FĂRĂ GANEA- DUNĂREA, O ECHIPĂ MEDIOCRĂ!…

Degeaba te-au premiat Iliuţă şi Tatu, fotbalul călărăşean n-a fost în stare să te ţină aproape! *Iar acum, echipa care acum un an se bătea la promovare pe locul întâi, se află undeva, la… şi alţii! *Am pariat că aşa se va întâmpla, dar au zis ăia că-l „umflăm“ noi, pe Ganea!

Vă amintiţi, cu siguranţă, că omul anului 2015, pentru Călăraşi, a fost declarat de „Jurnalul de Călăraşi“ antrenorul Ionel Ganea. Omul care a reuşit o performanţă unică în istoria fotbalului călărăşean: la jumătatea campionatului, echipa din Călăraşi se găsea pe primul loc, în faţa Rapidului Bucureşti! Şi avea toate şansele să promoveze! În Liga 1! Fără baraj! Ganea adusese jucători, formase o echipă puternică şi performanţele au apărut.
Desigur, ne-au certat unii, atunci, că nu trebuia să-l face „Omul Anului 2015“ pe Ganea, că poate să plece din Călăraşi! Noi nu suntem prezicători ai viitorului (deşi, NostraDAMA e în curtea noastră), dar premiul se vedea pentru ceea ce a făcut Ganea, nu pentru ceea ce ar mai fi putut să facă! Şi, aşa cum este la români (la călărăşeni, mai ales) s-au creat toate condiţiile încât Ganea să fie, pur şi simplu pus în situaţia de a pleca, de la Călăraşi!
Pe de o parte, tentat de nea Mitică Dragomir, să meargă la un club care chiar avea bani (bărbatul lui Firea, celebrul primar de Voluntari, n-are probleme financiare), în condiţiile în care, la Călăraşi, nu doar că nu a primit banii promişi, dar a ajuns şi să strige, public, în legătură cu unele nereguli pe care le-ar fi constatat el, în cele ce se întâmplau cu anii, de la Călăraşi! Situaţie relatată de „Jurnalul de Călăraşi“, necontrazise, atunci, dar făcută publică, acum, de noul preşedinte al Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă! Care a semnalat, public, cheltuielile uriaşe alocate din banii publici, pentru sportul de la Călăraşi!
Ganea a plecat şi, firesc, echipa nu a mai promovat! Mai mult decât atât, însă, în acest nou campionat, Dunărea se găseşte undeva, dincolo de jumătatea clasamentului, la… şi alţii! Mai vreţi o dovadă că a fost, până la urmă, meritul lui Ganea, în primul rând?!…
Pe 10 septembrie, Ganea a revenit pe meleagurile călărăşene, fiind declarat cetăţean de onoare al comunei Vâlcelele, la iniţiativa fostului primar (actualul preşedinte CJ) Vasile Iliuţă şi al actualului primar, Ionel Tatu. O comună- l-a premiat pe Ganea, un ditamai municipiul reşedinţă de judeţ, i-a dat… paşi! Deşi asta cu paşii e la handbal, nu la fotbal! Dar, nu-i aşa, stăm acolo, şi privim spre locurile înalte din clasament unde, cine ştie când o să mai ajungă, vreodată, Călăraşiul?!…
Firească, în acest context, întrebarea suporterilor dezamăgiţi de ceea ce se întâmplă cu echipa despre care chiar antrenorul actual (săracul, n-are nicio vină!) o recunoaşte: „Echipa de astăzi nu mai seamănă, deloc, cu echipa de anul trecut!“
Ganea, Ganea, unde eşti?!…

P.S.- Atenţie, numai proştii pot înţelege că asta ar fi o pledoarie pentru întoarcerea lui Ganea, la Călăraşi! În condiţiile în care a plecat, cu scandal, de la Călăraşi, Ganea nu mai are ce căuta pe aici, cel puţin îndelungă vreme! Am readus, în actualitate, numele lui Ganea, pentru a consemna performanţele excepţionale pe care acesta le-a realizat la Călăraşi- performanţe care, iată, astăzi (după nici un an de zile!) par de-a dreptul legendare!

articole-ganea