este o afirmație total falsă pe care nu doar că nu o poate nimeni dovedi, ea dovedește faptul că a supărat mult rezultatul foarte bun al partidului nostru în aceste alegeri! Îi vom supăra în continuare!…

VASILE ILIUȚĂ – “DA! ESTE ADEVĂRAT”!…

În cazul meu nu este vorba de zvonuri, ci chiar de informații pe care le-am primit în mod direct de la consilieri PSD! Consilierii județeni care mi-au transmis mie, personal că au fost abordați de domnul Filipescu, ori de trimiși de-ai lui pentru a li se propune varianta votului împotriva lui Iliuță – contra cele celor două posturi de vicepreședinți din Consiliul Județean!
O dublă greșeală din punctul meu de vedere pentru că, pe de o parte asemenea jocuri nu se fac pentru că nu au șanse de reușită, iar pe de alta pentru că fiind în ultimul an de mandat nu mai pot fi dat afară!
Despre domnul Drăgulin, într-adevăr, n-am auzit să-i fi contactat pe consilieri, dar despre domnul Filipescu mi s-a spus chiar de către câțiva dintre cei contactați!
Într-adevăr nu s-a ajuns la nivelul conducerii filialei județene PSD, domnul Iacomi nu avea de unde să fie informat, dar abordarea consilierilor este una reală!…
Domnul Filipescu a luat această acțiune pe cont propriu, cred în ideea că partidul acesta îi aparține! Nu, el este al celor care muncesc aici, în județul Călărași în interesul PNL!

IULIAN IACOMI – “NIMIC ADEVĂRAT”!

Am auzit și eu toate aceste zvonuri care nu au niciun fel de realitate! De altfel tot felul de scenarii au circulat, de-a lungul timpului, timpul dovedind, la rândul său că nimic nu era adevărat!
Cum nu este adevărată nici această pretinsă solicitare a liberalilor care nici n-ar avea, în acest moment vreun interes în această direcție! Cel puțin din punctul meu de vedere!…
Se încearcă provocarea unor stări de tensiune între partide și în interiorul partidelor, despre asta o să vorbim, dar ideea că ne-am grăbi acum, cu doar câteva luni înaintea alegerilor viitoare să ne bucurăm că ocupăm niște posturi nu este agreată în partidul nostru, în acest moment!

ȘI ACUM, NIȚICĂ LOGICĂ…

Dacă luăm lucrurile și le analizăm cu mintea noastră, există o serie de elemente atât de clar încât te întrebi cum de nu le-au observat cei care s-au băgat în seamă în acest caz?!… În primul rând că nominalizarea viitorului președinte al Consiliului Județean stă în pixul liderilor liberali care pot decide, pur și simplu, noul candidat! Acesta poate fi, de exemplu, vicepreședintele actual, Valentin Barbu, anunțat, deja, de Filipescu!
Pe de altă parte l-ar scoate pe Iliuță, acum, din joc îndreptându-l direct către o contracandidatură de la PSD sau din altă parte! Ce logică ar avea o asemenea mișcare, acum? Ca să nu mai spunem că prin cedarea celor două posturi de vicepreședinte ar fi faultați oameni din Partidul liberal, inclusiv Marian Dinulescu, acesta punându-și în mișcare forțele din jurul sau care ar da din nou lovituri Partidului liberal! Sunt doar câteva elemente care demonstrează că o asemenea acțiune, dincolo de zestrea sa sinucigașă nu ar avea nicio logică, în acest moment!…

AȘADAR, CE RĂMÂNE DUPĂ TOATE ACESTEA?

Este o întrebare la care nu căutăm noi răspuns, Concluziile le puteți trage dumneavoastră, cititorii, dar și cei implicați în toată această aiureală! Noi am oferit tuturor posibilitatea de a se exprima pentru a vă prezenta în totalitate toate punctele de vedere! Pentru că rolul presei este acela de informare corectă și completă, în niciun caz implicarea în jocuri politice!…

Departamentul Anchete