GRUPARE INFRACŢIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN PROXENETISM ŞI TRAFIC DE MINORI, DESTRUCTURATĂ

La această oră, poliţiştii din Călăraşi şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., efectuează opt percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în proxenetism şi trafic de minori. Vor fi puse în aplicare opt mandate de aducere.
La data de 16 mai 2017, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. B.T. Călăraşi, efectuează opt percheziţii, în Călăraşi şi Bucureşti, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de trafic de minori şi proxenetism.
Vor fi puse în executare opt mandate de aducere.
Din cercetări a reieşit că membrii grupării, femei şi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 31 de ani, ar fi constituit, începând cu luna noiembrie 2015, un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de proxenetism şi trafic de minori.
Astfel, cei în cauză ar fi determinat, înlesnit şi însuşit foloase patrimoniale de pe urma practicări prostituţiei de către trei persoane de sex feminin, printre care şi o minoră.
Opt persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, proxenetism şi trafic de minori.