ÎNCEPE A XVII-A EDIŢIE A FESTIVALULUI NAŢIONAL DE CREAŢIE ŞI INTERPRETARE “MAMAIA COPIILOR”- 2017

mamaia copiilorOrganizatorii sunt: Asociaţia Culturală ”MAMAIA COPIILOR” împreună cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Casa de Cultură a Sindicatelor Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa, Primăria Municipiului Constanţa.

Cei de doresc să participe la festival se pot inscrie on-line pe adresele: asc.mamaiacopiilor@gmail.com şi ac.mamaia_copiilor@yahoo.com până la datele stabilite de organizatori. Vă rugăm să citiţi cu atenţie acest comunicat, regulamentul festivalului, precum şi toate informaţiile utile publicate pe site-ul nostru.
Din acest an se instituie concursul şcolilor de canto, care pot participa în festival la toate cele trei secţiuni şi al căror punctaj, în conformitate cu noul regulament, oferă posibilitatea de a câştiga trofeul festivalului pentru această secţiune.
În concurs se pot înscrie, ca şi până acum, concurenţi individuali la secţiunile de interpretare şi creaţie.
Festivalul este structurat pe două etape, de calificări şi finală, desfăşurându-se pe durata a 10 zile.

Festivalul Naţional de Creaţie şi Interpretare “Mamaia Copiilor”- 2017 va avea loc în perioada 7-16 iulie 2017.
Pentru Secţiunea de Crea?ie data selecţiei melodiilor ce vor ajunge în finală este 1 iunie 2017.
Prima etapă de calificari la secţiunile INDIVIDUAL Şi GRUP – ŞCOLI DE CANTO va fi în intervalul 7-10 iulie 2017.
ETAPA FINALĂ este programată în perioada 12-15 iulie, iar Gala Festivalului va fi în ziua de duminică, 16 iulie 2017.
La festival se pot inscrie şi concurenţi din diaspora şi Republica Moldova.
În cazul în care sunt şcoli de canto care au un număr mare de copii la secţiunea Show – mini spectacol şi vor să participe, dar nu îşi permit din punct de vedere financiar deplasarea la festival pe durata a 10 zile, atunci organizatorii, pe baza unei cereri scrise şi a unor condiţii necesare stabilite de comun acord, pot face deplasarea membrilor juriului pentru vizionare în perioada 28-31 mai 2017.

Secţiunea INTERPRETARE solişti individuali
La această Secţiune se pot prezenta concurenţi independenţi din întreaga ţară şi diaspora, ori reprezentanţi ai şcolilor de canto, concurenţi cu vârste cuprinse între 4 şi 17 ani.
Secţiunea este structurată pe 5 grupe de vârstă, după cum urmează: grupa- 4-6 ani, grupa- 7-9 ani, grupa- 10-12 ani, grupa- 13-15 ani, grupa- 16-17 ani.
La selecţie, concurenţii individuali vor prezenta două melodii de muzică uşoară – pop românească pe suport CD audio.
La etapa finală, concurenţii calificaţi vor prezenta o singură melodie, la alegerea lor, dar în conformitate cu regulamentul.
Înscrierile la festival se vor face numai on-line, până la data de 15 iunie 2017.
Vor promova în etapa finală a festivalului câte 16-20 concurenţi de la fiecare grupă de vârstă.
Pentru fiecare interpret promovat în etapa finală durata unei melodii NU trebuie să depăşească 3 minute (grupele 1 şi 2) 3’20” (grupele 3, 4 ?i 5).
Concurenţii individuali care îndeplinesc condiţiile de concurs şi au fost premiaţi în ediţia precedentă a festivalului (2016) cu premiile 1, 2 şi 3 se pot înscrie direct în etapa finală, tot până la data de 15 iunie 2017.

Secţiunea GRUPURI- ŞCOLI DE CANTO (SHOW)
Această secţiune reprezintă întrecerea directă a şcolilor de canto din România, care se pot înscrie în festival cu mini spectacole (show-uri) începând de la grupuri cu 3-10 interpreţi (acestea fiind captate cu microfoane de mână ori headset) până la ansambluri corale mai mari.
Pentru grupurile care au un număr mai mare de 10 interpreţi trebuie făcută specificaţia în fişa de înscriere pentru a avea o captare a întregului ansamblu prin microfoane specializate.
Cei ce vor prezenta mini spectacole (show-uri) vor veni cu momente având o regie, scenografie şi coregrafie proprie.
La această secţiune durata maximă a show-ului trebuie să fie de:
– 4:00 minute (grupurile de 3-5 interpreţi)
– 6:00 minute (grupurile de 5-10 interpreţi)
– 7:00 minute (pentru grupurile cu un număr mai mare de 10 interpreţi).
Festivalul pune la dispoziţia concurenţilor toată logistica necesară şi sceno-tehnica de care dispune, în conformitate cu cererile formulate de concurenţi.

Secţiunea CREAŢIE
La Secţiunea de Creaţie se vor prezenta melodii în primă audiţie cu o durată maximă de 3:00 3:30 minute, în conformitate cu regulamentul, realizate de creatori profesionişti sau amatori.
ULTIMA ZI pentru depunerea lucrărilor este 31 MAI 2017 (data poştei).
Juriul de specialitate, care se va întruni în ziua de 5 IUNIE 2017 la sediul U.C.M.R., va promova pentru etapa finală 21 de melodii, câte 7 pentru fiecare categorie de vârstă (preşcolari, şcolari şi adolescenţi).
Cei interesaţi să participe la această secţiune sunt rugaţi să pregătească din timp lucrările muzicale.
Cei ce vor trimite documentele pentru înscriere prin poştă au obligativitatea de a urmări dacă acestea au ajuns la destinaţie.
Modalitatea depunerii lucrărilor pentru Concursul de Creaţie:
Într-un plic mare închis, pe care în loc de numele expeditorului se trece un motto şi grupa de vârstă pentru care este trimisă lucrarea (preşcolari / şcolari / adolescenţi) se vor trimite următoarele:
– CD cu piesa înregistrată în format audio
– textul piesei (dactilografiat, tipărit la imprimantă)
– partitura realizată pe calculator (linia melodică cu cifraj şi text).
– un plic mai mic, sigilat, care va conţine copia după chitanţa de depunere a taxei de participare şi o notă cuprinzând numele realizatorilor (compozitor/textier/interpret), adresele şi numerele de telefon ale compozitorului şi textierului.
Pe CD, pe partitură, pe text, pe plicul mic, cât şi pe plicul mare se specifică doar Motto-ul lucrării.

Lucrările vor fi expediate pe adresa: CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR CONSTANŢA, Bld. ALEXANDRU LĂPUŞNEANU NR. 1, cod poştal 900196 până la data de 31 MAI 2017 – data poştei, cu specificaţia: CREAŢIE – şi GRUPA DE VÂRSTĂ la care este înscrisă melodia. Cei ce au fost calificati în finala pentru Concursul de Creaţie se pot inscriere la festival on-line, până la data de 20 iunie 2017 .

Fişele de înscriere, valoarea taxelor şi toate detaliile legate de desfăşurarea festivalului se vor afişa pe site-ul nostru, www.mamaiacopiilor.ro la rubrica INFORMAŢII UTILE – FORMULARE.
Vă rugăm sa citiţi cu atenţie noul regulament al festivalului.
În cazul în care vor apărea modificări de program, vă vom anunţa din timp.
Avem rugămintea să urmăriţi site-ul nostru pentru eventualele anunţuri ori modificări. FESTIVALUL ”MAMAIA COPIILOR” – 2017 SE VA DESFĂŞURA ÎN PERIOADA 7-16 iulie 2017 pe baza unui program stabilit de organizatori şi care va fi afişat în luna iunie pe site-ul nostru.

Informaţii suplimentare se pot solicita la următoarele adresele de e-mail:
asc.mamaiacopiilor@gmail.com
ac.mamaia_copiilor@yahoo.com
sau zilnic, în intervalul orar 09.00-16.00, la Secretariatul Festivalului, Tel. 0723270960