Iar am avut dreptate! “REBU” NU ŞI-A REZOLVAT PROBLEMELE, LA CĂLĂRAŞI!

Consilierii locali au avut de aprobat
săptămâna trecută proiectul de hotărâre privind taxa de salubrizare. Această taxă a generat multe controverse în plenul şedinţei. Consilierii PSD şi PDS s-au opus să voteze acest proiect deoareece angajaţii Rebu nu îşi fac treaba:

REBU TREBUIE SĂ-ŞI FACĂ TREABA!
pag3 1
Marius Dulce, consilier local PSD –„ Cei de la Rebu trebuie să facă dovada că au fost la cetăţeni pentru a încheia contracte. Am stat de vorbă cu cetăţeni şi cu persoane juridice care mi-au confirmat că angajaţii Rebu nu au ajuns la dânşii pentru a încheia contracte! Rebu te trimite la o singură casierie pentru a încheia contracte! Nu cred că trebuie să stăm noi la uşa lor pentru a încheia contracte. Cred că este prea devreme să iniţiem această taxă. Şi nu cred că trebuie să suporte primăria diferenţa de la 20.000 de contracte până la 65.000 de contracte ca să vină el la primărie – nu am găsit cetăţeanul, dă-mi banii!”

REBU NU A VENIT CU NIMIC! DAR, VREA BANI!
pag3 2
Nicolae Dragu, consilier local PDS – „Cei de la Rebu nici containere nu au asigurat! Au preluat containere de la Urban, cu titlu gratuit, nu le-a dat nimic! Ei nu au venit cu nimic! Ne-au luat faţa cu 2-3 maşini şi vor bani mulţi! Trebuie intervenit şi pentru agenţii economici, să se reducă tariful la jumătate”!

TAXĂ DE LA 20 LEI LA 5,40 LEI
pag 3 3
Viceprimarul Viorel Ivanciu a venit cu un amendament la acest proiect în plenul şedinţei prin care se micşorează tariful taxei de salubrizare de la 20 de lei la 5,40 lei.
„Amendamentul se referă la acest tarif care în hotărâre este 20 de lei de persoană pentru persoanele care nu îşi încheie un contract cu Rebu. Această taxă să fie la nivelul pe care Rebu îl percepe la acest moment de 5,40 lei” a declarat viceprimarul Viorel Ivanciu.
În completare primarul Dan Drăgulin a dorit să puncteze necesitatea introducerii aceste taxe:

PLĂTIM AMENDĂ DACĂ NU AVEM TAXĂ DE SALUBRITATE!
pag 3 4
„Suntem pasibili de amendă dacă nu avem taxă de salubritate! În contract spune foarte clar că diferenţa de contracte este plătită de către primărie. De aceea noi trebuie să avem aprobată această taxă de salubritate. Cetăţeanul care nu şi-a încheiat contract vine la sfârşitul anului şi plăteşte taxa care este generatoare şi de penalităţi. Primăria plăteşte această taxă lunar aşa este prevăzut în contract. Este atributul primăriei să plătească această taxă! Primăria nu poate face modificări ale contractului acum, sunt de acord că există o discrepanţă pentru agenţii economici. După 6 luni se merge la renegociere parţială a contractului. Deocamdată au trecut 4 luni, se va face o evaluare, aşteptăm sesizările de la cei nemulţumiţi”.
Nemulţumirile au fost şi în ceea ce priveşte agenţii economici care plătesc 74,07 lei/mc/lună chiar dacă generează sau nu deşeuri. Proiectul de hotărâre a fost respins cu 9 voturi pentru şi 9 împotrivă.
Taxa de salubrizare va trebui introdusă deoarece aşa prevede legea dar şi contractul cadru trebuie renegociat…