ÎN CĂUTAREA ADEVĂRULUI- SCANDALUL ”ANGAJAREA NEVESTEI LUI… NICOLICEA!”

Cum poate fi prezentat un caz şi în alb… şi în negru! *Dacă eşti ziarist, cu adevărat, trebuie să cam verifici totul!… Un subiect care trebuia să zguduie… Week-endul!

Cam aşa ar putea fi intitulată ştirea care prezenta o mare afacere, de ultimă oră, legată de soţia deputatului (de Călăraşi) Eugen Nicolicea. O afacere cu multe semne de întrebare, în viziunea multora. Iată cum suna ştirea:

A DAT NOROCUL PESTE EUGEN NICOLICEA (PREŞEDINTELE PSD AL COMISIEI JURIDICE DIN CAMERA DEPUTAŢILOR): SOŢIA LUI A FOST NUMITĂ ÎN FRUNTEA UNUI PROIECT MAJOR DIN DOMENIUL ENERGIEI

Nicoleta Nicolicea a fost numită la începutul anului şef de serviciu în Transgaz (operatorul sistemului naţional de transport al gazelor naturale), la Unitatea de Management care se ocupă de implementarea proiectului secţiunii româneşti a gazoductului Bulgaria România Ungaria Austria (BRUA), care va interconecta reţelele de gaze naturale din cele patru state, investiţie estimată la 560 milioane euro, dintre care 179 milioane euro vor fi acoperiţi de UE, scrie sâmbătă Profit.ro.
Potrivit declaraţiei de avere depuse la numirea în funcţie (document datat 14 februarie 2017), Nicoleta Nicolicea a lucrat şi anul trecut la Transgaz, pe o funcţie neprecizată, în care a încasat venituri salariale anuale totale nete de 47.176 lei (în medie circa 3.900 lei pe lună), plus diurne de deplasare şi tichete de masă în valoare de 9.215 lei. Aceste informaţii nu corespund însă cu cele din ultima declaraţie de avere a soţului Eugen Nicolicea, din 18 ianuarie 2017, unde se menţionează că Nicoleta Nicolicea a încasat anul trecut în total 25.346 lei (circa 2.100 lei pe lună) din salariul de consilier la Guvern, plus drepturi de autor de 8.835 de lei ca ziarist la publicaţia online Sursa Zilei.
De altfel, şi în declaraţiile de avere depuse de cei doi soţi în anul 2016 sunt trecute, în dreptul Nicoletei Nicolicea, aceleaşi informaţii, cu privire la veniturile încasate în 2015: 25.346 lei (circa 2.100 lei pe lună) din salariul de consilier la Guvern şi drepturi de autor de 8.835 de lei de la Sursa Zilei. Nicoleta Nicolicea a fost numită consilier la Cancelaria prim-ministrului în 2014, în mandatul de premier al fostului lider PSD Victor Ponta, în Guvernul căruia soţul Eugen Nicolicea era ministru UNPR delegat pentru relaţia cu Parlamentul. Anterior, ea fusese membru în Consiliul de Administraţie al TVR, în perioada 2010-2013. În ultimul an de mandat a încasat în total din indemnizaţia de membru al CA-ului televiziunii publice suma de 31.536 lei, respectiv circa 2.600 lei pe lună.”

Screen Shot 05-02-17 at 03.42 PMÎN SFÂRŞIT, NICOLICEA… RĂSPUNDE!
Pe… Facebook!
După o perioadă în care nu a reacţionat, probabil în urma presiunilor de toate felurile, deputatul Nicolicea a conturat un răspuns pe pagina de Facebook…

“Am văzut că este rostogolit un subiect de presă în fel şi chip.
În acest sens, ca să citez pe cineva celebru, sunt îndreptăţit să să fac următoarele precizări:
1. Cel mai important, soţia mea nu face parte din conducerea executivă Transgaz, aspect care putea fi extrem de simplu verificat, dacă cineva dorea acest lucru, aici: http://new.transgaz.ro/ro/despre-noi/conducerea-executiva
2. Ocupă o poziţie de şef serviciu resurse umane (în cadru Direcţiei de organizare şi resurse umane), exclusiv în baza studiilor şi a pregătirii profesionale: facultatea de drept şi cursuri de specializare în acest domeniu.
Este adevărat că a absolvit şi facultatea de jurnalism, însă nu cred că aceasta reprezintă un impediment.
3. Despre declaraţiile de avere:
Este cunoscut faptul că la începutul exercitării unei funcţii se completează o declaraţie de avere în care se trec veniturile obţinute in anul fiscal precedent. Astfel:
Mandatul meu de deputat a început în decembrie 2016, (veniturile declarate sunt din anul precedent 2015, aşa cum este precizat în declaraţia de avere)
Numirea în funcţie a soţiei mele în cadrul direcţiei resurse umane, a avut loc în luna ianuarie 2017, astfel încât veniturile declarate sunt din anul precedent, respectiv 2016”

Concluzie? În ţara asta se poate orice! Aşa cum mai scriam, nu cu mult timp în urmă, în România până şi Iisus Hristos poate fi judecat cu asprime, dacă e de la… opoziţie! Că aşa-i presa românească!…