SCANDALUL DECORAȚIILOR RETRASE!

Până la urmă, i-a pedepsit doar pe dușmanii politici! •Pe Francois Mitterand l-a uitat!• Iar pe Gică Popescu l-a iertat! •Jenant!…

CAM DESPRE ASTA AR FI VORBA…

Iar am avut dreptate! SORIN DANCIU : “DIN ACEST MOTIV AM REFUZAT TITLUL DE CETĂȚEAN DE ONOARE”! JENANT!…

*“Fiind onorat de propunerile fostului primar, Nicolae Dragu! *Și jurnalistului Marin Badea”!

“AM SIMȚIT NEVOIA SĂ FAC ACESTE PRECIZĂRI DIN MAI MULTE MOTIVE”….

Primul dintre ele ar fi acela că, atunci când au fost conferite aceste titluri pentru doi jurnaliști, cineva a venit cu un comentariu de genul – “oare întâmplător acești doi jurnaliști nu mai sunt în Călărași?!…Singurii propuși”!… Ca să se liniștească asemenea spirite alarmiste trebuie să vă spun o poveste scurtă: mă aflam în drum spre Sibiu, la Forumul Cultural Național.Când am fost sunat de Marin Badea cunoscutul jurnalist din Călărași. Noi având, de ceva vreme, o relație de comunicare profesională foarte bună!…Acesta m-a luat foarte repede solicitându-mi să-mi fac cazierul, rapid, să-i trimit un CV, toate din dorința de a veni cu propunerea ca patru jurnaliști ai Călărașiului să fie declarați „Cetățean de onoare”! Acțiunea venea din sentimentul de patriotism local al unui călărășean nemulțumit de faptul că se dădea un asemenea titlu tenismenei Simona Halep, dar nu și unor oameni -în cazul acesta-jurnaliști din Călărași! Am aflat, atunci că mă aflam pe listă alături de Gheorghe Frangulea, Iulian Talianu și regretatul Aurel David. Prima remarcă a fost că, după știința mea, domnul David fusese declarat cetățean de onoare. Altfel, i-am explicat domnului Badea că mi s-a mai făcut această propunere de către fostul primar Nicolae Dragu pe care, de asemenea l-am refuzat!
De reținut, dacă acceptam invitatia aș fi fost pe lista celor votați, astăzi, fiind și singurul ziarist care trăiește, în acest moment, în Călărași declarat cetățean de onoare!Fiind onorat de aceasta alegere, am avut câteva motive să mă opun unei asemenea decizii:
•În primul rând nu știu dacă eu chiar merit,dacă am făcut niște lucruri atât de importante în folosul comunității! Poate că DA, unii pot spune că NU, e de discutat, nu sunt nici campion mondial, nici câștigător al unui premiu Oscar, de exemplu, mai ales că nici aici nu am nicio asemenea pretenție!…

•La fel de real, însă, consider că această calitate de cetățean de onoare, la Călărași, s-a cam demonetizat într-o anumită perioadă atunci când s-au acordat titluri într-o veselie, multora, poate prea multora! Și atunci, vecinătatea poate deveni discutabilă deși – iar aici precizarea este și pentru scandalul Halep – în acest caz nimeni nu ia locul nimănui! Fiecare are o poziție și atât!…
•Pe de altă parte, însă, în conceptul meu personal a conferi un asemenea titlu este un act care se justifică dacă ai de-a face cu președintele, regele, împăratul care ți-a vizitat localitatea, o mare personalitate care a făcut, efectiv, ceva pentru această localitate sau oameni născuți sau trăitori în Călărași care, la un moment dat al vieții lor au realizat ceva important pentru Călărași! Toate acestea pot fi posibile, numai că în cazul celor din Călărași – în opinia mea – acest titlu trebuie să vină… postmortem! Nu de alta, dar avem cazuri în care unii oameni au fost declarați „Cetățean de onoare” în câte un orășel, după care, fie au fost arestați, fie li s-a întâmplat cine știe ce nasaramba și același consiliu local s-a întrunit ca…să retragă titlul de cetățean de onoare! Ultimul caz este al recentului eliberat Dan Șova , declarat Cetățean de onoare când era ministru, titlu retras după ce a fost arestat! Acum, după ce a fost eliberat, poate i-l dau înapoi!…
Toate astea sunt posibile, în România contemporană, cât trăiești! După ce ai murit e mai greu!… Deci sunt onorat de aceste propuneri (nu am refuzat titlul, ci doar propunerea!), dar aceasta este părerea mea despre acest titlu!
Cu respect pentru toți cei care îl poartă”!…

prof.dr.Sorin DANCIU

GICĂ POPESCU POATE RĂMÂNE FĂRĂ DECORAŢIA PRIMITĂ DE LA TRAIAN BĂSESCU -REACŢIE ACIDĂ A LUI VICTOR CIUTACU

Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că va retrage toate decorațiile primite de-a lungul anilor de persoane condamnate penal. În această situație se găsește și Gică Popescu, actualul președinte al celor de la Viitorul.

Gică Popescu a primit în 2008 ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a din partea președintelui Traian Băsescu, pentru „înaltă apreciere a rezultatelor pe care le-a avut în perioada 1990-2000 prin participarea la turneele finale ale Campionatelor Mondiale şi Europene şi pentru întreaga activitate sportivă”. În 2014, Gică Popescu a fost condamnat la trei ani, o lună și zece zile de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de evaziune fiscală și spălare de bani în „Dosarul Transferurilor”.

KLAUS IOHANNIS ÎI RETRAGE
DECORAŢIA LUI ADRIAN NĂSTASE

Victor Ciutacu a reacţionat dur la posibilitatea ca lui Gică Popescu să i se retragă decoraţia. „Virtuosul Klaus Werber Iohannis e gata să-i retragă decoraţia condamnatului penal Gică Popescu. Om care a câştigat două cupe europene cu două echipe diferite. Si care a scos lumea în stradă în 1994; de bucurie, nu de furie. În paralel, gigantul Nike, necuprins de standardele etice înalte din piaţa centrală a Sibiului, îl invită pe nedemnul de decoraţii ca speaker de onoare la lansarea produselor pentru 2020.


An în care va avea loc Campionatul European de Fotbal, eveniment unde lucrează intens penalul să avem stadioane, tren şi, în general, să nu ne facem de bâlciul Europei cu apă caldă la robinet. Abia aștept ca statul argentinian să-i retragă toate onorurile cunoscutului narcoman Diego Maradona, iar cel portughez să dărâme statuia evazionistului Cristiano Ronaldo”, este mesajul postat pe Facebook de Victor Ciutacu.

NR – Cineva cu mai multă minte, realizând scandalul uriaș care se putea declanșa, a eliminat, în final, numele lui Gică Popescu de pe lista neagră!
Nici despre Ilie Năstase nu a mai fost vorba! Desigur, încălcându-se principiile hotărârii pe care președintele României tocmai a făcut-o publică! De, trăim în România!