Incredibil! COARNĂ, CHIAR P’ĂSTA L-AI DAT ÎN JUDECATĂ?!…

*Profesorul agresat în propria locuință de polițiști, dat în judecată de… Polițiști! *Iar sindicalistul Coarna este foarte mândru de asta!…

MILIȚIA! STATUL POLIȚIENESC – PE FAȚĂ!…

A produs stupoare, îngrijorare, stupefacție, frică situația profesorului Riegler, din București, om care a trăit un eveniment pe care nici în visele cele mai rele să nu ți-l dorești: viitoarea lui soție, alături de părinții ei, aflați în locuința lui, omul fiind plecat la ore, în acel moment, s-au pomenit cu mascații la ușă! Care au năvălit, pur și simplu, în casă, i-au pus pe oamenii absolut nevinovați la pământ, s-au dedat unor acte incredibile, generând o situație ca în timpul fascismului! Ori comunismului de tip sovietic!… Venit, de urgență, acasă, profesorul a avut inspirația de a pune mâna pe o cameră de filmat și i-a filmat pe nesimțiții care …greșiseră adresa! Erau încurcaţi, rău de tot, omul i-a dat, pur și simplu, afară din casă! Desigur, în prima fază nimeni nu și-a cerut scuze, abia după două zile șeful poliției de la Prahova a îngăimat câteva cuvinte în această direcție.

PROCEDURILE!…

Și, firesc, trebuia să înceapă ancheta pentru că, în primul rând, oameni buni, nu s-au respectat procedurile! Alea pe care le invocă toate specimenele astea care zic că apără poliția, dar de fapt ar vrea ca poliția să ne calce în picioare! Și, din păcate, în ultima vreme, chiar asta se întâmplă! Pentru că în spiritul acestor proceduri, trebuia bătut la ușă… Sunat… Eventual anunțat că la ușă se află poliția… Dacă nu răspundea nimeni trebuia încercat mânerul ușii pentru că, asta e culmea, ușa era deschisă!… După care să pui mâna pe fieratanii și să încep să dai până spargi ușa!… După care să-i legitimeze pe cei aflați înăuntru să vezi dacă sunt ăia pe care-i cauți tu! Nu să te repezi, ca idiotul, peste ei, dai peste ei să-i calce în picioare, să-i sperii ,să-ți bati joc!… Toată țara a rămas impresionată de ceea ce a văzut, mai ales că situația era filmată!… Când toate lucrurile păreau a intra în normalitate, ce credeți că se întâmplă?

APARE… COARNĂ!
PTgwMCZoYXNoPTU1ZjQ0ODIwYjBhZTZhMDE4ZWJiMjk5Y2U2NTFmYWFm.thumb
Dumitru Coarnă, faimosul lider al sindicatului polițiștilor, unul dintre ele, practic, care mai întâi la televiziunea Antena 3 intră în direct și îl critică, îl atacă pe profesor! Omul rămâne șocat, nu-i vine să creadă ce aude! Telespectatorii, la rândul lor, fără replică! Cu tupeul care îl caracterizează, sindicalistul șef începe să-i dea în stânga și-n dreapta încât nu-ți venea să crezi că profesorul ar putea să pară vinovat în ochii lui! Nu, nu ne-am înșelat, chiar asta gândea și chiar asta a făcut!

AU DAT ÎN JUDECATĂ… PROFESORUL CU FAMILIA ADRESATĂ!..
oamenii-legii-au-rupt-usa-nevinovatilor-mascatii-au-gresit-adresa-510226
Adică reclamantul, ăla care a avut curajul!… Iată știrea și comentariile de pe DCNEWS:
A fost depusă o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, pentru infracțiunea de ultraj, împotriva profesorului Corneliu Riegler, în al cărui apartament au dat buzna mascaţii, ulterior aflându-se că adresa nu era cea corectă.
Polițiștii au depus plângere penală pentru ultraj, „iar noi le asigurăm asistență juridică”, a spus Dumitru Coarnă, vineri, 23 februarie, într-o intervenție telefonică la România TV. Ulterior, în cadrul emisiunii, a existat un dialog între Dumitru Coarnă și Corneliu Riegler, ambii având intervenții telefonice.
Vă redăm o parte din dialogul acestora:
Riegler: Nu e nimic de mirare în atitudinea acestei persoane. Mie îmi aduce aminte de procurorul Negulescu, care, după ce a nenorocit zeci, poate sute de oameni, în modul în care l-ați văzut și dumneavoastră de-a lungul timpului (…)
Coarnă: Deviați de la subiect. Rugăminte: rămâneți ancorat în subiect. Eu nu sunt procuror, eu nu am fabricat dosare. Rămâneți în subiect, nu mai induceți în eroare și nu mai transmiteți mesaje false. S-a depus o plângere penală pentru ultraj. Haideți că nu vorbim despre Negulescu.
Riegler: Asta e atitudine de milițian.
Coarnă: Pătrunderea a fost cu autorizare de la judecător. (…) Am impresia că dumneavoastră confundați lucrurile.
Contactat de redactorii DC News, Dumitru Coarnă a spus că plângerea a fost depusă imediat după incident. „Noi acordăm asistență juridică, deoarece sunt membri de sindicat și le plătim avocat”, a explicat Dumitru Coarnă.
„A fost o autorizare de efectuare a unei percheziții la domiciliu, autorizare emisă de către un judecător de la un Tribunal din Ploiești. Locuința în care s-a pătruns a fost cea menționată în autorizare, deci nu a fost o adresă greșită sau o intervenție greșită a polițiștilor. Polițiștii au pătruns la adresa indicată în autorizarea de percheziție. Au pătruns cu respectarea legii”, a declarat, pentru DC News, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual. „Lucrurile sunt foarte clare. A fost o autorizare pentru percheziție emisă de un judecător, au pătruns în locuința indicată”, a adăugat Dumitru Coarnă.
Întrebat la ce rezultat speră în urma acestei plângeri, Dumitru Coarnă a spus că „la rezultatul pe care îl vor indica probele. Ne dorim un rezultat raportat la probe și la situația de fapt existentă”.

CE-AR MAI FI DE SPUS?

Păi noi ne mai putem mira, în acest context, ca acest personaj ne-a dat în judecată pe noi, un simplu ziar de provincie, fără a fi îndrăznit să se lege de vreuna dintre publicațiile naționale ori de personalitățile naționale pe care noi, pur și simplu, le-am citat?!…
A dat în judecată pe unul dintre ăia? Nu, ne-a dat pe noi și pe “un amărît de profesor” pe care, bineînțeles, luazele nu au dat, niciodată, doi bani!
Hai că se întărâtă treaba!

COARNĂ, P- ĂSTA L-AI DAT ÎN JUDECATĂ, CU ĂSTA AI AVUT CURAJ!
CURAJOSULE!

imagini_15555700
MOMENTUL ÎN CARE MASCAŢII AU INTRAT ÎN CASĂ PESTE FAMILIA UNUI PROFESOR, SURPRINS DE CAMERELE VIDEO. POLIŢIA șI PARCHETUL FAC ANCHETĂ

După ce familia sa a fost lovită şi ameninţată cu arma de mascaţii care i-au dat buzna în casă, un profesor din Bucureşti aşteaptă să i se facă dreptate. Oamenii legii şi-au cerut scuze, dar şefii lor fac acum anchetă pentru a afla cine-a fost de vină. Procurorul general al României vrea, la rândul său, să afle dacă procurorul care coordonează ancheta şi-a făcut treaba.
Gafă monumentală a mascaţilor. Au spart din greşeală casa unui profesor de istorie, încercând să găsească o femeie de etnie romă care a avut buletinul la aceeaşi adresă în urmă cu 15 ani. Familia profesorului a trecut prin clipe de coşmar. Oamenii au fost bătuţi şi puşi la podea de oamenii legii.
Descinderea a avut loc când profesorul se afla la orele de curs. În casă se aflau prietena sa, care vorbea despre nuntă cu părinţii ei, veniţi în vizită. Oamenii ş-au trezit cu mascaţii peste ei în casă, fără să li se explice ce se întâmplă. Când au realizat că au capturat persoanele greşite, trupele speciale au bătut în retragere.
Aveţi mai jos discuţia halucinantă dintre profesor şi angajaţii IPJ Prahova.
– Ce căutaţi aici în casă? Cine suneţi? Spuneţi-vă numele!
– Domne, hai puţin.
– Cine sunteţi?
– Suntem de la IPJ Prahova.
– Cum vă cheamă?
– Anghel… O să vă zic exact…
– Cum vă cheama? Spuneţi cum vă cheamă! Suneţi în casa mea, spuneţi cum vă cheamă!
– O să vă arăt mandatul de percheziţie.
– Arătaţi-mi legitimaţia, cine sunteţi.
– O secundă. O să vă arăt şi egitimaia.
– Dumneata cine eşti? Văd că ai ieşit de la mine din casă, cine eşti dumneata?
– Uitaţi aici şi legitimaţia.
– Arătaţi-mi şi mie legitimaţia.
– Nu puteţi să o filmaţi, dacă nu filmaţi vă arăt. Haideţi, domne, nu facem circ!
– Nu mi-aţi arătat nimic, arătaţi-mi cine sunteţi!
– Uitaţi mandatu de percheziţie domiciliară.
– Arătaţi-mi cine sunteţi. Arătaţi legitimaţia! Arătaţi legitimaţia! Sunteţi în civil, arătaţi legitimaţia!
– V-am arătat-o încă o dată.
– Cum vă cheamă?
– Anghel Codruţ mă cheamă. Uitaţi legitimaţia mea.
– Vreau să văd.
– Ce să vedeţi?
– Nu văd niciun nume, nu acoperiţi numele.
– Anghel Codruţ, vedeţi?
– Luaţi mâna de pe nume.
– Haideţi, domne, că nu facem panaramă!
– Luaţi mâna de pe nume.
– Uitaţi aici, na!
– Codruţ Stelian.
– Credeşi că facem circ aici? V-am explicat situaţia.
– Sunteţi la mine în casă.
– Am mandat de percheziţie domiciliară.
– Dacă puteţi să închideţi…
– Ieşiţi afară din casă!
– Trebuie să facem procesul.
– Faceţi-l pe hol, ieşiţi afară din casă!
– Ieşiţi afară!
– Haideţi să facem procesul verbal.
– Îl facem pe scări.
– Dacă nu putem să ne înţelegem ca oamenii…
– Păi, aşa aţi intrat, ca oamenii?
– Eu v-am zis care a fost problema.
– De ce mă filmaţi dumneavastră pe mine?
– Arătaţi foarte fotogenic.
– Da?
– Vreau să vă întreb dacă înainte de începerea percheziţiei v-aţi legitimat?
– Da, domnule, i-am spus doamnei.
– Cum v-aţi legitimat, că aţi venit şi aţi spart uşa şi i-aţi trântit la pământ şi i-aţi bătut?
Imaginile apărute în presă, cele filmate de poliţişti în timpul descinderii, dar şi actele care indicau adresa exactă la care trebuiau să ajungă mascaţii sunt acum verificate de şefii celor care nu au stat prea mult pe gânduri şi au intrat peste locatarii unui apartament dintr-un bloc din Capitală.
„Conducerea Poliţiei Române a dispus o analiză a celor întâmplate în cadrul descinderilor care au avut loc pe data de 15 februarie”, a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române.
De asemenea, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus efectuarea unui control având ca obiect verificarea modalității de supraveghere a cercetării penale, inclusiv în ceea ce privește coordonarea activității de efectuare a perchezițiilor.
Se pare că oamenii legii o căutau pe o anume Angelica, femeie care apare în evidenţele poliţiei că ar fi locuit la această adresă în urmă cu 15-20 de ani. Potrivit autorităţilor, intervenţia a avut loc conform procedurii şi nu ar fi forba de un abuz. Până în prezent nu a fost depusă nicio plângere cu privire la modul în care a avut loc descinderea.

preluare reatitateatv.ro

U L T R A J ? ! . . .

Pentru că i-a dat afară pe polițaii care- i intraseră, în mod ilegal, în apartament și-i agresaseră oaspeții, profesorul a fost dat în judecată pentru… Ultraj!

”OAMENII LEGII” AU RUPT UȘA NEVINOVAȚILOR. MASCAȚII AU GREȘIT ADRESA
Untitled
O intervenţie în forţă a mascaţilor a şocat doi viitori miri şi pe părinţii lor, în vârstă de 70 de ani. Trupele speciale au intrat peste ei în apartamentul din centrul Capitalei şi i-au pus la pământ în bătaia armelor, chiar în timp ce plănuiau nunta. Nu au greşit apartamentul, dar au confundat infractorii.
Bruscaţi, imobilizaţi şi puşi la pământ. Apoi, păziţi cu armele la vedere. Aşa-zişii suspecţi sunt un profesor de istorie, împreună cu viitoare lui soţie, cetăţean american de origine română. Dar şi părinţii ei, doi bătrâni de 70 de ani care tocmai îşi cunoscuseră ginerele. Plănuiau nunta, când mascaţii din trupele speciale au descins în forţă în apartamentul din Centrul Capitalei.
”Cred că trăiesc în Germania nazistă. Efectiv senzația este că trăiești în Lista lui Schindler, filmul lui Steven Spielberg. Dacă nu aș fi filmat, polițiștii ar fi mers pe versiunea că nu s-a întâmplat nimic. Ei și acum spun că s-au respectat procedurile legale. Au călcat legea în picioare. Au venit 14 oameni la ușa unui imobil de două camere. Nu au sunat la ușă, așa cum spune comunicatul poliției, care este mincinos de la început până la sfârșit. Era prima vizită a părinților prietenei mele, cred că nu o să o uite toată viața (…) Nu înțeleg cum președintelui României i se pare normal ce se întâmplă în justiție” a spus profesorul Corneliu Riegler la Antena 3.
„Este regretabil că se întâmplă aceste lucruri, ele trebuissc îndreptate. Cu siguranţă nu-şi doreşte nimeni acest lucru, însă când se întâmplă, ele trebuie asumate şi noi ni le asumăm” au spus reprezentanții Poliției.
”S-a dispus o verificare internă, privind modul în care s-a desfășurat intervenția” a precizat Eduard Mirițescu, șeful IPJ Prahova.

preluare antena3.ro