GALA ANULUI 2016, PENTRU CĂLĂRAŞI- CEA MAI GRANDIOASĂ, DIN CEI 10 ANI!

*Singura manifestare de acest fel, din România! *Toată lumea încântată de valorile culturale ale Călăraşiului! *Incredibil, dar adevărat- la Călăraşi, în plină campanie electorală, reprezentanţii TUTUROR PARTIDELOR POLITICE IMPORTANTE s-au aflat alături, sub acelaşi acoperiş! Al… CULTURII!

A X-A EDIŢIE- ANIVERSARĂ!
Când, în anul 2007, directorul Direcţiei pentru Cultură Călăraşi, prof.dr.Sorin Danciu, a luat decizia, la sfârşitul anului, să organizeze o gală a valorilor culturale, totul s-a datorat unei situaţii unice, în acel moment! Profesorul Danciu se afla într-un conflict declarat cu unul dintre conducătorii judeţului care se spunea că dăduse dispoziţia ca „Danciu să nu mai primească nici un fel de sprijin financiar! Să vedem ce mai face!“. A fost, deci, o provocare! Pentru că Danciu dorea să demonstreze că „Se poate face cultură chiar şi fără bani publici!“. În acea perioadă economia locală încă funcţiona şi acest lucru chiar era posibil! Aşa că s-a mai născut o prioritate absolută:

MANIFESTARE FĂRĂ BANI PUBLICI!…
Între timp, relaţia dintre cei doi s-a reglat, lucrurile au evoluat pozitiv, dar ideea iniţială a rămas: Gala Anului în care sunt premiate valorile culturale, la Călăraşi, rămâne o manifestare care este finanţată numai pe bani privaţi! NICI UN LEU DIN BANII PUBLICI! Este ceea ce s-a întâmplat şi în ediţia 2016 când, în frunte cu firma ALDIS, dar şi prieteni ai culturii, inclusiv politicieni, au decis să premieze valorile călărăşene. Desigur, un rol important l-a avut şi Compania Artistică MIX MUSIC care s-a oferit, GRATUIT (adică pe banii săi!), să asigure toate cele necesare pentru producerea acestui eveniment care nu e un simplu spectacol!

O EMISIUNE TELEVIZATĂ!
Într-adevăr, Gala Anului este nu doar un spectacol în sine, ci o emisiune din seria „Gala Românilor Talentaţi“! Brand impus, la nivel naţional, de Sorin Danciu. Din această cauză spectacolul a fost conceput şi a fost derulat atât ca un spectacol festiv, dar şi ca o emisiune de televiziune. Emisiune care poate fi urmărită la Televiziunea 1+1TV- www.1plus1tv.ro, la Televiziunea Călăraşi1- www.calarasi1.ro.

TRANSMISIUNE ÎN DIRECT, URMĂRITĂ DE MII DE OAMENI! CU MII DE APRECIERI!
Într-adevăr, emisiunea a fost urmărită, în direct, pentru că a fost transmisă LIVE pe pagina de Facebook „Jurnalul de Călăraşi“. Ea fiind filmată pentru Televiziunile 1+1TV şi Călăraşi1. Fiind, de asemenea, promovată pe toate căile, inclusiv prin nenumărate distribuiri pe internet. Majoritatea mesajelor fiind eminamente pozitive! Energia pozitivă pe care o declanşează aceste manifestări fiind, la rândul ei, apreciată de toată lumea…

AŞA CEVA NU MAI EXISTĂ ÎN ROMÂNIA!
La întrebările multora dintre cei care au urmărit cu interes, gândindu-se că aceste este un tip de manifestare obligatoriu, la nivelul fiecărui judeţ, la sfârşit de an, răspunsul a fost foarte simplu: nu mai există o asemenea manifestare, nicăieri, în România! Desigur, există alte tipuri de manifestări, dar o Gală Culturală a Anului- numai la Călăraşi! De altfel, verificarea o poate face oricine, foarte simplu: căutaţi pe Google „GALA CULTURALĂ A ANULUI“ şi prima care o să vă apară va fi GALA ANULUI, la Călăraşi!…
Începând cu ediţia 2016, în Gală au apărut premii noi!