Incredibil! Inadmisibil!… SE ÎNTORC BOLILE ERADICATE!

După ce omenirea și chiar România au depus eforturi extraordinare pentru îndepărtarea unor boli foarte grave care declanșau epidemii, după ce multe boli grave au fost eradicate, ele se întorc! Redevin de actualitate!
Un pericol pentru sănătatea națiunii!
Cum naiba ne-am… modernizat și am pierdut și ce am câștigat?!… Nu sunt întrebări, sunt doar constatări!… care pot avea multe, chiar foarte multe explicații, de la Jocurile industriei farmaceutice care nu are niciun interes să dispară anumite boli pentru că nu mai sunt necesare anumite medicamente, până la adevărate încrengături mai mult sau mai puțin politice, mai mult sau mai puțin influente la nivel național și chiar internațional! Dincolo de toate presupunerile, iată consecințele!…

17 PERSOANE AU MURIT DIN CAUZA RUJEOLEI ÎN ROMÂNIA

Un număr de 17 persoane au murit din cauza rujeolei în România, boală eradicată de zeci de ani, informează Institutul Național de Sănătate Publică.
Cu 17 decese şi peste 3000 de bolnavi, ţara noastră reprezintă un focar de rujeolă care a depăşit graniţele. Belgia a înregistrat 70 de cazuri la scurt timp dupa ce o persoană bolnava s-a întors din România. Ungaria a raportat zeci de îmbolnăviri la un spital aflat aproape de frontieră cu noi.
Numărul îmbolnăvirilor creşte de la o săptămâna la alta. Avem acum peste 3.400 de cazuri iar cea mai dramatică situaţie se înregistrează în judeţele Caraş Severin, Timiş, Arad, Mureş şi Dolj.
Cea mai afectată grupă de vârstă este cea între 1-4 ani (920 de cazuri), urmată de grupa 5-9 ani (394 de cazuri). În ceea ce priveşte pacienţii de peste 40 de ani s-au înregistrat 41 de cazuri.
Rata de vaccinare a scăzut dramatic în ultimii ani. Dacă în 2010 era de 95%, în 2015 a fost de 85%.Vaccinul este gratuit, iar în prezent sunt disponibile peste 100 de mii de doze.

CE ESTE RUJEOLA

Rujeolă (pojar) – afecțiune care apare în copilărie cauzată de un virus, ale cărei simptome constau în tuse, secreții nazale, conjunctivită, dureri de gât, febră, erupție cutanată. Rujeola poate fi în prezent prevenită cu ajutorul unui vaccin. Această boală poate fi foarte periculoasă și chiar letală în cazul copiilor mici.

PROBLEME CU APROVIZIONAREA

Și în județul Bihor medicii se plâng că în ultimii doi ani rata de vaccinare a ajuns la 84-85%, de la 95-97%, fiind vorba de o scădere drastică a acestei acoperiri. Însă, așa cum se știe, anul acesta au fost mari probleme legate de administrarea vaccinurilor. „Avem probleme destul de mari cu aprovizionarea cu vaccinuri, adică există perioade în care vaccinurile nu se găsesc pe piaţă şi nu au de unde să le procure. Mai este și lipsa de educaţie şi există vulnerabilităţi în diagnostic. De multe ori nu avem capacitate de diagnostic suficientă, mai ales pentru bolile mai rare, boli parazitare cu care nu suntem obișnuiți“, atrage atenţia Graţiana Chicin, medic epidemiolog, Timişoara. Aceasta e o altă provocare pentru sistemul medical, în condiţiile în care tot mai mulţi români călătoresc în străinătate şi riscă să revină în ţară cu boli rare din Europa, precum febra tifoidă, hepatita A sau malaria.
Catherine Hughes din Australia a devenit un susținător hotărât al vaccinării, după ce copilul său în vârstă de numai 32 de zile a murit de tuse convulsivă, nefiind vaccinat. Ea duce o aprigă luptă cu Pauline Hanson, politician australian, care în nenumărate rânduri s-a exprimat public pentru „domolirea“ fenomenului vaccinării, cerând ca, înainte de orice campanie, părinții să fie lăsați să se documenteze singuri, din orice fel de surse, și apoi să hotărască.
Cei care refuză vaccinarea își iau în general informațiile de pe Internet. Iată concluziile la care au ajuns două mame: „Am auzit că, de exemplu, la copii dacă se dă, probabil fac febră şi nu se simt bine o perioadă“; „vaccinurile care au apărut acum noi pe piaţă nu sunt sigure din cauza unor reacţii ce pot provoca chiar deces“.