IAR AM AVUT DREPTATE! TOATĂ LUMEA ŞI-A DAT SEAMA- „DUMITRU COARNĂ- UN… MINCINOS!…”

1 august 2017

După dezvăluirile din „Jurnalul de Călăraşi”, multe personalităţi importante, la nivel naţional, îl atacă pe Dumitru Coarnă! *Nu spunem liderul poliţiştilor pentru că nu despre funcţie este vorba, ci despre… om! *Acuzat şi de cei din Grădiştea că era un mare mincinos, astăzi a devenit un mincinos de notorietate naţională!…

VĂ MAI AMINTIŢI? DEZVĂLUIRILE DIN „JURNALUL DE CĂLĂRAŞI” AICI AU ÎNCEPUT…
Aceasta este pagina pe care am dedicat-o, iniţial, liderului poliţiştilor din România, fost poliţist în judeţul Călăraşi, de la Vlad Ţepeş la Lupşanu, până la Grădiştea. Din Grădiştea vin amintirile legate de respectivul personaj, iar noi nu am făcut decât să preluăm o serie dintre aceste afirmaţii. Iată pagina:

articol coarna vechi

ASTĂZI? ASTĂZI TOATĂ ŢARA REACŢIONEAZĂ: „COARNĂ- UN DUPLICITAR!”
Vă reamintim, în pagina pe care i-am dedicat-o, am extras o parte din revista Caţavencii dedicată respectivului personaj. Informaţii care ne spun multe despre acesta:

IEŞI AFARĂ, NESIMŢIRE ORDINARĂ!
Poliţiştii sunt, n-avem de ce să n-o recunoaştem, utili societăţii. Uneori foarte utili. Dacă nu sunt, desigur, miliţieni.
De miliţieni, teoretic, am scăpat în decembrie 1989. Practic, încă mai găsim câte unul, din când în când, travestit în uniformele cele noi şi democratice. N-or fi mulţi, e drept, dar uneori sunt deranjanţi.
Ani de zile ni s-a spus că poliţiştii (nu miliţienii) sunt prost plătiţi. Că sacrificiile pe care le fac ei în slujba cetăţeanului nu sunt recompensate financiar pe măsură. Atunci când salariile poliţiştilor au scăzut cot la cot cu cele ale celorlalţi bugetari, informaţia era adevărată. Dar, din 2010 încoace, salariile poliţiştilor, spre deosebire de ale altor bugetari, au crescut din nou, ajungând la niveluri cât de cât acceptabile. Dar, chiar şi aşa, în luna martie, celebrul Marian Godină se plângea de salariul său de 3.045 de lei net. Hai, pentru un poliţist, salariul cel puţin egal sau chiar mai mare decât al unui profesor o fi OK. Dar pentru un poliţist autor de carte e deja bătaie de joc.
Ani de zile, poliţiştii n-au avut, cu adevărat, sindicalişti care să le apere interesele. Aaa, cât a fost Băsescu preşedinte şi premier, erau guralivi, câţiva dintre ei. Dar după ce interesul naţional a ajuns ministru de Interne şi vicepremier, brusc, guralivii au devenit nişte cântăreţi în corul lăudătorilor guvernelor, ridicând în slăvi modul în care generalul Oprea se ocupa de interesele poliţiştilor.
Înainte, în timpul şi după moartea lui Bogdan Gigină, sindicaliştii care-i reprezentau pe poliţişti se bucurau de o friptură plătită din banii ministerului de Gabriel Oprea. Mesele date de ministru la popota MAI erau dese şi tot des se prelungeau până târziu în noapte, forţându-l pe vicepremier să folosească antemergători pe motocicletă pentru a ajunge la timp în sufrageria de acasă, unde oricând se putea iţi câte o celulă de criză privată.
În timp, sindicaliştii poliţişti şi-au dovedit utilitatea ca propagandişti TV. De aceea, poate, nici una dintre televiziunile care-i cultivă frecvent nu i-a taxat pentru colaborarea cu inamicul. În perioada aceea, cât se discuta aprins asasinarea lui Bogdan Gigină, reprezentanţii sindicali ai poliţiştilor au dispărut brusc din peisaj, mai muţi decât nişte lebede. Deh, e greu să explici de ce nu eşti în stradă pentru a semnala abuzurile.
Cum a căzut Oprea, însă, de gât cu Guvernul Ponta, sindicaliştii au revenit, gălăgioşi. Dar precauţi. De-abia când premier a devenit Cioloş, iar Parchetul a început cercetarea lui Oprea, şi-au dat seama şi ei că Gigină era de-al lor, nu Oprea.
În campania electorală de anul trecut, sindicaliştii poliţişti au tocat mărunt ministrul tehnocrat, exprimându-şi opinia fermă că programul de guvernare al PSD e nemaipomenit, mai ales pentru că prevede măriri salariale pentru poliţişti.
Şi a trecut 11 decembrie şi a început guvernarea pesedistă, şi au început discuţiile pe marginea legii salarizării.
Ăla a fost momentul în care sindicaliştii poliţiştilor au redevenit activi, vocali şi obraznici. Oricât li s-ar fi propus, ei aveau ceva de cârâit. Pentru că, în ochii lor, Poliţia din România ar trebui să fie, în continuare, o instituţie militarizată, iar poliţiştii ar trebui să fie trataţi drept nişte soldaţi aflaţi mereu pe picior de război. De aici şi insistentele cereri pentru norme de hrană, plata timpului petrecut acasă ca şi cum ar fi petrecut în unitate şi tot aşa mai departe.
Totuşi, noua lege a salarizării unitare nu este deloc vitregă cu poliţiştii. Dar deloc. Un sergent de poliţie debutant va ajunge la un salariu de 3.750 de lei. Plus sporuri, plus banii specifici domeniului. Un inspector principal va avea 4.819 lei, un subcomisar va avea 5.110, un comisar-şef va avea 6.884 şi tot aşa. Nu uităm, repetăm, de sporuri şi beneficii specifice domeniului. Nu sunt bani puţini, orice ar zice sindicatele brusc guralive.
Şi, totuşi, nu e vreo şmecherie să fii poliţist. nu atât de mare cum e să fii lider de sindicat al poliţiştilor.
Dumitru Coarnă, cel mai vocal şi agasant dintre sindicaliştii care-i reprezintă pe poliţişti, e un om care câştigă mai bine decât mulţi dintre poliţiştii cu funcţii de răspundere. Doar din salariul de la sindicat, Dumitru Coarnă câştiga acum doi ani 6.897 de lei lunar. Dar pe atunci era vicepreşedintele SNPPC. Acum e preşedinte şi câştigă oleacă mai mult.
Din pensie, Dumitru Coarnă câştigă 2.700 de lei lunar. Una peste alta, 9.597 de lei intră, lunar, în contul lui Coarnă. De vreo trei ori mai mult decât câştigă însuşi Godină, şi peste cât va câştiga un comisar-şef. Ei bine, banii ăştia trebuie justificaţi. Scandalul de la TV se vede, cum se văd şi declaraţiile date după ieşirea de la negocieri. Ce se întâmplă cu adevărat la negocieri şi chiolhanurile cu şefii Internelor se vor vedea, probabil, când se vor desecretiza arhivele unor servicii. Până atunci, însă, mai e. Aşa că poliţiştii pot sta liniştiţi. Un ciocoiaş guraliv le apără interesele la televizor. Dar măcar îl plătesc bine. Nu pentru că ar fi de-al lor, da’ măcar pentru cât scandal face, merită.

DAR ŞI ALTE PERSONALITĂŢI NAŢIONALE AU REACŢIONAT!…
Într-adevăr, iată, reacţiile împotriva lui Coarnă sunt de toate naturile, de la cei pur şi simplu şocaţi de atitudinea respectivului personaj, până la oameni care, altfel, fie n-ar avea nici o treabă cu politica, fie ar trebui să se bucure de atitudinea lui Coarnă împotriva guvernului, de exemplu… Iată o serie de reacţii fulminante!

„Îl văd și pe Cornuț ală de la miliție pe toate posturile. Pe Coarnă. Îl văd peste tot și împroașcă minciună peste tot. Dogaru ăla e un propagandist ordinar. El și Coarnă spun doar minciuni în spațiul public. El cu Ponta și Antonescu se băteau cu pumnul în piept și spuneau că au mărit pensiile militarilor. Pensiile speciale sunt din contribuțiile celorlalți pensionari, nu vin din cer. PSD care a făcut trăznaia în 2015 are obligația să vină să rezolve această problemă. Atunci au venit și au strigat la Cotroceni ‘ieși afară, javră ordinară’. Acum ce mai fac?
Furtul se face în felul următor. În general, generalii beneficiază de el. Ei își dau prime foarte mari înainte să iasă la pensie. Nu doar generalii, dar și magistrații. Toți sunt angajați civil pe urmă, sunt oameni cu relații. Zici că sunt monumentele moralității în România, dar nu au nicio jenă să profite de o lege prin care se fură bani”, spune Traian Băsescu.

„Domnul Coarnă a mai cerut câteva sporuri, i-am zis că n-am niciun fel de problemă. Putem să punem și 100 de sporuri numai că în anvelopa de 30 % sporuri, care este pe ordonatorul de credite, trebuie să se încadreze. Deci putem să facem și 200 de sporuri că banii tot aceeași sunt și anvelopa tot 30 %. A vrut să se coreleze c Sănătatea, parte are dreptate, unele le făcusem deja, dar voia într-un amendament mai rapid prin Parlament să se lege de o altă lege,” a declarat Olguța Vasilescu la România TV.

„Sindicatele, atunci când s-a intervenit cu modificări la statutul polițiștilor prin această OUG, au fost consultate. De ce atunci nu s-a sesizat nimeni? De ce atunci nu au fost discuții în planul public? Este o întrebare retorică. Aș vrea să nu comentez foarte mult declarațiile dlui Coarnă, pentru că dl Coarnă – din constatarea mea umilă – are un limbaj dublu. Odată spune că actuala lege a pensiilor este nelegală și că trebuie plafonată, trebuie să creștem vârsta de pensie, iar atunci când vrem să corectăm această legislație, ne amenință cu proteste. Cărei poziții a dlui Coarnă să-i răspund eu acum? Dl Coarnă a avut ușa deschisă la MAI ori de câte ori a solicitat să discute cu ministrul.”, a spus Carmen Dan.

Mihai Gâdea: Domnule Coarnă, m-ați întrebat ceva, vreți să vă răspund? V-am invitat să vă spuneți punctul de vedere. Cine vă întrerupe? Într-o seară foarte importantă vă puteți spune punctul de vedere pe o audiență uriașă. Dacă dumneavoastră aveți impresia că vă puteți victimiza la mine în emisiune… nu întrerupeți pe oricine crezând că, în acest fel, sunteți interesant!
Dumitru Coarnă: Da, dar unii vorbesc despre salarizarea noastră fără a stăpâni subiectul.
Mihai Gâdea: De câte ori ați fost astăzi la Antena 3?
Dumitru Coarnă: Aceasta este a doua oară.
Mihai Gâdea: Deci a doua oară într-o zi. Victimizarea dumneavoastră este penibilă. Puteți să vă spuneți punctul de vedere acum?
Dumitru Coarnă: Eu am spus că nu se poate ajunge la 30.000 un brut majorat indiferent de sistem de apărare și ordine publică pentru că legea salarizării este aceiași, suntem în aceiași familie ocupațională. (…) Există o singură posibilitate – prin fraudă, să încarci sistemul de referință prin sâmbete, duminici, sărbători legale. Se întâmplă lucrurile acestea.
(…)
Mihai Gâdea: Aveți impresia că nu vă lasă cineva să vorbiți?
Dumitru Coarnă: Da, am această impresie. Poate sunt obosit.
Mihai Gâdea: Eu cred că sunteți obosit rău.
Alice Drăghici: Degeaba sunteți supărat pe lume. Vă este mult mai bine decât altora, haideți să fim sinceri.

ŞI TOTUŞI… CEI DE LA GRĂDIŞTEA CHIAR AU AVUT DREPTATE?!…
Aceasta se pare că este realitatea pe care, iată, o vom relua şi noi şi vă vom prezenta, cât de curând! Deocamdată, constatând că multe personalităţi naţionale au susţinut ceea ce a scris şi „Jurnalul de Călăraşi”, chiar putem constata că IAR AM AVUT DREPTATE!…