IAR AM AVUT DREPTATE! SE FACE CURĂŢENIE ŞI ÎN JUSTIŢIA DE LA CĂLĂRAŞI?!…

10 octombrie 2017

Scoaterea din magistratură a unei procuroare şi a unei judecătoare şi suspendarea altei judecătoare- semne bune anul are! *Sperăm că nu şi… anulare!- prin rămânerea, în continuare, a vechilor obiceiuri din instanţele de la Călăraşi!…

CÂND AM PORNIT CAMPANIA ÎMPOTRIVA JUDECĂTORILOR, MULŢI AU CREZUT CĂ SUNTEM NEBUNI!…
Sunt ceva ani de când „Jurnalul de Călăraşi” a declanşat (pentru prima oară, în judeţul Călăraşi şi printre puţinele, din România!) o amplă campanie de scoatere la lumină a unor fapte şi obiceiuri de care nimeni nu dorise să vorbească, până atunci: decizii total anapoda, aiuristice, suspiciuni mai mult decât rezonabile în privinţa unor interese ascunse, jocuri la mai multe capete, judecătoare şi judecători care făceau „ce voiau muşchii lor” pentru că, nu-i aşa, timp de aproape 15 ani nu-i întrebase nimeni de sănătate! Atunci am declanşat noi operaţiunile, mai ales că noi eram chiar direct implicaţi!…

AM PIERDUT UN SINGUR PROCES, ÎN 25 DE ANI!
Aceasta este realitatea şi sperăm ca ea să rămână, în continuare, aceeaşi: în aproape 25 de ani de procese pe care trustul nostru de presă le-a avut, nu am pierdut decât o singură dată şi atunci- acum este evident- în mod cu totul şi cu totul nedrept! A fost un aranjament? Toate sursele noastre ne-au spus că aşa a fost, în condiţiile în care afirmaţiile noastre de atunci, pe de o parte fuseseră preluate din presa naţională (deci nu ne aparţineau şi nu fuseseră date în judecată instituţiile respective), iar pe de altă parte persoana pe care noi o acuzasem de rele practici şi interese a fost dovedită, exclusă, la rândul ei, din magistratură! A fost pentru prima oară când oameni din justiţia de la Călăraşi (alţi judecători… avocaţi) ne-au şoptit, la modul confidenţial, despre toate cele care se întâmplau la Călăraşi!

CAZUL NELUŢA TUDORACHE- ÎN ATENŢIA NOASTRĂ, DE MULTĂ VREME!
Vă reamintim, despre Neluţa Tudorache „Jurnalul de Călăraşi” a scris de mai multe ori, de-a lungul timpului. Iată paginile pe care le-am dedicat acestei doamne care pângărit, de multe ori, corectitudinea din justiţia călărăşeană:

DUPĂ CE A FOST SUPENDATĂ, NELUŢA TUDORACHE A FOST… EXCLUSĂ!
Iată decizia Consiliului Suprem al Magistraturii, Secţia pentru judecătorii în materie disciplinară, în privinţa Neluţei Tudorache.

3

AŞADAR, NELUŢA TUDORACHE- PA-PA! TU-TU!…
Desigur, nu ne bucură răul nimănui, dar în acest caz este vorba despre un pas fundamental pentru corectitudine, pentru un exemplu de care trebuie să ţină cont şi ceilalţi judecători! Pentru că, de-a lungul timpului, judecătorii de la Călăraşi mai produceau nişte minuni- „cum au putut ăia de la Călăraşi să dea o asemenea decize?!…” Au fost mai multe semnale, în mai multe dosare, de la mai multe instanţe din alte judeţe unde au ajuns dosare strămutate de la Călăraşi! Cei implicaţi au venit şi ne-au mărturisit şocul celor de acolo atunci când văzuseră deciziile cu totul şi cu totul aberante şi anapoda pe care le luase judecătorii de la Călăraşi! Judecătorii altor instanţe se cruceau, neînţelegând cum se putuseră da asemenea decizii! Păi ele se dădeau pentru că… avea cine le da!

A ÎNCEPUT SĂ SE ROSTOGOLEASCĂ TĂVĂLUGUL?!…
Vă reamintim, nu este primul caz în care se întâmplă, în sfârşit, ceva pozitiv pentru tot ceea ce înseamnă instanţa de la Călăraşi- împinsă pe calea cea bună!

PROCUROAREA NESTEA- EXCLUSĂ DIN MAGISTRATURĂ!
4

ULTIMUL PAS ÎNAINTE DE EXCLUDERE?
Iată şi o altă decizie, luată tot la CSM, tot pentru o judecătoare din Călăraşi!
Admite în parte acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Dumitru Nicolet- judecător în cadrul Tribunalului Călăraşi (…) Sancţiunea disciplinară constând în suspendarea din funcţie pe o perioadă de 2 luni.

ÎN SFÂRŞIT, SE FACE ORDINE ÎN JUSTIŢIA DIN CĂLĂRAŞI?!…
Este semnul de întrebare pe care îl punem, în acest context, în condiţiile în care toate aceste întâmplări dovedesc că situaţia pe care am sesizat-o noi în urmă cu mulţi- foarte mulţi ani, că unii judecători din Călăraşi îşi făceau de cap fără să dea socoteală în faţa nimănui, în sfârşit, s-a schimbat! Va fi schimbarea, până la capăt?! Vom trăi şi vom vedea!
Chiar aşa- dumneavoastră ce părere aveţi?!…

Departamentul Anchete