ÎN AMINTIREA LUI GEORGE GRIGORESCU!

MARE
ASTĂZI ÎL SĂRBĂTOREAM PE GEORGE GRIGORESCU!

Atunci când mi s-a reamintit că pe 9 martie era ziua de naștere a “domnului George” , m-am oprit din toată activitatea pe care o aveam în acel moment și am trecut să scriu aceste rânduri!
George Grigorescu este unul dintre oamenii care au însemnat foarte mult pentru toată evoluția mea în presă. Am debutat ca elev în clasa a șaptea, pe vremea în care George Grigorescu era redactorul-șef al ziarului “Tribuna Ialomiței”.
Practic el m-a descoperit, el mă numea “copilul teribil al ziarului”, el m-a plimbat, pentru prima oară, prin toate birourile redacției, m-a dus în tipografie, m-a învățat ce este presa! Am realizat multe lucruri minunate de la emisiunile de la Centrul de radioficare al lui Gabriel Crutescu până la programele de fotbal ale Dunării Călărași, un fel de ziar de fotbal al acelor vremuri pe care oamenii îl citeau cu interes pentru că strecuram acolo tot felul de informații excelente din toate cele ce se legau de fotbal! Apoi, la Radio Voces Campi am colaborat în mod direct, am făcut emisiuni împreună iar destinul a făcut că ultima noastră întâlnire a avut loc pe scările nesfârșite de la radio, eu terminam emisiunea, el începea “Mozaic Folcloric”. Era duminică. Ultima duminică din viața lui George! A urmat ultima noapte, iar a doua zi s-a produs nenorocirea!
Acum, în ziua în care ar fi trebuit să se bucure de încă un an, noi ne gândim la anii care au trecut de când el a plecat, definitiv! Dar a rămas în sufletul și conștiința mea ca unul dintre oamenii care mi-au influențat viața!
Odihnă în tihnă, domnule George Grigorescu, deși cred că și pe acolo, prin ceruri, ai făcut vreo emisiune de radio ori ai mai scos un ziar!…
prof. dr. Sorin DANCIU

GRIGORESCU
În amintirea lui George!…
Lacrimi!… Multe lacrimi!… Tristețe!…Amintiri!… Dezolare!… Și iarăși lacrimi!…
Nicio speranță, în afara aceleia că totuși, dincolo, ne vom reîntâlni!…

Steliana