Iar am avut dreptate! SE VA RENUNȚA LA ORA DE VARĂ?!

Ceea ce ziarul nostru a susținut, de câțiva ani încoace, a devenit o problemă acceptată și la nivelul Uniunii Europene! Sunt prea mari problemele generate pentru sănătatea cetățenilor de această schimbare de oră pentru ca ea să mai poată fi acceptate numai de dragul unei acțiuni de economisire a energiei electrice !
De altfel, noi am tot scris despre asta. Vă mai amintiți?…
Ora de vara

Parlamentul European a votat, miercuri, în favoarea introducerii aceluiași timp pe tot parcursul anului. Astfel, trecerile la ora de vară și de iarnă ar putea fi eliminate.
Imediat după voturile din Parlamentul European, membrii Consiliului European urmează să evalueze în detaliu directiva privind ora de vară și cea de iarnă și, dacă este cazul, să propună revizuirea ei. Parlamentarii europenii au spus că vor ruga Comisiunea Europeană – care în trecut s-a opus acestei schimbări – să implementeze decizia.
”Sunt foarte încântat că după ani de discuții la nivelul comisiilor în Parlamentul European a fost dezbătută această rezoluție și votată astăzi în plen. Iar Parlamentul a acceptat propunerea noastră să întrebe Comisia Europeană să vină cu o recomandare prin care să încheiem schimbarea bi-anuală de oră”, a spus Sean Kelly, parlamentar european din Irlanda, potrivit sursei menționate.
Trecerea la ora de vară are loc la sfâșitul lunii martie, iar schimbarea orei de vară se petrece la sfârșitul lunii octombire. Mai multe studii au încercat să tragă o concluzie clară despre efectele schimbărilor, dar indică că pot afecta sănătatea oamenilor.