În sfârșit!… ARSENIE BOCA VA FI CANONIZAT!

*Pentru că a venit vorba de… bani!… *După o lungă așteptare, s-a hotărât și BOR ! *Contracost, bineînțeles!…

Să fim bine înțeleși, acesta nu este un atac la adresa bisericii, există destui și atâția care și-au făcut o preocupare constantă din asta încât să ne mai apucăm și noi să-i dăm în cap bisericii, într-o lume atât de complicată! În egală măsură, însă, nu putem trece peste acest gest care are semnificațiile sale.
Iar aici considerăm că avem drepturi normale să ne exprimăm punctul de vedere, în condițiile în care, să nu uităm am fost unii dintre cei care au organizat acțiuni la nivel național pentru declararea ca sfânt a lui Arsenie Boca! Au fost emisiuni de televiziune realizate de editorialistul ziarului nostru, profesorul Sorin Danciu care au adunat mii de opțiuni, din toată România, pentru intrarea într-un ritm mai alert a acțiunii de declarare ca sfânt a Sfântului Ardealului! Nu a reacționat nimeni, atunci cu excepția poporului român! Iar când spunem nimeni ne gândim, cu siguranță, în primul rând la . Biserica Ortodoxă Română! Care trebuia să reacționeze nu la îndemnul nostru, ci pentru că fenomenul era atât de important, a căpătat și atât de amplă energie încât o decizie se impunea de la sine! Pe fondul acestei tăceri aproape desăvârșite, iată că, de câteva zile, se produce evenimentul: se intră în linie dreaptă, biserica se apucă serios de treabă, ritm urgent Arsenie Boca trebuie canonizat!

DE FAPT, ADEVĂRATUL MOTIV AR FI… BANII!

Frumos, la prima vedere, chiar impresionantă această atitudine și acest interes dacă nu ne-ar pune ăla cu coarne să ne gândim și la contextul în care s-a produs această reactie a bisericii! Iar răspunsul este unul uluitor: întreaga acțiune este un răspuns la pretențiile celui care, așa cum și ziarul nostru va informat, ar fi obținut drepturi asupra lui Arsenie Boca, în totalitate, printr-o firmă, cu un accept din afara țării! Adică, era vorba despre bani.! Iar când vine vorba despre bani, după cum se vede treaba, biserica trece peste toate mofturile, toate opreliștiIe toate dealurile și toți munții și se mișcă, se mișcă tată pentru că e vorba de bani, foarte mulți bani!

UN SEMN DIN CERURI AL SFÂNTULUI ARDEALULUI?!…

Desigur, mințile credincioase zic că toată acțiunea ar fi fost influențată de acolo, din ceruri chiar de Arsenie Boca, deși ne îndoim că el și-ar fi dorit atât de mult să fie declarat sfânt și oficial, în condițiile în care milioane de oameni îl consideră sfânt fără a mai aștepta acceptul capilor bisericii! Care, iată, aveau nevoie de un impuls… financiar ca să se apuce, serios, de o acțiune în sprijinul canonizării!…