Încă o dovadă a poliției politice! DAN MOTREANU – ACHITAT!

*Dar ancheta l-a scos din jocul politic!… *Cine plătește pentru asta?!… *O știre cu multe semnificații…

Iată știrea care a circulat la începutul săptămânii, în urma deciziei instanței în cazul Motreanu – Scutaru:
Magistrații ÎCCJ au decis achitarea lui George-Adrian Scutaru, fost consilier prezidențial al lui Iohannis, și a lui Dan Ștefan Motreanu, fost deputat PNL. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 10 zile.
Amintim că, în 2015, procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată pe fostul consilier prezidenţial pentru securitate naţională George Adrian Scutaru şi pe fostul deputat PNL Dan Motreanu, pentru spălare de bani.
MINUTA:
– I. În baza art. 396 alin. 5 cu referire la art. 17 alin. 2 şi art. 16 alin. 1 lit. a din Codul de procedură penală, achită pe inculpatul Scutaru George-Adrian (…), pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor prevăzută de art. 29 alin. 1 lit. a, b şi c din Legea nr. 656/2002 cu aplic. art. 5 din Codul penal. II. În baza art. 396 alin. 5 cu referire la art. 17 alin. 2 şi art. 16 alin. 1 lit. a din Codul de procedură penală, achită pe inculpatul Motreanu Dan-?tefan (…), pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor prevăzută de art. 29 alin. 1 lit. a şi b din Legea nr. 656/2002 cu aplic. art. 5 din Codul penal. III. În baza art. 396 alin. 5 cu referire la art. 17 alin. 2 şi art. 16 alin. 1 lit. a din Codul de procedură penală, achită pe inculpata Schaer Ana – Maria (…), pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor prevăzută de art. 29 alin. 1 lit. a şi b din Legea nr. 656/2002 cu aplic. art. 5 din Codul penal. Ridică măsurile asigurătorii instituite, prin ordonanţa nr. 114/P/2015 din data de 25.09.2015 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracțiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea inculpaţilor Scutaru George Adrian, Motreanu Dan Ştefan şi Schaer Ana Maria. În temeiul art. 275 alin.3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În temeiul art. 275 alin. 6 din Codul de procedură penală, onorariul parţial cuvenit apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru inculpați în sumă de câte 500 lei, se plătește din fondul Ministerului Justiției. Cu apel în termen de 10 zile de la data comunicării copiei minutei hotărârii.

SCUTARU & MOTREANU – CARIERE DISTRUSE PE ALTARUL INTERESELOR STATULUI-PARALEL
pjimage-1-768x432
Spre stupefacția întregii țări, vineri, 6 martie 2015, președintele Klaus Iohannis a semnat un decret de eliberare din funcție a celui mai ”greu” consilier prezidențial, cel pentru securitate națională, George Scutaru, și un decret de numire în locul acestuia a generalului Ioan Oprișor. Scutaru fusese numit în funcție cu numai 2 luni și jumătate în urmă. Și mai stupefiant, președinția nu a oferit nicio explicație. De abia după insistențele presei, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale a transmis că Scutaru a demisionat ”din motive personale”.
Aproape o lună mai tîrziu, Scutaru e pus sub urmărire de către DNA, sub control judiciar, fiind acuzat că a primit 170.000 de euro de la un afacerist pentru finanţarea campaniei electorale din 2008. La pachet cu Scutaru era pus sub anchetă și liberalul Dan Motreanu.
La vremea respectivă, avansam ipoteza, într-un material, că Scutaru a fost eliminat din schema prezidențială doar pentru că era unul dintre personajele care militaseră activ, de-a lungul timpului, în calitate de parlamentar, pentru implementarea unui pachet de legi ale serviciilor, lucru deloc pe placul SRI & comp, profund avantajate de legislația învechită în vigoare.
”Răul” de la Cotroceni trebuia stîrpit din fașă pentru a nu produce dureri de cap mai tîrziu.
În locul său, se știe, a fost adus un personaj aproape anonim, dar cunoscut pentru devotamentul față de servicii încă de pe vremea cînd Băsescu îi trasa drept sarcină să alcătuiască propriul pachet legislativ pentru servicii.
Timp de mai bine de trei ani ancheta a fost tărăgănată pînă azi, cînd ÎCCJ a decis că Scutaru și Motreanu sunt nevinovați.
Cariera lui Scutaru, unul dintre cei mai activi și mai curajoși politicieni ai noului val, a fost distrusă brutal exact cînd ajunsese în cel mai înalt punct, de către binomul Coldea-Kovesi. Surse apropiate lui relatau, discret, că în anii de hărțuire liberalul ajunsese într-o stare psihică de nedescris, neînțelegînd ce și de ce i s-a întîmplat, și că ar fi bătut cu pasul toate mănăstirile din țară încercînd să-și regăsească echilibrul interior.
Dan Motreanu, la rîndul lui, a pierdut locul in parlament și posibilitatea de a candida la șefia PNL, deși era bine văzut în partid pentru respectiva funcție. Nu era, nici el, probabil, suficient de sigur pentru structuri. În locul său, PNL e condus azi de Ludovic ”IloveDNA” Orban.
Va reacționa cineva, din PNL măcar, față de adevărul crud din spatele acestei decizii a ICCJ, acela că două cariere au fost avariate în numele unor interese meschine ale statului-paralel?
Nici pomeneală.
Aproape sigur, vor băga toți capetele în pămînt. Le-o fi prieten adevărul, dar mai prietenă le e Laura Kovesi. (Bogdan Tiberiu Iacob)

DECI MOTREANU – ACHITAT!

Dar a fost scos din jocul politic!… Cine plătește, dragi procurori pentru asta?!…
Desigur, nimeni, cu excepția celui care a fost, la un moment dat ținta Sistemului!…
Vom reveni! Că avem cu ce!..