IAR AM AVUT DREPTATE! COLONIA-ROMÂNIA- PE FAŢĂ!

După douăzeci şi cinci de ani de joaca de-a democraţia şi independenţa, s-a ajuns acolo unde am anticipat- Colonia România- în plină ascensiune! *După ce s-a declanşat lichidarea investitorilor români („că altfel nu vin, aici, americanii!”) acum- Roşia Montana! Şi gazele de şist! *Dacă nu le daţi, vin… ruşii!

O ŢARĂ AJUNSĂ COLONIE- ÎN PRAGUL DISTRUGERII DEFINITIVE!
Aceasta este imaginea pe care au receptat-o mai mulţi cititori care ne-au trimis informaţii legate de ultimul gest (public!) al unui reprezentant (nu oarecare) al S.U.A.! Celebrul George Friedman a apărut la (unde altundeva?) decât la ProTV, acolo unde a dat nişte mesaje foarte clare: dacă nu dăm Roşia Montană şi nu dăm gazele de şist, S.U.A ne lasă din mână şi vin peste noi… ruşii! Ar putea părea un banc prost, dar nu este- este o realitate pe care, vă reamintim, noi am anticipat-o!

investitori

IAR ACUM- S.U.A. AMENINŢĂ ROMÂNIA: NE DAŢI GAZELE DE ŞIST SAU VĂ DĂM PE MÂNA… RUŞILOR!
SUA AMENINŢĂ ROMÂNIA: NE DAŢI GAZELE DE ŞIST SAU VĂ IZOLĂM!
Şantaj sau nu, aproape că nici nu mai contează, căci vorbele lui Friedman au ajuns cu siguranţă acolo unde trebuie. Şeful Stratfor este unul dintre analiştii pe care liderii politici şi militari de la Washington nu doar că îi ascultă, dar îi şi sprijină/ foloseşte la nevoie. Să fie şi acum cazul? România reprezintă o ţintă mai veche a SUA, dar una care se dovedeşte greu de cucerit, măcar la nivel economic.
Acum, când partidele se pregătesc să intre în campanie electorală, apare din senin profesorul George Friedman şi trasează o temă politicienilor elevi: ori ne daţi gazele, ori vă dăm ruşilor!

PRO TV, PORTAVOCEA STRATFOR
Într-un interviu acordat PRO TV, renumitul politolog evreu născut în Ungaria, la Budapesta, începe în forţă: „Americanii vin aici să facă bani!”. S-a înţeles, da? Mai departe: „În ultimii ani, investitorii americani s-au săturat de România. Exemplul care îmi vine în minte e Roşia Montana. A devenit un simbol în comunitatea de investitori a ceea ce se poate întâmpla în România. Cred că guvernul a înţeles asta, dar şi faptul că principalele voastre resurse sunt cele energetice şi minerale”.
Şi o dată deschis subiectul care l-a interesat, Friedman şi-a expus planul. Unul scurt, căci România nu trebuie să ştie prea multe: „Gazele de şist sunt o armă care poate fi folosită pentru a evita războiul. Rusia controlează Europa prin gaze. Europa are nevoie de resurse alternative, iar România e cea mai bogată în astfel de resurse. De aceea americanii sunt atât de interesaţi de resursele voastre. România trebuie să decidă dacă va permite exploatarea gazelor de şist. (…) dată fiind poziţia strategică a României, exploatarea gazelor de şist e o problemă strategică naţională. Gazul de şist limitează influenţa rusească. Oricât de mult ar putea afecta mediul, el oferă o soluţie geopolitică”. În concluzie, Friedman avertizează că „în situaţia actuală a României, ar fi iresponsabil să nu luaţi în considerare exploatarea gazelor de şist. Decizia trebuie luată acum!”.

„AR PUTEA POLUA MEDIUL, DAR RUSIA…”
România se afla acum în situaţia statelor arabe „sfătuite” de SUA să menţină cât mai jos preţul barilului de petrol, chiar dacă asta a dăunat intereselor naţionale. E cazul Kuweitului, ţară ce a ajuns să se împrumute de bani de pe pieţele financiare externe. Toată povestea, ţesută doar pentru a lovi în Rusia lui Vladimir Putin. Ei, iată că aceeaşi placă ne este livrată acum şi nouă, doar că într-un mod mult mai brutal.

CA-N ’46?!…
George Friedman se întreabă dacă „va avea SUA interesul de a apăra siguranţa naţională a României? (…) Trebuie să vă pregătiţi pentru ce e mai rău fiindcă, în zona asta, de obicei, ce e mai rău se şi întâmplă. Deci, trebuie să întăriţi forţa armată, nu ca să-i învingeţi pe ruşi, ci cât să rezistaţi până la venirea americanilor”. Cum aţi venit şi-n, nu? Băi, analistul lui peşte, nu americanii se băteau cu cărămidă în piept ca ei sunt garantul celebrului art.5 din Tratatul NATO? Cum adică să vedem dacă SUA au interesul să ne apere? Şi scutul de la Deveselu, de ce mama naibii a mai fost construit? Doar ca să-i enervăm pe ruşi, să băgăm băţul prin gard?

BAU-BAUL RUSESC!…
Bau-baul rusesc ne este prezentat că argumentul suprem în caz de refuz pe exploatarea gazelor de şist. Şeful Stratfor nu se fereşte să o spună pe şleau: vă dăm pe mâna lui Putin dacă…! „Gazele de şist ar putea polua mediul, dar Rusia… Nimic din ce s-a construit nu a rămas fără consecinţe asupra mediului. România trebuie să fie sigură că restul Europei are suficient gaz ca să nu poată fi sub şantajul Rusiei. În caz contrar, România va fi izolată, aşa cum a fost în timpul Războiului Rece. Riscul ecologic e real, dar riscul geopolitic e şi mai real. Pericolul că România să se întoarcă la perioada când era izolată de toată lumea, ca în vremea lui Ceauşescu, trebuie luat în considerare”.

GAZELE! SAU VĂ DĂM PE MÂNA… RUŞILOR!
-România are gaze de şist, SUA are companiile pregătite să le extragă
-Gazul nostru e numai bun spre a fi vândut Occidentului, care acum este dependent de… gazul rusesc
-Ecuaţia americană e simplă, iar constantă trebuie să fie scoaterea Rusiei din acest joc al resurselor energetice
-Reacţia lui George Friedman vine fix la momentul potrivit, în pragul campaniei electorale. Trebuie privită ca o temă dată de profesorul american elevilor români care în toamnă dau examen.
-Parteneriatul strategic pe care îl avem cu SUA nu valorează nici cât o ceapă degerată în ochii americanilor. Sau cel puţin asta ne transmite George Friedman, om de ştiinţe politice şi lider (fondator) al agenţiei Stratfor. Mesajul e direct şi concis: ori primim gazele voastre, ori vă întoarceţi la situaţia de dinainte de ’89.
Laurenţiu Teodorescu- enational.ro