Iar am avut dreptate! DOSARUL “DOCHIȚA – EUROAVI” – O FĂCĂTURĂ!…

*Ioan Dochița a dat în judecată statul român! *Reaua credință – dovedită! *Planul de distrugerea investitorului autohton, în plină desfășurare?!… *Acuzațiile absurde, prezentate în instanță!… *În timpul ăsta, adevărații vinovați sunt liberi! *Procurorii au început să dea înapoi?!…

VĂ MAI AMINTIȚI?…

Atunci când s-a declanșat scandalul în care a fost implicat administratorul societății “EuroAvi” una dintre cele mai puternice firme de producție și distribuție în domeniul avicol, “Jurnalul de Călărași” a intervenit, imediat, cunoscând, în primul rând, corectitudinea celui acuzat, Ion Dochița. Iată pagina prezentata atunci!…
jurnalul 2916 din 26.06.

AM AFIRMAT-O, DIN PRIMA CLIPĂ: S-AU ÎNCĂLCAT, GRAV, DREPTURILE OMULUI!

Încă din primele cercetări, echipa noastră de investigație a realizat că foarte multe dintre cele care erau prezentate în instanță, în acel moment, generau foarte multe semne de întrebare! Însă dincolo de asta, ceea ce ne-a șocat a fost modul în care” arestatorii” au acționat, călcând în picioare drepturile omului! Iată ce relatam noi, atunci:

NU AM CREZUT CĂ MI SE POATE ÎNTÂMPLA, AŞA CEVA, TOATĂ VIAŢA MEA!

Reporter: Stimate domnule Dochiţa, aţi fost arestat pe nedrept pentru o săptămână. Cum s-a întâmplat?
Ion Dochiţa: În dimineaţa zilei de 21 iunie la ora 06:00 m-am trezit cu bătăi în poartă, sunat insistent, era poliţia.
I-am primit, i-am întrebat ce vor. Mi-au zis ca au mandat de percheziţie. I-am întrebat ce s-a întâmplat, ce caută, că le dau eu, pot doar să-mi zică ce vor, pentru că nu înţeleg. Nu am trăit aşa ceva şi nici nu aveam motive să cred că mi s-ar putea întâmpla, ştiind că sunt un om onest, care munceşte pentru tot ceea ce face şi că, în principiu, nu supăr pe nimeni, pentru că te gândeşti şi la asta: pe cine am supărat?

CE CĂUTAU? BANI! ŞI… ACTE!

Am insistat să-mi spună ce vor, ce caută. Mi-au răspuns: bani şi acte.
Le-am arătat unde sunt economiile, erau banii socrului meu care şi-a vândut casa de la ţară ca să stea cu noi. Actele aveam actul casei şi acte medicale, ca tot omul. Au luat banii, ce au putut, nu am înţeles de ce. Nici acum nu înţeleg.
Apoi am mers la firmă. Acolo altă percheziţie. La fel, i-am întrebat ce caută. Mi-au cerut livrările către o firmă bulgărească şi livrările către marile centre comerciale din România. Avocata a întrebat care-i scopul percheziţiei, că nu era clar, vor să afle cu ce preţ livrăm la marile centre comerciale? Pentru cine e informaţia? Apoi s-au răzgândit, n-au mai vrut actele pentru centrele comerciale.

ZECI DE POLIŢIŞTI – OAMENI TERORIZAŢI- DEGEABA!

Reporter: Adică zeci de poliţişti mobilizaţi la 6 dimineaţa, oameni terorizaţi degeaba.
Ion Dochiţa: Exact degeaba. De fapt, nu chiar degeaba. Am înţeles că asta-i tehnica: se face mobilizare de forţe, poliţia dă comunicate de presă, se zăngăne armele în curtea omului, apoi, faţă de “impactul social”, nu putem să nu arestăm, că a văzut lumea mobilizare de forţe, să nu se creadă că a fost degeaba.

“CA ÎN ANII ’50! NICI COVRIGI! ŞI APĂ NU AU VRUT SĂ-MI DEA!”

Ceea ce a urmat este specific anilor ’50! Am fost ţinut fără explicaţii 10 ore într-o cameră la IPJ. Pe la ora 9 seara avocata i-a cerut unui jandarm să-mi aducă nişte covrigi şi apă, apoi să iau medicamentele. I-a trântit uşa în nas şi a lăsat apa şi covrigii afară. Şi asta în condiţiile în care eu credeam că sunt un om liber şi habar n-aveam ce au cu mine. Nici acum nu ştiu.

“M-AU CHEMAT, SĂ DAU DECLARAŢII, LA MIEZUL NOPŢII! DUPĂ ZECI DE ORE DE AŞTEPTARE!”

Apoi, la miezul nopţii, m-au chemat să dau declaraţie. Am crezut că am lămurit tot. Nu a contat nimic. Actele erau deja făcute. A fost o mascaradă Dochiţa trebuia reţinut. Nici nu am înţeles de ce, care-i acuzaţia concretă. Numai vorbe, ticluite. Nu am reuşit să pricep cum să fiu acuzat eu că altul a făcut evaziune fiscală!?
Dar când îi căşună cuiva pe tine şi are putere, poţi să spui oricât că-i alb, el spune că e negru. Şi puterea e la el.
Reporter: V-aţi pierdut vreun moment speranţa?
Ion Dochiţa: Nu ştiu. Treci prin tot felul de stări. În primul rând, nu-ţi vine să crezi. Ştiu că sunt un om corect. Ştiu că firma pe care o reprezint nu a vândut nici un gram de marfă fără factură, nu a încasat nici un leu fără să livreze. Acesta este obiectul nostru de activitate: producem, vindem, încasăm preţul. Totul e evidenţiat în bancă. Daca asta-i greşit, poate că m-am smintit şi trăiesc intr-o lume care are alte reguli. Eu nu ştiu altele.

PROCUROAREA ŞI JUDECĂTORUL DIN CĂLĂRAŞI ŞI-AU DOVEDIT REAUA CREDINŢĂ!

Am contestat măsurile procuroarei din Călăraşi şi judecătorului de aici. Am ajuns la Curtea de Apel din Bucureşti şi am avut şansa să judece cauza un judecător care nu s-a lăsat intimidat, care a judecat cu mintea limpede şi inima deschisă către adevăr.

TRIST ESTE SĂ AJUNGI SĂ SPERI LA UN JUDECĂTOR CORECT, ÎN ROMÂNIA!

Aşa că a constatat că nu am vină şi sunt închis pe nedrept şi a dispus, firesc, punerea mea în libertate.
Trist este să ajungi să te gândeşti ca la o mare şansă la faptul că soarta ta ajunge în mâinile unui judecător înţelept şi drept, când asta ar trebui să fie regula pentru magistraţi. Dar am văzut că nu e aşa întotdeauna şi asta ruinează o lume. Cel puţin lumea mea a ruinat-o pentru o săptămână şi nu numai.
Pentru că dacă în urmă cu 2 săptămâni eram un om respectat, băncile, partenerii de afaceri lucrau cu mine în mod firesc, cu încredere şi deschidere, acum trebuie să mă justific că tot eu sunt, nu sunt altcineva. Sunt prejudicii pe care nu le pot repara şi pentru care cei vinovaţi trebuie să plătească.

VOI CERE PEDEPSIREA VINOVAŢILOR!

Reporter: Veţi cere daune şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi?
Ion Dochiţa: Cu siguranţă. Nu cred ca e normal ca cineva să intre cu bocancii în viaţa ta, să te strivească, pentru că aşa vrea el, apoi să nu plătească. Îmi amintesc ce daune a plătit statul lui Dinu Patriciu pentru o noapte. Eu am stat 8.

Jurnalul de Călăraşi nr. 2927 din 11.07.2017

ION DOCHIȚA A DAT ÎN JUDECATĂ… STATUL ROMÂN!…

Aceasta este informația de ultima oră, în condițiile în care, la sfârșitul lui ianuarie din acest an, la Tribunalul Călărași s-a judecat procesul prin care administratorul firmei EuroAvi a dat în judecată statul român pentru daunele pe care i le-a produs! Ceea ce s-a întâmplat în luna iunie a anului trecut depășește orice închipuire a unei minți normale: a fost arestat nelegal, iar firma a fost terfelită public, asaltată de mascați, fără niciun fel de motivație reală!…

PLEDOARIE, ÎN INSTANȚĂ – DEVASTATOARE!

În fața judecătorului, avocatul administratorului societății care a avut toate aceste probleme, un avocat profesionist, a arătat cum acesta a fost lipsit de libertate în sediul Inspectoratului Județean de poliție Călărași! Fără să se fi emis împotriva lui vreun mandat de reținere! Apoi a fost reținut de polițiști și arestat prin hotărârea unui judecător din Călărași care nu a analiza nicio probă din dosar! El a luat ca atare propunerea procurorului de caz, în cazul nostru Cornelia Manea! Să existe, în acest caz, celebra rețetă prin care un judecător execută ceea ce-i transmite un procuror?!…

CURTEA DE APEL BUCUREȘTI A DECIS – ARESTARE ABSOLUT ILEGALĂ !

Ion Dochița a făcut contestație față de toate aceste măsuri la Curtea de Apel București, iar acolo, analizându-se dosarul s-a constatat ca arestarea a fost absolut ilegala întrucât nu există niciun fel de indiciu că acesta ar fi săvârșit vreo infracțiune! Nu există nicio motivație pentru care acesta să fie reținut, chiar arestat, în condițiile în care faptele se petrecusera de mai multă vreme, iar prezența lui in libertate nu reprezenta niciun pericol! Așa scrie la carte, dar unii judecători se pare că au uitat ce-au învățat!…

CEI DE BUNĂ CREDINŢĂ POT FI DERUTAŢI!

În pledoaria sa, cu toată corectitudine, avocatul a afirmat că acest proces nu poate oferi decât o satisfacție echitabilă, în privința daunelor, pentru că nimic nu va putea șterge sau acoperi daunele pe care statul i le-a produs unui om, arestandu-l pe nedrept! Acuzațiile aduse lui Ion Dochița sunt atât de absurde încât, par par neveridice pentru un om normal și orice om de bună credință nu poate decât să gândească negativ în privința a ceea ce s-a afirmat, pe formula: “hai, domnule, că nu poate fi vorba numai despre asta”!…

ACUZAȚII ABSURDE ȘI FOARTE VECHI!…

Pe scurt, Dochița a fost arestat pentru că în urmă
cu 6-7 ani unii au cumpărat marfă pentru Bulgaria, în viziunea procurorului, dar asta după ce au achitat și au plecat cu marfa! Deci au plătit la firma respectivă și au plecat cu marfa! Că după aia au falsificat facturi și nu au vândut marfă în Bulgaria ci tot în România, cu acte false și n-au mai achitat impozitele și taxele la stat pentru ceea ce au vândut, asta nu poate avea nici o legătură cu firma distribuitoare și cu administratorul acesteia! Practic, Parchetul descrie planul acelor indivizi, prezintă faptele respective, tot ceea ce s-a întâmplat, că au vândut fără acte, şi și-au băgat banii în buzunar, iar pentru asta îl arestează pe… Dochița! Are vreo logică totul?-te întrebi, pe bună dreptate…

DISTRUGEREA INVESTITORULUI AUTOHTON!…

Aceasta este singura logică pentru tot ceea ce s-a întâmplat, iar formula intră în strânsă relație cu tot ceea ce s-a întâmplat în România, în ultimii ani! Când procurorii au tăbărât pe oamenii de afaceri români, distrugându-le investițiile, punând la pământ societăți puternice românești, totul în favoarea multinaționalelor care au cotropit, economic, această țară!

ESTE “EUROAVI” O ȚINTĂ?!…

Așa se pare, în condițiile în care este unicul distribuitor de produse avicole pentru lanțul Lidl, are contracte cu toate lanțurile de supermarketuri din România și, mai ales, și-a dezvoltat o afacere foarte puternica pe plan internațional! Facănd concurență, firesc, dar, mai ales, fără a ține seama de “băieții cu ochi albaștri”, obișnuiti să-și bage coada peste tot, în calitatea lor de divizie a unor servicii secrete internaționale! Firesc se pun aceste întrebări:
cine vrea să distrugă EuroAvi?…
Cine i-a făcut scăpați pe arabii care si-au umflat buzunarele cu banii proveniți din fapte ilegale pe care organele le-au tolerat atâta vreme?…
Cu ce scop vor să omoare o firmă românească devenită puternică?…

SE PARE CĂ PROCURORII AU ÎNCEPUT SĂ DEA ÎNAPOI!…

Până la urmă, dacă privim toate cele care s-au întâmplat, chiar la nivel național, vedem că rețeta a fost cam aceeași, peste tot! S-au declanșat adevărate uragane peste investitorii autohtoni după care… Mai ales în ultima vreme, se pare că măcar unii procurori au înțeles că SISTEMUL nu mai funcționează așa cum știau ei și au început să intre în normalitate!
Așa să-i ajute Dumnezeu!…

CE VA HOTĂRÎ JUDECĂTORUL DE LA CĂLĂRAȘI

Este întrebarea pe care ne-o punem cu toții, în acest moment, în condițiile în care este evident că acesta trebuie să aibă puterea de a decide chiar împotriva statului român! Care trebuie să răspundă! Chiar așa, statul român nu există, în realitate există doar niște indivizi ascunși sub haina de magistrat care, firesc, trebuie să răspundă pentru bătaia de joc pe care au aplicat-o unui om nevinovat!…
Vom reveni, că avem cu ce!…

Departamentul Anchete