IAR AM AVUT DREPTATE! S-A FĂCUT ORDINE, ÎN PNL!- FILIPESCU ŞI DRĂGULIN- CÂŞTIGĂTORI! ALĂTURI DE ORBAN! ILIUŢĂ- ÎNVINS!…

O bătălie care a fost alimentată de neprietenii liberalilor se încheie cu victoria… liberalilor! *Are PNL o mare şansă? *Sau va urma o altă decizie a instanţei menită a o scoate din circuit?!- aşa cum s-a mai întâmplat… *Oricum, mesajul lui Orban a ridicat liberalii, în sală!

Iată că, după o foarte lungă şi dură perioadă în care PNL nu a avut, practic, un conducător ales, apele s-au aşezat şi Ludovic Orban este noul preşedinte al partidului! O victorie a vechilor liberali care, pe această cale, nutresc speranţa că lucrurile se vor aşeza, în beneficiul tuturor liberalilor! Desigur, după victoria lui Orban s-a pus, firesc, problema să se realizeze şi un birou de conducere cu „locotenenţii lui Orban”! Lucru pe care, de altfel, noul preşedinte l-a şi cerut, el trăgând concluzia că după bătălia care s-a încheiat, duminică, în a doua zi a congresului, trebuie aleşi reprentanţii partidului care au fost în echipa câştigătoare! De aici stările de tensiune, pentru că, din punctul de vedere al liberalilor călărăşeni, se ştie- echipa Filipescu – Drăgulin l-a susţinut pe Ludovic Orban, în timp ce Vasile Iliuţă a mers pe mâna lui Cristian Buşoi! Deci, duminică, fiecare a candidat, de data aceasta având în faţă şi problema alegerii preşedintelui care fusese, deja, finalizată prin votarea lui Ludovic Orban în această poziţie!
A fost o după-amiază extrem de lungă, pe lângă ploaia care a mers continuu, în care s-au adunat, s-au desfăcut, s-au aşezat, punctual, voturile. Între prim-vicepreşedinţi am regăsit numele fostului senator de Călăraşi, Iulian Dumitrescu, actualmente la Prahova. Rămăseseră în joc Răducu Filipescu pentru vicepreşedinte regional, Vasile Iliuţă pentru vicepreşedinte cu probleme în agricultură şi Daniel Ştefan Drăgulin ca membru al consiliului naţional al partidului. La finalizarea numărărilor, cum era şi firesc- după victoria zdrobitoare, a lui Orban- Filipescu a fost ales! Drăgulin- la rândul său, a fost declarat câştigător! În timp ce Vasile Iliuţă (cum era şi firesc, în urma rezultatului alegerilor)- a pierdut! Nu a fost ales vicepreşedinte al partidului! O poziţie foarte importantă ar fi fost aceasta, pentru Iliuţă, ea conservându-i puterea şi la nivelul judeţului. Ceea ce, acum, devine o incertitudine, în condiţiile în care starea de tensiune dintre cele două grupuri a cunoscut, de-a lungul timpului, diverse etape destul de rigide! În final, însă, noi credem că se va face pace sub măslin, pentru că, cel puţin deocamdată, lucrurile s-au ales. Sau, măcar, aşa credem noi…

UN SCENARIU… ANUNŢAT!
Ceea ce s-a întâmplat în legătură cu alegerea preşedintelui PNL ne umple de mândrie… profesională! Am adunat, cu seriozitate şi fără implicare directă toate informaţiile pe care le-am primit pentru a ajunge la concluzii cât se poate de clare în legătură cu ceea ce se anunţa. Cel mai important proiect al PNL, din ultimii ani- alegerea, în sfârşit, a unui preşedinte ALES şi nu numit! Experienţele cu doamnele care s-au perindat pe la conducerea partidului (fără nici o urmă de misoginism!) au demonstrat că fie n-au fost bune intenţiile, de la bun început, fie şi-a mai băgat un drăculeţ coada, atunci când a fost… nevoie! Cert este că decizia de a stabili un conducător al partidului liberalilor a devenit una stringentă, în ultima vreme.

Iată elementele concrete care arată că a mituit, perfect, jocurile făcute!

IAR AM AVUT DREPTATE!
CE A FOST LA CONGRES? ORBAN- ALES!…

Sunt informaţiile pe care le-am primit, la cald, în timpul desfăşurării congresului şi care ne-au confirmat că, de data aceasta, „NU LE-A IEŞIT” în sensul în care nu doar organizarea a fost foarte bună, din partea liberalilor adevăraţi, dar şi cele două mesaje ale candidaţilor (Buşoi şi Orban) au fost de-a dreptul senzaţionale! Aducând multă încredere în Ludovic Orban, din partea tuturor majorităţii! De altfel, dacă privim în istoria recentă a PNL, cu ocazia experimentului USL, Orban a fost SINGURUL LIBERAL care s-a opus, cu vehemenţă, alianţei cu PSD! Fiind ferm convins că PSD-ul „le-o va trage liberalilor!” ceea ce, după cum ştiţi, chiar s-a întâmplat! Acestea au fost rezultatele: Orban – 78%, Buşoi – 21 %.

Cei 16 membri ai Biroului Executiv al PNL aleși de Consilul Național sunt: Costel Alexe, Viorel Badea, Cristian Buican, Daniel Ștefan Drăgulin, Nicolae Giugea, Bogdan Huțucă, Adrian Miuțescu, Ionel Palăr, Virgil Popescu, Gheorghe Șișcu, Costel Șoptică, Ion Ștefan, Nelu Tătaru, Adrian Veștea, Dan Vîlceanu și Tinel Gheorghe.

Vicepreşedinţi aleşi pe domenii de activitate
Vlad Nistor – vicepreşedinte pe politică externă, apărare şi siguranţă naţională;
Dan Leoreanu, – vicepreşedinte pe administraţie, ordine publică, siguranţa cetăţeanului, fonduri europene şi dezvoltare regională;
Ben-Oni Ardelean – vicepreşedinte pe justiţie şi drepturi cetăţeneşti;
Florin Cîţu – vicepreşedinte pe buget, politici fiscale, familie şi protecţie socială;
Sulfina Barbu – vicepreşedinte pe sănătate, muncă, familie şi protecţie socială;
Dan Motreanu – vicepreşedinte pe educaţie, cercetare, tineret, sport, cultură, culte şi minorităţi;
Adrian Oroş- vicepreşedinte pe agricultură, dezvoltare rurală, industrie alimentară şi mediu, ape şi silvicultură;
Virgil Guran – vicepreşedinte pe infrastructură de transport, comunicaţii şi societate informaţională.

Vicepreşedinţi aleşi pe regiuni de dezvoltare
Regiunea Nord-Est: Ioan Bălan
Regiunea Sud-Est: Victor Paul Dobre
Regiunea Sud Muntenia: Răducu Filipescu
Regiunea Sud-Vest Oltenia: Gigel Ştirbu
Regiunea Vest: Gheorghe Falcă
Regiunea Nord-Vest: Lucian Bode
Regiunea Centru: Florin Roman
Regiunea Bucureşti-Ilfov: Marian Petrache.

Robert Sighiartău – secretar general

Primvicepreşedinţi
Ilie Bolojan – prim-vicepreşedinte pe strategii politice
Raluca Turcan – prim-vicepreşedinte pentru comunicare
Iulian Dumitrescu – prim vicepreşedinte pentru mediul de afaceri şi societate civilă
Mircea Hava – prim-vicepreşedinte pe relaţii international