FOSTUL ȘEF AL POLIȚIEI DIN CĂLĂRAȘI, DETAȘAT DE LA SUCEAVA – ACHITAT, DEFINITIV!

*Fusese acuzat de DNA cu cele mai grave… fapte ! *S-a dovedit că era total nevinovat!…

VĂ MAI AMINTIȚI?…

Atunci când a fost detașat, la Călărași, în poziția de șef al Inspectoratului Județean de Poliție, Todiruţ venea cu imaginea gravă, negativă a unor acuze incredibile din partea Departamentului Național Anticorupție, jucăria doamnei Codruța și a șmecherilor care au folosit-o pe această cetățeancă! Omul s-a apărat, atunci, și a intrat în ordinele pe care le avea de realizat la Călărași și și-a văzut de treabă …
Cu siguranță nu mai țineți minte de câtă vreme a plecat Todiruţ de la Călărași, dar iată că după șase ani, a fost achitat, definitiv!

COMISARUL ȘEF TODIRUȚ, FOSTUL ȘEF AL IPJ SUCEAVA, ACHITAT DEFINITIV ÎN AFACEREA “ZIMBRU”

Curtea Supremă l-a achitat ieri pe comisarul șef Ioan Nicușor Todiruț, fostul prim polițist al Sucevei în dosarul privind achiziționarea la un preț considerat supraevaluat a clădirii în care funcționează acum Poliția municipiului Suceava, fostul sediu al fabricii de tricotaje “Zimbru”. De asemenea, au fost achitați subalternul său, Alexa Teodorovici, fost șef al serviciului logistic al IPJ, afaceristul Constantin Bujorean, evaluatorii Mihai Sorin Muntean și Gheorghe Licurici. La Curtea de Apel Iași, în același dosar, Todiruț și Teodorovici fuseseră condamnați la câte 3 ani și 10 luni de închisoare.
Înalta Curte de Casație și Justiție a României a admis apelurile declarate de inculpații Constantin Bujorean, Gheorghe Licurici, Mihai Sorin Muntean, Alexa Dumitru Teodorovici și Ioan Nicușor Todiruț. Magistrații Curții Supreme i-au achitat ieri pe inculpații Ioan Nicușor Todiruț și Alexa Dumitru Teodorovici pentru comiterea infracțiunilor continuate de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial și respectiv pe inculpații Constantin Bujorean, Gheorghe Licurici și Mihai Sorin Muntean pentru comiterea complicităților la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial. De asemenea inculpatul Constantin Bujorean a fost achitat pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală. Decizia judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție este definitivă.
(Dănuț ZUZEAC – Obiectiv)