ÎN ROMÂNIA- SE FACE PUBLICITATE LA… HOŢI?!…

Amărâta mămică condamnată pentru „o bucată de caşcaval“, în realitate este o hoaţă care numai în clipa când a fost prinsă avea, sub fuste, produse de în valoare de peste 7 (şapte!) milioane de lei vechi! *Desigur, copilul nu are nicio vină, dar nu ajungem să apărăm hoţii pentru că… fură!

O ŞTIRE CUTREMURĂTOARE CARE… ASCUNDE ADEVĂRUL!
Au luat foc paginile de Facebook, reţelele de socializare, ba chiar şi televiziuni de ştiri care au preluat cazul dramatic al unei fetiţe din Bucureşti, fetiţă rămasă doar cu mama ei, mamă care, în acest moment, este arestată! Titlurile melodramatice au năvălit pe ecrane:
„Fetiţă rămasă singură pentru că mama ei a furat, de foame! *Condamnată, la trei ani de închisoare pentru o… bucată de caşcaval! *Cine sunt judecătorii care au condamnat această mămică?!…“

„EI SUNT CEI MAI CRUZI JUDECĂTORI: AU BĂGAT LA PUŞCĂRIE O MAMĂ CARE A FURAT MÂNCARE PENTRU COPIL“
Povestea micuţei Ana Maria şi a mamei ei a întristat o ţară întreagă. Iordache Gheorghita a furat mâncare pentru fiica ei şi pentru asta a primit trei ani de închisoare cu executare. Cazul micuţei a ajuns şi pe masa lui Klaus Iohannis care a promis că va analiza situaţia şi va acţiona în consecinţă.
Doi judecători au decis că, unei mame care a furat mâncare pentru fiica sa, „aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare, ce se va executa în regim de detenţie”, se arată în minuta şedinţei de judecată a Curţii de Apel Bucureşti din data de 26 februarie 2015, când s-a dat pronunţarea în respectiva cauză penală. Dar cine sunt judecătorii care au putut lua o asemenea decizie?
Judecătorii Dorel Matei şi Bogdan Tudoran de la Curtea de Apel Bucureşti sunt cei care au condamnat-o la 3 ani de detenţie pe Iordache Gheorghiţa, mama Anei Maria (9 ani), după ce în fond femeia fusese condamnată la 1 an cu suspendare pentru furt dintr-un magazin de mâncare, rezultă din informaţiile aflate pe portalul instanţelor. Cei doi judecatori au decis că „aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare, ce se va executa în regim de detenţie”, se arată în minuta şedinţei de judecată a Curţii de Apel Bucureşti din data de 26 februarie 2015, când s-a dat pronunţarea în respectiva cauză penală, anunţă coalitiaromanilor.org.

O SITUAŢIE PREZENTATĂ DRAMATIC, CU… ASCUNDEREA FAPTELOR!
Într-adevăr, situaţia este realmente dramatică, cu atât mai mult cu cât fetiţa respectivă (copilul nu are nici o vină!) chiar trece printr-o dramă absurdă! Îngrozitoare! Şi dacă priveşti lucrurile aşa cum sunt ele, imaginea transmisă este una clară! „Nişte nenorociţi de judecători“ (nu iubim judecătorii, atunci când nu sunt corecţi, dar există judecători care, culmea, în România chiar… judecă! Şi chiar judecă şi corect!…) au condamnat-o deşi ea, săraca, „se dusese să fure ceva din magazin, ceva de mâncare pentru fetiţa ei care o aştepta, înfometată, acasă!“ Deci, judecători nenorociţi, stat imbecil, dramă şi tragedie!…
După prima reacţie, noi (care, de multe ori, avem mirosul cel mai fin) am considerat că, totuşi, trebuie să ne lămurim până la capăt în legătură cu acest caz. Mai ales că, printre informaţiile transmise şi hârtiile văzute, am văzut şi o cifră- 700! 700 lei! Ce era cu cei 700 lei? (adică şapte milioane de lei vechi)? Păi ia priviţi dumneavoastră ştirea reală, aşa cum este ea!

ADEVĂRUL DESPRE FEMEIA CONDAMNATĂ PENTRU „O BUCATĂ DE CAŞCAVAL“- GHEORGHIŢA IORDACHE ESTE EXPERTĂ ÎN FURTUL DIN SUPERMARKETURI!
Potrivit sentinţei Curţii de Apel Bucureşti, Gheorghiţa Iordache a fost prinsă de un agent de pază pe 11 septembrie 2013, în jurul orei 12:00, după ce a trecut de casele de marcat din Selgros, cu mai multe bunuri, pe le-a ascuns sub hainele personale. Ea fusese observată de un agent de pază că a luat de pe rafturi mai multe produse alimentare şi de papetărie pe care le-a ascuns sub fustă. Asupra ei, femeia avea două bucăţi „Butter Cheese”, 5 bucăţi salam „Sibiu”, 8 bucăţi pixuri „Roller”, 7 bucăţi „Pel Roller”, o bucată muşchi afumat, valoarea totală fiind de 723,05 de lei. Produsele au fost recuperate de către cei de la Selgros, dar cazul a ajuns la poliţie. Firma de securitate a sunat la 112, iar poliţiştii au deschis un dosar pentru furt.
În timpul procesului, judecătorii au constatat că Gheorghiţa Iordache mai fusese condamnată pentru furt. Pe 7 iulie 2014, Judecătoria Sectorului 1 o mai condamnase într-un alt dosar la 1 an de închisoare cu suspendare, pentru furt din magazinul Carrefour. Furtul fusese făcut în 12 aprilie 2012. Condamnarea a rămas definitivă prin neapelare.
Magistraţii au mai arătat că Gheorghiţa Iordache s-a sustras urmării penale pe timpul anchetei, aceasta fiind o circumstanţă agravantă. Ei au arătat că decizia Judecătoriei Sectorului 1, de a da o nouă condamnare cu suspendare trebuie desfiinţată, deoarece nu a explicat pe larg care sunt circumstanţele atenuante.

AŞADAR, NU TREBUIE SĂ APĂRĂM… HOŢII!
Deci, cu ce avem de a face? Cu o individă (nici nu contează că este de altă etnie) care trăieşte din… ciordit! Remarcaţi, cu siguranţă, ea avea asupra ei nu doar mâncare (deşi, 5 suluri de salam de Sibiu este cam mult chiar şi pentru un bogătaş!) ea avea şi pixuri… şi role… şi alte alea! Fura din magazin pentru a vinde, ca să facă rost de bani! Asta este meseria ei?! Păi asta!…
Desigur, pe tonul umanist, unii ne pot atrage atenţia că nu trebuie să ne comportăm aşa, să fim mai îngăduitori! Cum să fim îngăduitori? Cu hoţii?!…
Este dramatică situaţia fetiţei, dar ea trebuie internată într-un cămin pentru copii, să crească frumos, sub îngrijire, nu într-un cuib de hoţi! După cum le plângem de milă familiilor cu 7-8-9 copii, dar imediat vine şi semnul de întrebare- dar de ce au făcut ei 9 copii, când ştiau că nu-i pot întreţine?! Şi că-i vor face doar să sufere, de foame, de frig, de sărăcie?!… Inconştienţă, într-adevăr, numai că niciodată politica de stat, în ultimii 26 de ani, nu au urmărit aceste aspecte! Iar rezultatul, catastrofic, se vede din ce în ce mai violent!
Aşadar- să nu plângeţi hoţii! Chiar dacă, în realitate, marii hoţomani nu sunt deranjaţi precum o ciorditoare, dintr-un supermarket!…