FENOMEN… ÎN EVOLUŢIE- PSD ŞI… „BĂIEŢII”!…

Niciodată, în aceşti aproape 30 de ani de aşa-zisă democraţie, nici un partid nu a fost supus unor asemenea atacuri! *Desigur, totul a evoluat cu sprijinul unora din interiorul partidului! *Cine pierde? Cine câştigă?… În niciun caz poporul român!

dragneaPSD- LA NICI UN AN DUPĂ MAREA VICTORIE, CĂTRE… MAREA ÎNFRÂNGERE?!…
Fenomenul pe care îl analizăm, astăzi, în această pagină este unul extrem de important pentru că, până la urmă, vizează evoluţia societăţii româneşti, în ansamblul ei. Inclusiv a judeţului Călăraşi că şi el face parte tot din România!… Deşi, veţi vedea, organizaţia PSD Călăraşi a reuşit să stea departe de scandalurile din ultima vreme, dar asupra acestui aspect vom reveni…
Practic, ce s-a întâmplat? În 11 decembrie 2016, PSD reuşeşte (cu accept internaţional datorat, spun cei bine informaţi, „fenomenului Trump”!) la un scor care reprezintă cea mai mare victorie post-decembristă a unui partid politic! De ce s-au întâmplat toate acestea, atunci? Pentru că, zic cei mai bine informaţi decât noi, serviciile (şi alea… şi alea… alea din ţară, coordonate, vizibil, din străinătate!), „băieţii” n-au mai pus în practică avalanşa de acţiuni menite (la mintea lor!) să schimbe atitudinea alegătorului român, rezultatul fiind că s-a lăsat liber la vot, iar rezultatul final fiind chiar cel care i-a şocat pe foarte mulţi. Desigur, atunci s-a adus un elogiu şi conducătorului partidului, Liviu Dragnea, cel care a impus o disciplină de fier şi a comunicat foarte bine aşa-zisul program al partidului. Un program pe care l-au îmbrăţişat foarte mulţi, atunci remarcând un fenomen unic, în perioada post-decembristă românească- investitori care nu votaseră niciodată cu PSD, acum înclinau să-şi dea votul partidului lui Dragnea! Din motive care ţineau de susţinerea economică (începute, să fim drepţi, pe vremea primului ministru Victor Ponta), dar şi al promisiunilor care se emiteau, la orizont, pentru toţi cei ce erau implicaţi în acest fenomen. Firesc, odată obţinut rezultatul respectiv, au început să evolueze şi… aşteptările! Ei, de aici începe beleaua!… Pentru că în 10 luni de zile (doar atât a trecut de la alegeri!) am constatat în câteva momente presiuni infernale pentru ca PSD să plece de la guvernare! Să le luăm pe rând- cele trei cumpene în 10 luni!
Într-adevăr, acum lucrurile arată cât se poate de clar şi evidenţa lor nu poate fi negată de nimeni!

iohannis1. MITINGURI ANTI-PSD CONDUSE DE… PREŞEDINTELE ROMÂNIEI!…
Deşi, pentru orice om cu mintea întreagă, ori cu instrucţie democratică la bord, ideea că o serie de mitinguri de protest, demonstraţii şi acţiuni care generează criză politică într-o ţară ar putea fi iniţiate şi conduse de preşedintele României, toate astea ar putea părea ceva dacă nu de filme ştiinţifico fantastice, măcar de nivelul prostimii! Cu toate acestea, „dulapul alene vorbitor” a ieşit, seara, în faimosul bluzon roşu-portocaliu, îndemnând oamenii să iasă în stradă, împotriva Guvernului! Aşa ceva?!… Exact aşa, iarăşi cunoscătorii afirmând că totul s-a făcut la „ordin de zi pe unitate”, omul nefiind decât o unealtă care execută! Cu toate rezervele pe care le avansezi, în calitate de om de bun-simţ, nu poţi să nu uiţi că şi la Colectiv acelaşi preşedinte molâu care nu mişcă, niciodată, la o acţiune chiar importantă pentru ţară, venise în weekend la Bucureşti! S-a spus şi atunci că a fost tot „ordin de zi pe unitate”! Desigur, scandalul ordonanţei 13 s-a terminat cum s-a terminat, dat atunci s-au dat, pentru prima oară, cărţile pe faţă! N.B. (nota bene) – Atenţie, preşedintele n-a fost singur- iar acţiunile care au creeat condiţiile pentru aceste probleme au pornit din interiorul PSD? Nu uitaţi faimoasa şedinţă de „noaptea, ca hoţii”, nu uitaţi „Altă întrebare?!” al celebrului Iordache, nu uitaţi acţiunile din interiorul PSD care au creeat condiţiile pentru ca aceste scandaluri să se petreacă! Şi atunci s-a spus că unii băieţi din interiorul partidului au acţionat, la rândul lor, la „ordin de zi pe unitate”!

grindeanu2. CĂDEREA GUVERNULUI GRINDEANU!
Alt moment dramatic, dacă nu ar fi fost de un penibil inacceptabil! Un partid care îşi trimite guvernul la plimbare, după ce cu doar câteva săptămâni înainte îl lăudase că şi-a făcut treaba! (asta cu „şi-a făcut treaba” o să mai revenim asupra ei, este o formulă atât de prost aleasă în politică!… Că dacă a făcut ceva imporant, înseamnă că a făcut o… treabă mare?!) Dar să trecem mai departe şi să ne reamintim cum, dintr-o dată, de data asta molâul prim-ministru Grindeanu a devenit foarte vocal şi în accent „bănăţiean” vorbea despre „Dragniea”, ca să-şi tragă (la mintea lor?!) poporul! A urmat asocierea cu Dragnea a unor lideri ai partidului, moment în care a căzut în capcană şi Victor Ponta care, la rândul lui, i se alăturase primului ministru! Cum, necum, PSD-ul a depăşit momentul şi a doua încercare a rămas un eşec pentru SISTEMUL CARE VREA SĂ SCAPE DE PSD LA GUVERNARE!
N.B. (nota bene) – Să nu uităm că şi în acest caz oameni din interiorul PSD s-au alăturat acţiunilor care generau scandalul menit a îngropa PSD-ul! Iar aici, numele lui Grindeanu (cu toţi cei care l-ar fi influenţat!) a fost asociat chiar cu cel al fostului lider al partidului, Victor Ponta, fostul prim ministru demisionat de „feisbuci” care, vorba cuiva, a jucat atâtea roluri în piesele astea, încât chiar că nu mai ştii în ce barcă să-l aşezi! Deci, din nou, băieţi din interior au contribuit la criza în care a intrat PSD-ul!…

tudose3. NĂRĂVIREA LUI TUDOSE!
Să fim sinceri şi, până la capăt, fără niciun fel de predispoziţie în a comenta lucrurile, de Mihai Tudose nu a auzit 95% din România reală, niciodată până nu a ajuns prim-ministru! Unii îl confundau cu Tudorel, alţii cu Mugurel… toţi se întrebau cine e Tudose? Imaginea lui (unii zic că buhăită, alţii influenţată de anumite vicii, alţii de o anumită boală!) a fost, totuşi, atenuată de un oarecare populism, o atitudine dură în şedinţele transmise în diresc, de la Guvern, pentru că „românilor le plac conducătorii ai dracu’!” Lucrurile au evoluat într-o direcţie pe care, practic, nu ai cum să o judeci! Pe de o parte pentru că destui membri ai PSD (inclusiv ai CECS-ului!) îl atenţionează pe Liviu Dragnea că, totuşi, nu poţi să conduci chiar cum vrei tu, fără a ţine cont de ceilalţi, iar pe de altă parte ieşirea lui Tudose împotriva colegelor de partid care îi erau şi ministre dedicate, dintr-o dată, parcă la ordin, a generat alte comentarii! Cert este că acea seară a cuţitelor lungi din PSD a fost punctată, dramatic, de liniştita Ecaterina Andronescu, aceasta având o reacţie extrem de dură, acuzându-i pe toţi că îngroapă partidul! Ceea ce, până la urmă, se pare că era şi scopul acţiunii!
N.B. (nota bene) – Şi în acest caz, să nu uităm, din nou oameni din interiorul PSD au contribuit la tot scandalul, generând marea problemă care a fost această încrâncenare ce a dus la- zic unii- înfrângerea lui Dragnea, alţii- predarea PSD-ului în mâna sistemului!… Nu ştim care sunt jocurile ascunse, evident că bănuim şi noi, ca toată lumea, dar este evident că:
1. Niciodată în aceşti aproape 30 de ani de aşa-zisă democraţie un partid nu a fost supus unor asemenea presiuni din exterior! Cu obiectivul de a fi dat la o parte de la guvernare!
2. Niciun partid nu a dovedit că are atâţia infiltraţi gata, oricând, să acţioneze împotriva intereselor partidului şi în avantajul… altora!

O EXPLICAŢIE- PĂI NU EXISTĂ OPOZIŢIE!
Sunt puncte de vedere ale unor oameni care observă tot ceea ce se întâmplă în PSD şi care constată că de aici pleacă toate problemele: pe de o parte de la încrâncenarea celor care ar vrea să ţină în mână frâiele guvernării şi au scăpat-o cu ocazia „fenomenului Trump” iar după aia au vrut să revină cu orice preţ! Iar pe de altă parte pentru că opoţizia PNL… USR… despre UDMR nu vorbim că n-are interese, nu constituie acel nucleu menit a da peste cap, oricând, PSD-ul! Şi atunci, firesc, măcinarea vine din interior! Să vedem cât vor mai rezista!… Culmea, la zbuciumatul (până la alegeri)

PSD CĂLĂRAŞI, ACUM E… LINIŞTE!
Aceasta este realitatea şi a fost percepută de foarte multă lume ca un câştig al tânărului preşedinte Ciprian Pandea care a gestionat bine lucrurile în interiorul partidului, dar şi al faptului că s-a constituit o echipă tânără menită a duce lucrurile într-o direcţie pozitivă, măcar din punctul de vedere al imaginii- afectată, la nivel naţional! Desigur, aici observatorii din cealaltă tabără ne avertizează că e doar liniştea dinaintea furtunii, pentru că sunt mulţi pesedişti cu vechime care se consideră daţi la o parte şi care oricând, la căderea lui Dragnea, de exemplu, vor acţiona în forţă! Aici rămâne de văzut, în condiţiile în care unii consilieri PSD s-a şi văzut că au acţionat, uneori, chiar împotriva indicaţiilor pe care le dăduse partidul! Dar şi asta este altă poveste, pentru că, până la urmă…
PSD este, în continuare, ţinta unui adevărat război politic! Oare cât va mai rezista? Sau, deja, s-a predat sistemului?!…

C.A.P.E.S.
Centrul de Analize Politice, Economice şi Sociale