ÎNFRĂŢIRE! CĂLĂRAŞI (ROMÂNIA) – CĂLĂRAŞI (REPUBLICA MOLDOVA)!

După protocolul de înfrăţire dintre oraşul Călăraşi din Republica Moldova şi municipiul Călăraşi din România, JUDEŢUL CĂLĂRAŞI şi RAIONUL CĂLĂRAŞI s-au înfrăţit! *De data aceasta este vorba despre câteva direcţii absolut noi pe care noii preşedinţi ai Consiliilor le promovează!

SĂRBĂTOARE- LA SĂRBĂTOAREA DIN MOLDOVA DE DINCOLO DE PRUT!
Se ştie, în al doilea weekend al lunii octombrie, în toată Republica Moldova se sărbătoreşte Ziua Toamnei Bogate, sărbătoare inaugurată în urmă cu mai mulţi ani, ca sărbătoare a vinului. Între timp, lucrurile au evoluat, sărbătoarea- de asemenea. Pe acest fundal, acolo unde au fost invitaţi atât reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Călăraşi, dar şi ai Consiliului Municipal, s-a consemnat un eveniment remarcabil.

O ACŢIUNE TRADIŢIONALĂ, DAR CU METODE FOARTE NOI!
Practic, în timpul manifestărilor realizate cu această ocazie, s-a semnat şi protocolul de înfrăţire dintre JUDEŢUL CĂLĂRAŞI din România şi RAIONUL CĂLĂRAŞI din Republica Moldova. Practic, această înfrăţire există, de mai mulţi ani, între oraşele cu acelaşi nume, din cele două ţări, dar acum s-a ajuns la o asemenea înfrăţire şi între judeţ şi raion- unităţile teritorial administrative care cuprind mult mai multe localităţi. Practic, cei doi noi preşedinţi ai Consiliului Judeţean- VASILE ILIUŢĂ (România) şi SERGIU ARTENE (Republica Moldova) au gândit o formulă nouă, de înfrăţire concretă, practică, vizibilă între cele două regiuni!

FIECARE LOCALITATE DIN BASARABIA VA AVEA UN CORESPONDENT ÎN JUDEŢUL CĂLĂRAŞI!
Aceasta a fost prima idee- finalizarea înfrăţirilor dintre localităţile din Basarabia şi judeţul Călăraşi, din România. Pe această cale, pe lângă acţiunile comune pe care le vor pune în practică, cele două unităţi administrative vor aduce şi lucruri noi. De exemplu, vor exista vizite între locuitorii oraşelor or comunelor înfrăţite. Pe principiul- medicul din satul Leuşeni, de exemplu, la medicul din satul ce-i corespunde, în România. Asistenta medicală- la fel… încât oamenii să se viziteze, să se cunoască, să se împrietenească, să se lege relaţii de înfrăţire între ei!

AJUTORUL ROMÂNESC VA FI MULT MAI VIZIBIL!
Am fost asiguraţi de factori foarte bine informaţi că, de-a lungul timpului, Călăraşiul din România a ajutat, destul de mult, Călăraşiul din Republica Moldova. Aceasta fiind o realitate la nivelul întregii ţări! Din păcate, însă, de multe ori aceste acţiuni nu au fost suficient mediatizate, astfel că puţină lume ştie, concret, ceea ce a făcut România pentru ţara soră! Este motivul pentru care s-a luat decizia ca, de acum înainte, toate acţiunile, toate ajutoarele, toate intervenţiile pe care le vor face cei din România să fie bine cunoscute în Moldova!

PROTOCOLUL S-A SEMNAT!
Puteţi urmări momentul emoţionant al semnării protocolului de înfrăţire la Televiziunea Călăraşi1. Desigur, puteţi urmări şi manifestările care au avut loc, cu aceeaşi ocazie. Cert este că protocolul a fost semnat de cei doi preşedinţi de Consilii (Judeţean şi Raional), iar de acum în colo vor începe să apară şi rezultatele!

FILMUL EVENIMENTULUI POATE FI URMĂRIT LA TELEVIZIUNEA CĂLĂRAŞI1- www.calarasi1.ro ŞI PE PAGINA DE FACEBOOK A „JURNALULUI DE CĂLĂRAŞI“