Iar am avut dreptate! COMISIOANELE BANCARE, DE LA BĂNCI ȘI BANCOMATE – ANULATE!

*Profesorul Sorin Danciu a abordat, la nivel național, acest subiect!
*Băncile s-au făcut că plouă!… *Și Mugur Isărescu… plouă!…

EMISIUNILE CARE AU DAT FIORI! ŞI BĂNCILOR! ŞI… CLIENȚILOR !…

Vă amintiți, cu siguranță, de momentul în care, în mai multe emisiuni de televiziune, profesorul Sorin Danciu a abordat această realitate incredibilă și inadmisibilă în orice țară normală! Tu îţi ții banii tăi, la bancă, nu primeşti nici un comision pentru asta, dar când te duci să-ți iei banii tăi, de acolo, ţi se iau bani și ca să ți se spună căți mai ai în cont! Toate aceste comisioane reprezintă o exagerare pe care băncile și le permit, doar în România! Și în alte câteva țări, din estul Europei, rămase la coada continentului!… x240-Xef
Pentru că în marile ţări occidentale n-ai să vezi așa ceva! În România se iau comisioane pentru tot, dar, mai ales pentru așa-zisele servicii pe care banca le face, dar pe banii tăi! Pentru că tu îți ții banii acolo, banca-i folosește, pentru tine sunt doar virtual, iar atunci când vrei să scoți niște bani, trebuie să dai comision la bancă! Dar dacă nu umbli în iei, timp de o lună de zile, să zicem, ce face banca? Îți dă comision pentru că ți-a folosit banii? Sub nicio formă, bineînțeles, pentru că își permite! Tot ceea ce susțineam noi, atunci, a fost susținut de mii de mesaje venite din toată țara, oamenii înțelegând, măcar atunci, ce se întâmplă cu banii lor! Dar, desigur, nu s-a întâmplat nimic pentru că nu s-a găsit și un politician care să aducă această problemă în parlament, pentru a o impune prin lege! Este ceea ce a făcut un parlamentar, în ultima vreme și, drept răsplată, l-au dat afară din funcția pe care o deținuse în comisia parlamentară!… Dar comisioanele se scot!..

ACUM… IATĂ LISTA COMISIOANELOR BANCARE ANULATE!

Iată că acum s-a ajuns la concluzia că – “iar am avut dreptate!“ și că toate cele afirmate, atunci, erau reale! Motiv pentru care o grămadă de comisioane aberante au fost anulate, iar realitatea acestui moment aceasta este!

LOVITURĂ PENTRU BĂNCI. COMISIOANE CARE DISPAR DIN ACEASTĂ LUNĂ

O parte dintre bănci primesc o lovitură începând din această lună. Astfel, comisioanele percepute de bănci pentru deschiderea şi închiderea unui cont, precum şi cele pentru retrageri de bani sau interogarea soldului nu vor mai exista, începând cu data de 27 ianuarie.15617143
Legea a fost adoptată sub presiunea Comisiei Europene care ameninţa ţara noastră cu procedura de infrigment. Directiva Europeană (92/2014) are ca scop principal să crească accesul populaţiei la serviciile de plată, transparenţa serviciilor şi mobilitatea conturilor, în condiţiile în care doar 6 din 10 români au un cont bancar.
De eliminarea comisioanelor vor beneficia cei care au „venituri lunare care nu depăşesc echivalentul a 60% din câştigul salarial mediu brut pe economie, previzionat în ultima prognoză macroeconomică, respectiv prognoza de toamnă, publicată de către Comisia Naţională de Prognoză în anul în curs pentru anul următor, sau al cărui venit din ultimele 6 luni nu depăşeşte echivalentul a 60% din câştigul salarial mediu brut pe economie”, se arată în proiectul adoptat de Parlament.
Salariul mediu brut în 2018 este prognozat la 4.162 de lei de către CNP, ceea ce înseamnă că persoanele cu venituri de sub 2.497 de lei vor beneficia de eliminarea comisioanelor.