FOLK LA MUZEU

Muzeul Municipal Călărași începe din 4 aprilie 2019 o serie concerte reunite sub titlul “Folk la Muzeu”. Ideea a pornit de la călărășeanul Gilbert Ghicolescu în urma unei discuții purtate cu domnul profesor Sorin Danciu.
Iubitorii de folk sunt așteptați la o seară specială în compania folkiștilor Mircea Bodolan, Gilbert Ghicolescu și Monica Mihaela Cojocaru, joi 4 aprilie 2019, începând cu ora 19.00 la Muzeul Municipal.
Artist, actor, director de teatru și de centru cultural printre altele, Mircea Bodolan este unul dintre oamenii de renume din lumea muzicală românească, care a scris cântece de referință ale genului folk. Melodiile „Rănitul dintre linii”, „Cântec de înstrăinare” sau „Mătrăguna”, una dintre melodiile interzise în vremea comunistă, scrisă și interpretată cu har de Mircea Bodolan, vor rămâne mereu vii în inimile folkiștilor.
„Muzica folk, această stare de spirit, acest mod de viață, unește oameni ce simt și percep altfel sensurile vieții, nu doar cel existențial, dar mai ales cele legate de spirit, de filosofie, de poezie și (desigur) de muzică. Alaturând și coalizând energii date de caractere puternice, caractere ce au o reală scară a valorilor, poezia cântată, această simbioză denumită generic „muzica folk” aduce în lumină puritatea, altruismul, dragostea, spiritul de sacrificiu, iubirea aproapelui, a neamului, a istoriei și a gliei în care zac moșii și strămoșii noștri. Căci ce-am fi noi, trăitorii de astăzi ai meleagurilor dintre Nistru, Tisa, Dunăre și Marea Neagră, fără limbă, tradiții, cultura și jertfa înaintașilor, decât niște biete păpădii, puf spulberat și risipit în cele patru zări de cea mai mică adiere de vânt??!!” (Ghilbert Ghicolescu)