ÎN 2020 VOR ÎNCEPE LUCRĂRILE LA PASAJUL DE LA DRAJNA!

În anul 2020 se estimează că vor începe lucrările la pasajul de la Drajna, investiţie care va rezolva promblema hosului rutier din această zonă.
Construirea unui pasaj la trecerea de cale ferată Bucureşti-Constanţa, din zona Drajna este foarte benefic. Circulaţia în acest nod rutier este încurcată de o barieră. Şoferii sunt obligaţi să aştepte zeci de minute pentru a traversa calea ferată. În sezonul estival aici se formează cozi de peste 10 kilometri. Această investiţia ar decongestiona traficul rutier în zonă, în special în perioada sezonului estival când şoferii reclamă faptul că trebuie să stea minute bune pentru a tranzita zona. Drajna este localitatea care leagă Autostrada Soarelui de Drumul Naţional 21, care duce către Moldova. Zilnic, spun statisticile, zona este tranzitată de aproape 100.000 de autoturisme sau poate chiar mai mult. Toţi şoferii care circulă pe acest traseu trebuie să se resemneze şi să aştepte zeci de minute trenurile care trec spre Constanţa sau spre Bucureşti. La margine, localitatea Drajna este traversată de linia de cale ferată Bucureşti – Constanţa, iar din această cauză la bariera amplasată în acest punct se formează cozi de peste 2 kilometri în fiecare zi. Pentru conducătorii auto este un adevărat chin să treacă pe aici. Deputatul PSD, Sorin Vrăjitoru ne-a ținut la curent cu tot ceea ce înseamnă acest proiect:

PASAJUL DE LA DRAJNA INTRĂ ÎN LINIE DREAPTĂ!

„În perioada când eram consilier județean am lucrat la proiectul de hotărâre a planului de dezvoltarea al județului Călărași 2014 – 2020 împreună cu specialiști din Consiliul Județean. Din acest plan de dezvoltare face parte și pasajul de la Drajna. Acum un an și jumătate a fost demarat acest proiect, a fost într-un studiu de prefezabilitate, a fost spre aprobare la Ministerul Finanțelor iar acum este la Direcția Regională Constanța și din ceea ce mi-au transmis cei de acolo a fost dat spre aprobare Companiei Naționale de Autostrăzi pentru elaborarea studiului de fezabilitate urmând să intre în comisia tehnică de la Ministerul Transporturilor și ulterior în Comitetul Interministerial din cadrul Ministerului Dezvoltării. După toate aceste aprobări se intră în linie dreaptă cu acest pasaj! Este o veste bună pentru noi călărășenii, pentru toți cetățenii care folosesc această rută mai ales în sezonul estival!” – a declarat deputatul PSD Sorin Vrăjitoru.