FILIPESCU LA FINAL DE MANDAT

Spre surprinderea jurnaliştilor, la conferinţa de presă anunţată la PNL a apărut nu cel care a organizat, în ultima vreme, aceste conferinţe, ci chiar preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Călăraşi- Răducu Filipescu. Nonşalant, cu toată deschiderea, Filipescu a venit pentru a sta de vorbă cu ziariştii despre tot ceea ce îşi doresc aceştia să-l întrebe. Dintre elementele mai interesante am reţinut câteva care ţin de starea psihică a lui Filipescu la finalul mandatului de preşedinte de 12 ani al Consiliului Judeţean şi înaintea începutului noii sale activităţi- aceea de senator.

DEZAMĂGIRILE LUI FILIPESCU
Chiar dacă rezultatele PNL la alegerile locale au fost foarte bune la nivelul judeţului şi în raport cu toate celelalte judeţe din ţară (Călăraşiul fiind o picătură de galben într-o mare de roşu) PNL-ul obţinând 37 de primării din cele 55 ale judeţului, aceste rezultate nu îl mulţumesc în totalitate pe liderul PNL Călăraşi, Răducu Filipescu. Acesta analizând cu toată seriozitatea lucrurile rele, dezamăgirile, înfrângerile: „PNL Călăraşi a fost pe locul 3 la aceste alegeri locale! Călăraşiul a ieşit într-o mare roşie după Alba şi Suceava. Dacă aş spune că rezultatul nu mă mulţumeşte acest rezultat scos de noi ar spune toţi că sunt nebun la cap! Normal că mă mulţumeşte şi îmi dă satisfacţia de a merge mai departe şi a încerca să ridicăm ştacheta la 3 deputaţi şi un senator! Se poate! În ceea ce priveşte primăriile noi trebuia să avem 40 şi am scos doar 37! Am pierdut Budeştiul, Perişoru şi Lehliu! La Budeşti am mers tot cu Lucica, pentru că după atâţia ani de zile, nu poţi renunţa la oameni! Ştiam că nu va câştiga dar nu mă gândeam să iasă pe locul IV! Cea mai mare surpriză neplăcută a fost la Perişoru! La Perişoru, Damian a pierdut pe mâna lui! Dacă ajungi să pierzi la un vot din poziţia de primar! Înseamnă că ori eşti în afara jocului, ori eşti zbanghiu! Iar la Olteniţa, nu mă aşteptam la un scor atât de slab! La Olteniţa am avut senzaţia că ne batem pentru Primărie! Acolo ceva nu a funcţionat! În schimb ştiam că vom câştiga la Cuza-Vodă! O surpriză neplăcută a fost şi la Fundulea, distanţa între noi şi PSD nu mă aşteptam să fie atât de mare! Dar, nu poţi să câştigi peste tot!”

LA FINAL DE MANDAT!
Atunci când un partid ajunge la putere, partidul rămâne fără membri! Că toţi sunt la ciolan! Eu, care am rămas făr’ de ciolan, am venit să stau de vorbă cu voi (n.r. presa locală)! Cum a fost la ciolan?! Cam slăbuţ!

LINIŞTIT, FĂRĂ NICI UN FEL DE GRIJI!
Este un moment interesant. Prin ceea ce trec eu acum, nu am mai fost aşa de liber de pe timpul când sugeam la mama! Sunt liniştit fără nici un fel de griji! Fără griji mari, mici mai sunt că trebuie să vin la partid. Voi fi paznic la partid, că ceilalţi muncesc! Cât pot şi eu, steagul sus!

CE REGRETE ARE FILIPESCU!
Cel mai mare regret este acela că în ultimii 3 ani nu am putut să facem nimic pentru judeţul Călăraşi! Nimic! Să fim corecţi şi cinstiţi! Când eram în funcţia de preşedinte, mai tăceam! Dar acum… nu am făcut nimic în ultimii 3 ani! De ce?! Pentru că Ponta nu a vrut să ne dea bani! El toţi banii i-a băgat la sacoşă la sărăntoci!

LA BUCUREŞTI? SAU LA CĂLĂRAŞI?!
Acasă este acasă! La Bucureşti te duci şi te întorci! Deocamdată nu sunt senator!

UNDE DOREŞTE SĂ CĂLĂTOREASCĂ FILIPESCU?!
Aş dori să merg să văd ţările nordice! Nu le-am văzut. Caut excursii, dar sunt scumpe- 3000-5000 de dolari! Scump! Foarte scump!