Iar am avut dreptate! CAZUL HEXI PHARMA – O FĂCĂTURĂ?!…

*A murit, cu adevărat, patronul de la Hexi Pharma?!… *Ce s-a ascuns în spatele acestui caz? *Care este amestecul servicilor secrete? *Și românești… *Dar și străine! *Ce se întâmplă cu procesul?

DIN PĂCATE, IAR AM AVUT DREPTATE!

Nu întâmplător revenim asupra cazului Hexi Pharma, un caz despre care s-a vorbit uriaș, la momentul producerii sale, dar despre care nu se mai vorbește aproape deloc, astăzi! Atunci când lucrurile se petreceau, noi am realizat și un film în care puneam sub semnul întrebării toate cele transmise în acest caz exploziv!
jurnalul 2695 din 11.07

CE S-A ÎNTÂMPLAT, ÎN CONTINUARE?! MULTE ȘI DELOC MĂRUNTE!

Martori, chibiți, scenarii! Întrebări mai vechi, întrebări mai noi, dezvăluiri, comunicate, indignări tardive, pîrțuri de presă! Chestiile cu adevărat importante încep să treacă neobservate, printre fiarele unei mașini făcute țăndări, în care s-ar fi aflat domnul Dan Condrea. Dispariția lui Condrea e sigură. Dar ce ascunde ea? O sinucidere? Un asasinat? O substituire de persoană plătită sau silită să moară în locul lui Condrea? Nu știm. Aflăm, în schimb, detalii înduioșătoare despre domnul Condrea și despre Hexi Pharma, o firmă românească get-beget, care a deranjat interese străine. Adică din cauza asta a dispărut Condrea, fiindcă a deranjat concurența, nu pentru că firma lui falsifica ucigaș dezinfectanții pe care-i vindea spitalelor, șpăguind patriotic. Dacă acest Condrea n-ar fi fost medic, ai mai fi înțeles să-l apuce nevricalele cînd a fost acuzat că e un criminal, cum susțin angajații lui de la Hexi Pharma. Dar cînd acest ticălos sinistru știa ce face diluînd dezinfectanții pe care-i vindea spitalelor și cînd angajații lui îi iau apărarea, făcînd pe niznaii, ca să nu fie acuzați de complicitate, trebuie să fii idiot – sau interesat ca Dan Condrea și Hexi Pharma să iasă basma curată din afacerea asta – ca să le iei apărarea sau să le plîngi de milă și să te uiți chiorîș la Cătălin Tolontan fiindcă i-a dat de gol. Fosta nevastă a lui Condrea – pe care unii se grăbesc s-o declare nebună – spune că din anturajul familiei lui făceau parte foști securiști care se reorientaseră de la Ministerul de Interne la Ministerul Sănătății. Sau care fuseseră securiști la Sănătate, încît, după părerea ei, Condrea Dan Alexandru a devenit astfel ofițer acoperit la SIE și și-a extins afacerile cît și cum a avut el chef. Poate că femeia exagerează, dar cum de l-a denunțat ea pe fostul ei soț, după ce s-a convins cîtă putere avea Condrea? Nu cumva fiindcă i s-a spus că era mai bine să vorbească decît să tacă? Căci în lumea din care făcea parte fostul ei soț, ca pe vremea cînd Securitatea era la putere, te puteai aștepta oricînd la un accident sau la o „sinucidere” dacă erai bănuit că aveai de gînd să nu-ți ții gura. Însă în această șobolăneală securistică miza nu e cine toarnă pe cine, ci cum să se piardă urmele. Iar în această competiție intră diverși acoperiți ai fostei Securități. (sursa- catavencii.ro)

UN DOSAR ATÂT DE MARE ÎNCÂT NU POATE FI ȚINUT DE NIMENI!…

*Bombă în justiţie! Dosarul Hexi Pharma nu poate fi depozitat! *Șefa ÎCCJ scoate la iveală un adevăr crunt

Mai exact, șefa ÎCCJ a explicat că, se roagă să nu ajungă dosarul Hexi Pharma la Înalta Curte, căci din cauza numărului mare de documente nu ar avea unde să fie depozitat, deoarece Înalta Curte nu are o sală unde să poate fi depozitată întreaga documenție în acest caz greu care a reprezentat un atentat la siguranța națională. „Nimeni nu s-a gândit la destinatarul final al oricărei reforme și anume cetățeanul. Am constatat ca a fost finalizat Hexipharma, mă rog la Dumnezeu ca acest dosar să nu vina curând la ICCJ ca nu avem unde să-l depozităm. Am văzut că s-a finalizat Mineriada. ICCJ nu are o sală în care acest dosar să fie judecat, am încheiat protocoale cu Curtea Militară de Apel și să ne rugăm la alte instanțe pentru a ne găzdui. Acesta este realitatea din România!”, a declarat, prezentă la bilanț, Cristina Tarcea, șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție. ”Nu pot să nu remarc că justiția de 28 de ani traversează perioade interesante. Din 4 în 4 ani a început sau s-a finalizat ceea ce în opinia unora înseamna reforma a justiției. Rezultatul? Legi multe și imperfecte, sistem haotic al căilor de atac, noi Coduri, instanțe supraaglomerate, au avut drept efect îngreunarea procedurilor. Mă doare să spun că pot să accept ideea că nimeni nu s-a gândit la efortul pe care un magistrat îl face pentru a lucra în aceste condiții. Dar nu accept că nimeni nu s-a gândit la destinatarul final al oricărei reforme – cetățeanul”, a mai spus șefa ÎCCJ. Președintele Klaus Iohannis a avut un discurs dur la adresa politicienilor care încalcă legea și care pun sub semnul întrebării activitatea procurorilor, precizând că se încearcă o „intimidare” a acestora. De asemenea, Iohannis a afirmat că el este de partea celor care aplică legea. „Observăm o tot mai mare grijă față de soarta unor inculpați și condamnați penali. Se încearcă în mod fals acreditarea ideii că procurorii sunt inamicii societății. Dimpotrivă, procurorii sunt de aceeași parte a baricadei cu cei care vor aplicarea legii, iar de partea cealaltă se află câțiva indivizi certați cu legea care vor să decredibilizeze justiția. Constituția nu prevede nicăieri dreptul la liniște pentru cei care încalcă legea”, a spus Iohannis, la prezentarea raportului Parchetului General. „A devenit un obicei în România să se dezbată intens activitatea procurorului. Sintagma din Contituție este faptul că procurorii sunt sub autoritatea Ministrului Justiției și nu în subordinea Ministrului Justiției”, a declarat Klaus Iohannis la bilnațul Parchetului General. (sursa – evz.ro)
cristina_tarcea_64840000

CULMEA CULMILOR: DOSARUL ESTE CERCETAT DAR… NICI MĂCAR NU A ÎNCEPUT!…

*Dosarul HEXI PHARMA, scos de pe circuit *La un an de la finalizarea cercetărilor, nu se știe nici măcar unde ar trebui să înceapă procesul

Corupția ucide. În cazul HEXI PHARMA, singura moarte certă este cea a lui Dan Condrea, despre care procurorii au stabilit că a fost sinucidere. În plină anchetă, în timp ce organele de cercetare cărau bidoane cu dezinfectanți la laborator, pentru verificări, patronul firmei HEXI PHARMA a clacat psihic și a intrat cu mașina într-un copac. Aflase că a doua zi urma să fie reținut de procurori. Corupția ucide. În cazul HEXI PHARMA s-a spus că dezifectanții diluați au transformat spitalele în bombe bacteriologice, pacienții fiind astfel supra-expuși infecțiilor nosocomiale. Dar niciun pacient nu apare în rechizitoriul Parchetului General, pe lista celor 133 de spitale care s-au constituit părți civile în cauză. Dosarul penal a fost sterilizat.
„Prezentul dosar nu deschide calea participării în cauză, în calitate de persoane vătămate sau părți civile, a unor persoane care au contractat infecții asociate asistenței medicale și care au reușit să obțină confirmarea faptului că în unitatea sanitară în care au primit îngrijiri s-ar fi folosit produse SC HEXI PHARMA CO SRL”, se spune în rechizitoriul Parchetului General. Pentru că „prevenirea și combaterea infecțiilor nosocomiale presupune un concurs de măsuri, iar această analiză nu este menită a demonstra o eventuală legătură de cauzalitate între utilizarea produselor SC HEXI PHARMA CO SRL și apariția unei anumite infecții într-un spital”, subliniază procurorii în actul de acuzare. Dosarul HEXI PHARMA e unul din cele patru dosare fanion ale Parchetului General pe anul trecut. Are 776 de volume, trebuie mutat cu o furgonetă de la Parchet la tribunal, și de la o instanță la alta. La 6 martie 2017, procurorii au trimis dosarul la Tribunalul București. În camera preliminară, acolo unde se verifică competența și legalitatea sesizării instanței, precum și legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală. În iunie 2017, judecătorul a constatat „legalitatea sesizării instanței (…), a administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală”, și a dispus începerea judecății. Dar Dinu Flori și HEXI PHARMA au contestat decizia, iar dosarul a ajuns, abia la finalul lunii august, la Curtea de Apel București.
La termenul din 8 septembrie 2017, instanța a constatat că e „lipsă de procedură cu intimații – părți civile și cu intimații – persoane vătămate, cu privire la care nu s-au restituit dovezile de citare”. În plus, exista o „cerere de amânare a cauzei formulată de intimatul – persoană vătămată Spitalul «Sf. Nicolae» Bicaz, față de imposibilitatea de prezentare a consilierului juridic”. Curtea de Apel București a amânat cauza încă o lună. Iar la 6 octombrie 2017 a respins, ca nefondate, contestațiile. Dosarul HEXI PHARMA s-a întors la Tribunalul București. Nu imediat, ci după redactarea motivării instanței. La 23 noiembrie 2017 urma să fie primul termen din proces. N-a fost nimic. Pentru că, „din oficiu, instanța, în baza art.386 Cpp.*”, a dispus „schimbarea încadrării juridice a infracțiunilor reținute în sarcina inculpatei S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L., prin actul de sesizare al instanței”.

AȘTEPTÂND O MOTIVARE DE 6 PAGINI
phpThumb_generated_thumbnailjpeg
Parchetul General acuzase HEXI PHARMA că a comis 340 de infracțiuni de înșelăciune, dintre care 7 având consecințe deosebit de grave, ceea ce atrăgea competența Tribunalului București. Dar Tribunalul, reevaluând argumentația, a decis că cele 7 infracțiuni de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave sunt, de fapt, înșelăciuni obișnuite și, prin urmare, competența în soluționarea cauzei revine Judecătoriei Sector 5 București. Acolo unde dosarul a și fost apoi expediat, cu cele 776 de volume ale sale.
Judecătoria Sectorului 5 a fixat termen peste o lună și jumătate. La 11 ianuarie a.c., judecătoarea a invocat, din oficiu, o nouă excepție de necompetență materială. Iar cinci zile mai târziu, a anunțat că „declină competența de soluționare a cauzei în favoarea Tribunalului București” și, constatând că a intervenit conflictul negativ de competență, a decis să trimită cauza Curții de Apel București, pentru soluționarea acestui conflict.
Dosarul HEXI PHARMA ar fi trebuit să ajungă destul de repede de la Judecătoria Sectorului 5, la Curtea de Apel București. Sunt în aceeași clădire a Palatului de Justiție. Dar a trecut ianuarie, și n-a ajuns. A trecut și luna următoare. Iar hotărârea, deși ar fi trebuit redactată în cel mult 30 de zile de la pronunțare**, a fost gata abia la 28 februarie. Atunci s-a închis dosarul în ECRIS, urmând ca el să intre pe circuit și să plece spre Curtea de Apel București. Dar, înainte de asta, cei de la executări penale trebuie să comunice hotărârea instanței tuturor părților. Iar părți civile sunt 133 de spitale…
Dosarul HEXI PHARMA, un cartof fierbinte pe care instanțele îl aruncă mai departe imediat ce-l prind, are aceeași soartă cu dosarul Colectiv unde, la doi ani de la întocmirea rechizitoriului, încă nu a început judecata pe fondul cauzei.
„Facem o cacealma de audieri preliminare. Și vor trece doi ani înainte ca cineva să vadă interiorul unei săli de judecată. Sperăm că totul va fi uitat până atunci”, spune un personaj dintr-un serial american. În justiția din România, cu voie sau fără de voie, lucrurile astea chiar se întâmplă!
(sursa – activenews.ro)