FAZA FINALĂ A RĂZBOIULUI ILIUȚĂ – NEDELCU!

S-A AJUNS LA PUNCTUL – CARE PE CARE!

Într-adevăr, așa cum ziarul nostru a prezentat, în exclusivitate, starea de tensiune existentă în interiorul Consiliului Județean Călărași dar și PNL Călărași între președintele, Vasile Iliuță și fostul senator, actual vice-președinte al organizației liberalilor din Călărași și consilier județean, în același timp, starea de tensiune dintre cei doi a ieșit la iveală în mod public!
Totul a început prin acțiunile consilierului Nedelcu, acțiuni care au deranjat pentru că nu respectau linia stabilită de partid, după care reacția conducerii Consiliului Județean a fost aceea de solicitare a retragerii sprijinului politic pentru eliminarea din această calitate! Totul a început în luna februarie, de atunci s-au făcut mai multe rânduri de solicitări pentru luarea unei decizii, dar acestea nu s-au luat nici până în prezent!

S-A AJUNS LA CENTRU…

Informațiile de ultimă oră confirmă că lucrurile au luat o turnură dinamică, extrem de dură! Respectiv Iliuță a transmis la nivelul central al partidului solicitarea retragerii sprijinului politic, solicitare care nu s-a pus în discuție la Călărași! Pentru eliminarea acestuia din calitatea de consilier județean!
În timp ce Vasile Nedelcu a făcut o scrisoare transmisă președintelui PNL, Ludovic Orban în care aduce acuze grave, încălcări ale legii în interiorul Consiliului Județean Călărași, jaful pe bani publici, lucrurile pe care le consideră în totală neregulă în această instituție și care i s-ar datora președintelui Vasile Iliuță! Nedelcu pune și condiția că dacă nu se vor lua niciun fel de măsuri își va da demisia și din funcția de consilier, dar și de vicepreședinte al organizației liberalilor Călărași!

DUPĂ CUM VEDEȚI, CALE DE MIJLOC NU EXISTĂ!

Ambele părți sunt foarte hotărâte, iar evenimentele evoluează cu rapiditate! Solicitarea lui Iliuță făcută la nivelul conducerii partidului a fost trimisă pentru un punct de vedere de la Călărași, după care decizia va fi luată la București, în timp ce scrisoarea lui Vasile Nedelcu a ajuns la Ludovic Orban și se așteaptă reacțiile acestuia! Nu există cale de împăcare iar variantele sunt fie detronarea președintelui Consilul Județean, variantă puțin credibilă în condițiile în care nu există susținere a celorlalți lideri ai liberalilor din Călărași pe această temă – cel puțin declarativ, în timp ce soarta lui Nedelcu atârnă de decizia celor de la Călărași, mai întâi, după care la nivel central!

Este posibil ca Nedelcu s-o ia înainte și să-și prezinte demisia, dar încă așteaptă o decizie! Așa cum am mai spus-o, iată, nu-i pace sub măslini, în continuare într-un partid care are o stare de tensiune și la nivel național, dar și în spațiul central, deși noi intuim că pe măsura apropierii alegerilor vor apărea acțiuni măcar de armistițiu, dacă nu de pace!
Vom reveni, că avem cu ce!…