Iar am avut dreptate! TĂRĂCILĂ SE ÎNTOARCE!

MIȘCARE BOMBĂ A PSD: DORU IOAN TĂRĂCILĂ, ‘CEL MAI TEMUT MINISTRU DE INTERNE’, REVINE PE SCENA POLITICĂ

Fostul ministru de Interne și fondator FSN și PDSR, Doru Ioan Tărăcilă, revine în viața politică, după ce o perioadă se retrăsese. Tărăcilă revine în PSD și are funcția de vicepreședinte al PSD Călărași, revenire făcută cu acordul conducerii centrale, din moment ce secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a fost trimis special pentru a-l reprimi cu mare fast pe Doru Ioan Tărăcilă. „Am venit de la centru ca să mă asigur că aici avem o echipă unită și viabilă. Astăzi am avut o mică ședință in BPJ. Toată lumea este în regulă. Am primit confirmări de la colegii noștri că se vor organiza foarte rapid. În noul Birou Permanent Județean sunt, aș putea spune parlamentari și oameneni care au participat ca fondatori ai partidului. Este un mare câștig pentru organizația județeană că ne-au deshis ușile oameni noi și vechi, fondatori ai partidului. Oameni foarte buni au venit alături de noi. Vă reamintesc, în sală s-a aflat și Doru Ioan Tărăcilă care este unul dintre părinții fondatori ai acestui partid. Ședințele se vor desfășura de acum înainte în mod regulat. Vor fi desfășurate la sfârșit de săptămână pentru a putea participa și parlamentarii. PSD Călărași va deveni ceea ce a fost pe vremuri. Va fi la o competiție între județe. Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj și Vrancea, primele locuri din țară.”, a spus Codrin Ștefănescu, secretar general PSD.
Doru Ioan Tărăcilă este un fost senator român în legislaturile 1990-1992, 1992-1996, 1996-2000, 2000-2004 și 2004-2008 ales în județul Călărași pe listele partidului FSN, FDSN, PDSR și PSD. A fost vicepreședinte al Senatului.
În perioada 1994-1996, Doru Ioan Tărăcilă a fost Ministrul de Interne în guvernul Nicolae Văcăroiu. A fost cel mai temut șef de la Ministerul de Interne pentru că se deghiza în jurnalist pentru a le da o lecție polițiștilor.

DORU IOAN TĂRĂCILĂ ÎȘI EXPLICĂ REVENIREA ÎN LUMEA POLITICĂ: MESAJ PENTRU ‘ANUMIȚI PRIETENI ÎNGRIJORAȚI’

Doru Ioan Tărăcilă, membru al PSD încă din perioada FSN, revine activ pe scena politică și a preluat funcția de vicepreședinte al PSD Călărași, organizație care se reface după mazilirea lui Ciprian Pandrea. Tărăcilă a declarat, pentru STIRIPESURSE.RO, că nu-și dorește funcții și nici nu va candida pentru vreo funcție cu sprijinul PSD, el fiind de acord să revină în zona activă pentru a ajuta la reconstrucția organizației județene.
Eu nu am plecat din PSD niciodată, am rămas membru, dar nu m-am mai implicat la nivel local, Acum am revenit în zona activă pentru a pune umărul la reconstrucția organizației PSD Călărași. Mă voi implica organizatoric, în plan local, nu îmi doresc nicio funcție, nu voi candida pentru nicio funcție, asta ca să se calmeze și anumiți ”prieteni îngrijorați”. Eu de 10 ani am revenit la bară, ca avocat, acum sunt pensionar, nu mai urmăresc funcții. Tot ce îmi doresc este să am sănătate și bucurii de la copiii mei. La revenirea lui Doru Ioan Tărăcilă a fost trimis de la centru și secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu. ”Nu cred că are legătură cu revenirea mea. Este o îndatorire a lui ca secretar general să participe și să pună umărul la întărirea organizațiilor”, a mai spus Tărăcilă. Doru Ioan Tărăcilă susține că nu a vorbit cu Liviu Dragnea, de la revenirea în zona activă a PSD. ”Nu am discutat, nu”.