Iar am avut dreptate! PROTESTELE ȘI PLANUL SECRET! TREBUIE SĂ SE NASCĂ… PARTIDUL STRĂZII!…

ATUNCI CÂND LUCRURILE SE ÎNCURCAU, NOI LE-AM PREZENTAT FOARTE CLAR!

Acesta este realitatea, iar CAPES(Centrul de Analize Economice,Politice si Sociale)a reușit, din nou, să elaboreze un scenariu care se potrivește perfect cu tot ceea ce s-a întâmplat după momentul inițial…
Mai precis, spuneam atunci că toate aceste mișcări de stradă, apărute mai mult sau mai puțin întâmplător, fac parte dintr-un scenariu foarte bine elaborat la capătul căruia și în România trebuie să apară un partid altfel, un partid înpotriva partidelor tradiționale! Că proiectul a fost finanțat de Soros și cei care se află în spatele lui, deja este este altă poveste, dar realitatea confirma acest lucru!
Și dacă mai era nevoie de o probă, iată scenariul anticipat încă de la început! Atunci când nimeni nu înţelegea ce se întâmplă cu strada, în România analistul politic Bogdan Tiberiu Iacob a lansat următorul scenariu: bogdan-tiberiu-iacob

ADEVARATA MIZĂ A PROTESTELOR DE STRADĂ!

Se întîmplă lucruri halucinante în stradă, despre care aproape putem spune că jignesc inteligențele multor observatori ai fenomenului politic. Se protestează vehement față de așa zisa încălcare a dreptului unor români la vot. A unor români din străinătate, adică exact ultimii de la care te-ai aștepta să se bulucească la urne pentru viitorul țării, acea țară pe care au lăsat-o în urmă și din care, celor mai mulți, le e chiar rușine chiar să admită că provin. De ce toate astea?
În numele unei mize politice uriașe, credem noi. Week-end fierbinte în România: în cîteva mari orașe, în frunte cu București, au loc manifestații de stradă, cu participarea a mii de oameni, care cer demisia guvernului și denunță tăios fraudarea alegerilor prin încălcarea dreptului la vot al românilor din străinătate. Ai putea să-ți scoți pălăria gîndind că societatea autohtonă a ajuns la acel nivel de maturitate la care te mobilizezi prompt doar pentru că altuia i-au fost călcate drepturile civice. Ai putea, dacă nu ți-ai aminti că faptele, per ansamblu, nu prea îndreptățesc asemenea optimism. Românii s-au dovedit, în timp, nația cel mai puțin dispusă să-și strige drepturile în stradă, altfel decît grosolan manipulați ori de-a dreptul plătiți. Nu prea au ieșit la miting cînd s-au tăiat pensii, alocații și salarii – nejustificat, recunoaște azi pînă și FMI – cînd li s-au încălcat drepturile cele mai elementare, cînd au fost bajocoriți grosolan de clasa politică ori împotriva corupției. Nu li s-a părut un pericol la adresa democrației că, de un sfert de secol încoace, rămînem în actele guvernului tot 18,5 milioane cu drept de vot, un fleac de vreo două milioane peste cifra reală. Că neica-nimeni candidați strîng peste noape sute de mii de semnături false și nu-i ia nimeni la întrebări. Că banul public e folosit la pomeni electorale, iar România termină anul fără proiect de buget.
Nu i-a prea interesat să iasă la vot pe 2 noiembrie, ziua cu cea mai scăzută prezență la vot din istoria prezidențialelor. Au aplaudat cu entuziasm chiar, cu săptămîni în urmă, campanii virale neghioabe de tip ”Mă piș pe el de vot!”. I-a deranjat, în schimb, că vreo cîțiva compatrioți din străinătate nu au mai apucat să voteze, deși, conform cifrelor oficiale, au votat mai mulți decît la ultimele alegeri prezidențiale. Trecem peste faptul, încă și mai dubios, că în anumite metropole europene, gen Londra sau Paris, i-a apucat brusc amocul votării pe unii care nu se înghesuiau, probabil, la vot nici cînd erau în țară. Scenarii pentru naivi. În țară – apatie la vot, în străinătate, vioiciune maximă!
Haida-de. Dacă s-ar fi aplicat sistemul din alte state democratice, potrivit căruia cine vrea să voteze merge să se înscrie pe liste din timp, garantat nu s-ar fi înscris nici jumătate din cei ”scandalizați” la această oră. De dragul drepturilor încălcate celor plecați în străinătate, în țară iau amploare mitingurile de protest și se înregistrează deja conflicte violente. Ciudat, se iese în stradă în orașe aflate printre codașele listei cu prezența la vot, în 2 noiembrie. Încă și mai ciudat, protestele aduc aproape liberalii și băsiștii, două tabere cu interese diametral opuse.
PNL îl vrea președinte pe Iohannis, Băsescu pe Ponta, din motive lesne de înțeles. Doar prezența social-democratului la Cotroceni i-ar lăsa actualului președinte șansa relansării în politică. Dacă iese președinte Iohannis, soarta lui Băsescu e bătută în cuie.

CARE SĂ FIE, ATUNCI, EXPLICAŢIA ACESTOR MIŞCĂRI DE STRADĂ?

Una simplă, în opinia noastră. Și o miză importantă. Scriam, pe 4 noiembrie, că nimeni nu prea ia în calcul un scenariu, acela în care Ponta nu doar cîștigă turul doi, ci o face chiar la un scor zdrobitor, să zicem de 15-20 de procente avans. Mișcările de stradă arată că ne-am înșelat: cineva a luat, deja, în calcul asemenea scenariu și acționează în consecință. Dacă Ponta ajunge la Cotroceni cu un număr masiv de voturi – desigur, grație numai slăbiciunii adversarului – va fi un președinte mai mult decît legitim, unul care multă vreme nu va putea fi contestat de nimeni, cu atît mai mult de un Traian Băsescu (7,4 milioane de voturi contra la referendum), ori de un Iohannis care riscă, pe lîngă rușinea la vot, să mai piardă și primăria Sibiu la Înalta Curte. Un președinte legitimat de voturi multe însemnă unul foarte puternic, mai ales că are și guvernarea și majoritatea parlamentară de partea lui. Înseamnă inclusiv un președinte care nu poate fi lesne aruncat în procedurile de suspendare, mai ales grație noii legi a referendumului de 30%, care intră curînd în vigoare. O rețetă care nu convine, una peste alta, nici opoziției, nici anumitor cercuri de afaceri, nici unor grupări din serviciile secrete, pentru că nu toate se vor regăsi în spatele lui Ponta, în calitate de învingători. Pentru a ”rezolva” problema e nevoie ca Ponta să-și înceapă mandatul cu o tinichea morală cît mai mare atîrnată de coadă, de vulnerabilizarea lui, iar asta e acuzația fraudării votului, prin blocarea unei părți a diasporei. Faptul că, paradoxal, am avut unul dintre cele mai corecte voturi din ultimii ani, ori că cele cîteva sute sau mii de voturi neexprimate în diasporă nu ar schimba mai nimic, nu contează, atît timp cît se face gălăgie mediatică maximă și se strigă din toți rărunchii în stradă. Reamintim că, acum doi ani și mai bine, nici acuzația de ”dottore”, cu tot ce a presupus ea, nu părea foarte eficientă, într-o țară în care toată lumea plagiază la greu. Repetată cu încăpățînare maximă, de nenumărate ori, a sfîrșit prin a reprezenta, totuși, o mare problemă de imagine pentru Ponta. Probabil se mizează pe un scenariu similar, de aici încolo: Victor Ponta – președintele ilegitim, care a fraudat votul, o idee care va fi repetată mecanic, pe bandă rulantă. Repetată de niște lideri precum Blaga, Predoiu, Iohannis, Orban și Atanasiu care vor trebui să acopere posibilul dezastru de la vot. (La fel cum eșecul lui Blaga la europene a fost acoperit cu ideea precipitată a fuziunii cu PNL). fond1-1516547605
Repetată de tandemul Băsescu-Udrea, alias 5%, care încă speră să devină pilonii viitoarei reconstrucții a dreptei. Repetată de un candidat bătăios și de aplaudat pentru performanța ca independent, Monica Macovei, dar care nu vrea să înțeleagă că un lider știe și cînd să se recunoască învins. E de așteptat ca în zilele care urmează pînă la alegeri, dar, foarte probabil, și după aceea, să se încerce cu orice preț întreținerea căt mai mult timp a flăcării protestelor de stradă. Nu pentru a schimba soarta alegerilor, misiune, practic, imposibilă de acum, ci doar pentru a plasa o bombă de imagine sub scaunul viitorului președinte. E și ”firesc” să fie așa: odată resemnați cu gîndul că nu le ies planurile cum visau, lui Blaga, Băsescu, Udrea, Macovei & comp nu le rămîne decît planul B: să își salveze carierele și viitorul politic pe mîna ”tinerilor frumoși și liberi”, cam aceiași pe care îi vezi aruncînd petarde pe stadioanele mioritice. (Bogdan Tiberiu Iacob)

Iar a avut dreptate!
BLOG-UL DE PRESĂ ACOPERIT DESCOPERĂ … PARTIDUL STRĂZII!
STRADA PREGĂTEŞTE TRANSFORMAREA ÎN PARTID

Apele tulburi din societatea românească încep să se limpezească, la doar două zile după un miting misterios, care a excelat mai degrabă prin absența revendicărilor concrete decît prin prezența lor. Le clarifică nava-amiral a presei sergenților majori mesianici, vorba lui Ion Cristoiu, respectiv ziare.com, într-un material de maxim interes, difuzat azi, care explică în ce direcție se îndreaptă protestele străzii: spre statutul de partid politic.
CE MESAJ SE TRANSMITE AICI?
”S-a născut o nouă forţă politică ce nu mai poate fi ignorată(s.n.) Noua mişcare formată în stradă din revolta oamenilor reprezintă noua forţă politică a Romaniei(s.n.). E una neconvenţională, bazată pe smartphone şi Facebook, pe nevoia unei generatii de a-şi găsi locul în Europa şi în lume după ce a fost alungată din propria ţară de incompetenţa şi lăcomia liderilor politici. Nici un partid nu va mai putea s-o ignore, iar simbolistica ei e atât de valoroasă încât, în viitorul apropiat, politicienii se vor bate să se asocieze cu ea(s.n.). Nu ştiu dacă această mişcare de protest va deveni un partid, aşa cum anunţă unii comentatori, nu ştiu dacă va sta la baza strategiei opoziţiei parlamentare pentru viitoarele alegeri, dar ştiu că aceasta mişcare s-a transformat într-un motor al modernizării societăţii româneşti.proteste-bucuresti3
O generatie care poate salva o tara ce părea eşuată în urmă cu un an. Tehnologia şi idealurile s-au întâlnit şi au creat un vehicul de lupta care a rezistat maşinăriei PSD, cel puţin până acum, cu mari şanse de a rezista şi de a se dezvolta până la viitoarele alegeri” se mai arată în material. De aici, două posibile direcții de acțiune:
1) Strada va emana foarte curând un partid politic care va ataca alegerile pe cont propriu.
2) Strada va emana foarte curînd un partid politic-locomotivă care va reuni în spatele său mai multe partide – pe alese – ale actualei opoziții. Această din urmă ipoteză ar putea explica atît pasivitatea inexplicabilă a PNL, cât și frământările din USR, care par să indice o reașezare pe altă direcție a polilor puterii în partid. (B.T.I.)
Chiar așa, dumneavoastră ce părere aveți ?