Incredibil! Dar adevărat!… ACOLO AM AJUNS! TĂIAȚI TOȚI PORCII DIN BĂTĂTURĂ!…

Atunci când lucrurile au luat-o razna în privința pestei porcine africane, crize fără precedent în România, ne-am implicat în subiect solicităm puncte de vedere, păreri, informații de la oameni a căror activitate este în acest domeniu și care, sub nicio formă, nu pot fi acuzați că ar fi luat-o razna, cu toții! Pentru că dincolo de toate acuzațiile mai mult sau mai puțin acoperite ale celor care vorbesc despre scenarita cronică, neacoperită de realitate, de la exemplul anilor ‘70 când, în Cuba, de exemplu, se pare că ar fi fost aplicat un asemenea exercițiu până la faptul că, a naibii coincidență, gripa aviară a venit exact înainte de integrarea europeană când speram că, în sfârșit, vom putea exporta carnea de pui românească în occident, nimic nu este simplu de înțeles!
A venit aviara și exportul de carne de pui în Europa… nu s-a mai făcut, atunci! Iar acum luna ianuarie însemna ridicarea interdicțiilor pentru exportul cărnii de porc din România în Uniunea Europeană ceea ce, din nefericire se întâmplă! Modul în care s-au aplicat toate realitățile acestea generează alte semne de întrebare pe care specialiștii au încercat să ni le lămurească, prin exemple concrete, pas cu pas – cum zice președintele, la rândul lui tare implicat în acest eveniment. De ce oare? – Mama nu se supără, dar cunoaște adevărul!

ȚĂRANII – FĂRĂ PORC ÎN BĂTĂTURĂ!

Pe lângă scoaterea de pe piață și acceptarea în condiții totalitare de import pentru carnea de porc pe care o mănâncă românii, ni s-a mai atras atenția asupra unui obiectiv: distrugerea producătorului autohton! În primul rând al celui care își asigură subzistența prin porcul pe care îl crește în bătătură! O mare problemă și pentru producători, dar și pentru exportatori, tare interesați de creșterea economică a …profiturilor! Și atunci a fost lansată ideea că singura șansă pentru rezolvarea acestei grave probleme ar fi, nici mai mult nici mai puțin decât omorârea tuturor porcilor – cu milioanele! După care să se reia creșterea porcilor, dar numai în complexe, numai în ferme, sub nicio formă în casele oamenilor! Ceea ce au făcut oamenii, de mii de ani, pe acest pământ – porcul de Crăciun crescut timp de un an de zile – ar trebui să devină doar amintire, povești pentru cei mici întrucât ce să vezi, a dracului problemă – la țărani era problema!
Ce dacă majoritatea porcilor din bătături sunt sănătoși, neafectați, motiv pentru care oamenii îi taie și îi bagă în frigider, consumându-i fără probleme?!…Ei trebuie să dispară din bătăturile oamenilor pentru că nenorociții ăia de țărani reprezintă un concurent care trebuie eliminat de pe piață! Acesta este punctul de vedere al multora, dincolo de cei câțiva producători de carne la rândul lor interesați să scape de această teribilă concurență!
Chiar așa, dumneavoastră ce părere aveți?!…

•Am ajuns să “sărbătorim”- Ignatul de… vară”!
•Anul acesta, de Crăciun, vom tăia porcul! Îl vom tăiat de pe listă!…
•Întrebare… Întrebătoare:
Dacă substanța nu are efect asupra virusului, dacă nu există antidot, de ce se mai dă cu substanța?!…
Dacă substanța este eficientă – de ce se mai omoară porcii?!…

PORCĂRIA DIN CREȘTEREA PORCILOR

Pe masură ce trece timpul, mă conving tot mai mult de absurditatea politicilor agricole și alimentare ale birocraților de la Bruxelles. Intrucât, prin masuri coercitive impuse prin regulemente europene, direct aplicabile în dreptul intern al statelor membre ale UE, este interzisă comercializarea legumelor care au forme neregulate, mai mult de o treime din legumele produse în cele 28 de state membre sunt aruncate. Asta în condițiile în care miliarde de oameni sunt subnutriți sau malnutrițți și în condițiile în care elitele hipsterești promovează „beneficiile” consumului de resturi de produse de prin hipermarketuri și restaurante.
Reglementările referitoare la pesta porcină sau la alte boli care afectează animalele domestice sunt nu numai absurde, dar și dovezi ale eclipsei totale de inima (vorba cântecului) cu care se lauda neo-liberalii și neo-marxistii din birourile tehnocrate sau corporatiste.
Pesta porcină nu se transmite la om, deși este letală pentru porcii domestici. Nu există leac sau vaccin al pestei porcine africane, dar, ca orice virus, și cel care o determină poate ajunge, la un moment dat, la un grad de redundanță care nu îi mai permite răspandirea. Pe cale naturală, porcul își poate dezvolta în timp imunitate față de acest virus (până când apar mutatii sau imitatii ale acestuia). S-a dovedit acest lucru după o epidemie similara din Spania, din anii ’60 ai secolului trecut. In orice caz, in punctul cel mai de sus al viralitatii, pesta porcina ucide porcul intr-o saptamana. Ce impun regulamentele si directivele europene? Eutanasierea* si mai rapida a porcilor, sub „justificarea” controlului extinderii epidemiei. Birocratii bruxelezi impun uciderea in scop de preventie a porcilor, chiar si a celor sanatosi, ca sa nu moara natural si, prin selectie naturala, sa capete cumva imunitate la virus. Culmea perfidiei si a lipsei de suflet este atunci cand porcii sunt „eutanasiati” prin ingroparea lor de vii, cu tot cu purcei si cu vieri. Nicio reactie a organizatiilor pentru protectia animalelor sau a sufletistilor crestini nu a aparut inca pentru a denunta aceasta barbarie care se intampla zilele acestea in Romania.
Intelesul profund comunist al acestui tip de reglementare si masuri de “siguranta” alimentara reiese din declaratiile docte ale specialistilor si industriasilor domeniului, care cer, pur si simplu, interzicerea cresterii porcilor in gospodariile taranesti (considerate vinovate de raspandirea pandemica a virusului), in favoarea fermelor si a combinatelor de carne. In acelasi timp, aceeasi destepti dau ca sursa sigura a epidemiei mistretii din Ucraina, omitand intentionat sa observe ca viralitatea pestei este infinit mai mare in fermele si combinatele unde porcii sunt inghesuiti ca sardelele, fiind indopati cu nutreturi combinate cu resturi de carne de porc (de unde si canibalizarea progresiva a porcilor) si cu hormoni si antibiotice foarte benefice pentru plenara dezvoltare a cancerului la om. Distrugerea gospodariilor taranesti a fost visul cel mai de pret al lui Stalin si al comunismului gregar romanesc. UE are “sanse” mari sa implineasca acest maret vis, in special in Romania, tara vatafilor perfecti si a sclavilor benevoli ai puternicilor economiei. Daca stalinistii isi doreau concentrarea agriculturii pentru a-si intari controlul prin foame asupra taranilor obisnuiti cu independenta si siguranta alimentara date de economia naturala, paralela cu productia de masa si cu comertul centralizat comunist, Uniunea Sovietica Europeana urmareste punerea intregii securitati alimentare in bratele celor cativa mari comercianti si in sarcina elitelor specializate, cu sange rece. Cei doi producatori globali de carne care au fabrici de carne in Romania si cele cinci lanturi de supermarket-uri care covarsesc comertul cu carne in Romania (practicand dumping pentru produsele romanesti si promovand masiv importurile) pot sa se felicite. Influencerii de dreapta sekurista si sekuristofilii nostri vad in acest trend o proba de civilizatie si de modelare a noastra ca o tara “ca afara”. Nu se vede, insa, de pe facebook, ce cred baba Lisaveta sau mos Leonte de la tara cand in ograda le intra oamenii in alb cu vermorelul, asistati de jandarmi mascati (buni la astfel de actiuni, dar rai la mentinerea ordinii publice la proteste violente si neautorizate) si li se ridica porcul sanatos, pentru preventie. O munca de 5-6 luni si o sumedenie de emotii investite in cresterea acelui porc (deseori singura fiinta cu care isi impart existenta baba Lisaveta sau mos Leonte) sunt distruse intr-o clipa. Suferinta acestor oameni nu conteaza, insa, pentru specialisti si elitisti. Ei judeca lumea dupa profit, cu sange rece.

E BINE SĂ ȘTIM!
1. Boala se manifestă doar la porci (suine), domestici sau sălbatici;
2. Nu există vaccin;
3. Virusul nu afectează omul, însă acesta poate fi purtător;
4. Depistarea imediată a bolii este dificilă deoarece semnele specifice clare lipsesc;
5. Animalele bolnave își pierd pofta de mâncare, devin apatice și inainte de deces cu 24-48 de ore își pierd coordonarea motrică;
6. Un simptom des întâlnit este prezența unei febre ridicate, de 40-42 grade;
7. Virusul se transmite prin contact direct între animale, sau indirect, prin hrana acestora;
8. Animalele mor în cel mult 20 de zile de la îmbolnăvire;
9. Virusul poate ajunge în efective și prin intermediul căpușelor;
10. Contaminarea poate aparea și prin haine și ustensile.

Pe de alta parte, pesta porcina si modul in care este gestionata in Romania sunt poze fidele ale dezastrului economic si ecologic „atent” administrat natiunii romane chiar de elitele sale politice si tehnocrate. Preventia si controlul extinderii epidemiei sunt deja chestiuni depasite. Nu mai sunt posibile. Stai si te intrebi de ce ii mai platim pe cei peste 6 mii de lucratori ai ANSVSA daca nu reusesc ceea ce au reusit, de exemplu, bulgarii, adica sa tina epidemia la granita. Si de ce se cheltuiesc inutile zeci de milioane de euro pe substante de „dezinfectare” fara efect. Dar chestiunea cu adevarat grava priveste consecintele epidemiei. In afara de faptul ca eutanasierea se impune si gospodariilor individuale (ceea ce inseamna un glont tras in piciorul propriu de pistolar, intrucat, fiind atomizate, ar fi putut fi sunt singurele sanse ale imunizarii naturale treptate la acest virus), modul si perioada inadmisibil de lunga in care se acorda despagubirile, „generos” evaluate de autoritati dupa criterii de laborator, sunt scandaloase. Despagubirea este dublu plafonata. Se acorda numai jumatate din pretul evaluat, iar evaluarea este facuta din pix, pe kg de carne, fara a lua in calcul costul cresterii si ingrijirii porcului si beneficiile nerealizate. Si, cu toate acestea, nu am vazut niciun analist al vietii sa tipe ca din gura de sarpe ca se planoneaza despagubirile acordate fermierilor si taranilor, asa cum s-a intamplat cu proiectul legii de plafonare a costurilor creditarii. Ce, sa ne blocam in niste probleme punctuale ale unor fermieri sau tarani? Doar nu ne apucam acum sa ii echivalam cu sfintele banci, nu?
In privinta companiilor din domeniu, este cert cu multe vor intra in faliment, cu toate consecintele pe plan social si economic aferente. Aici, insa, trebuie adaugat ca:
(i) despagubirile acordate de stat nu numai ca sunt dublu plafonate, dar sunt si concepute in asemenea maniera incat sa ignore orice idee de continuitate economica si interdependenta intre comercianti; crescatorii industriali de porci au costuri cu furajarea, au credite in derulare, au contracte de vanzare de carne sau alte produse pe termene lungi (nimeni nu este atat de iresponsabil incat, la o ferma cu 30 de mi de porci, sa nu aiba contracte anuale sau chiar pe mai multi ani incheiate in avans), motiv pentru care falimentul acestor companii va avea efecte sistemice insa, de vreme ce nu sunt banci, aceste companii nu vor fi salvate de stat sau cu banii deponentilor;
(ii) gaura lasata de uciderea celor peste 300 de mii de porci conceputi si crescuti in Romania va fi acoperita din import, cu consecinte enorme in planul balantei comerciale; mai important este, insa, ca aproape s-a distrus gena de porc romanesc, intrucat au fost ucisi si vierii; nu cred ca romanii sunt fericiti ca urmeaza sa manance, in loc de porc crescut la tara, hormoni cu care sunt indopati, deopotriva, porcii, curcanii si puii americani sau europeni;
(iii) falimentul ineluctabil al acestor companii este un caz – scoala de responsabilitate a statului pentru cauzarea falimentului; pentru toate pierderile cauzate creditorilor si actionarilor de aceste falimente, va raspunde statul, adica noi, contribuabilii; cu toate acestea, conducerea ANSVSA (avand ca varf de lance un tip cu nume foarte interesant in acest context – Geronimo…) nu este demisa in bloc si bagata acolo unde ii este locul pentru subminarea economiei nationale.
Va fi o toamna gri. Iar la Craciun ne vom lua porc de la supermarket.
*eutanasie = uciderea unei fiinte din compasiune, pentru a-i curma suferinta; uciderea cu sange rece a unor animale sanatoase, chiar si in scop de preventie, este cruzime fata de animale.
PS Cineva a scris sambata pe facebook doua intrebari memorabile relative la imbecilitatea celor care se ocupa cu preventia si combaterea peste porcine :
– dacă nu exista antidot, de ce mai dati cu substante?
– dacă substanța este eficientă, de ce mai omorâți porcii?
Adevarul este ca substantele astea ne costa deja cca 50 de milioane de euro, care merg in conturile a doua societati mari si late; una dintre ele are ca patron detinatorul unui domeniu de vanatoare de peste 600 de ha, plini cu mistreti (si alte bestiute bune de impuscat de europenii cu foarte, foarte multi bani) si cu bune relatii de cumetrie cu cine trebuie. Că așa e în tenis.
(Gheorghe Piperea)