ÎNGROZITOR! MUNICIPIUL CĂLĂRAŞI SUFOCAT DE… GUNOAIE!

ÎNGROZITOR! MUNICIPIUL CĂLĂRAŞI SUFOCAT DE… GUNOAIE!

9 octombrie 2017

Trecerea serviciilor de la URBAN la REBU- cineva şi-a bătut joc de călărăşeni! *Chiar nu se poate afla cine?!…

CÂND VORBEAM DESPRE SALARIILE ŞI PENSIILE NESIMŢITE, AM PUNCTAT EXACT UNDE TREBUIA!
Am comentat (şi vom continua să comentăm) situaţia salariilor şi pensiilor denumite nesimţite, din România! Nu se poate ca anumiţi „jmecheri” numiţi judecători, procurori, tot felul de magistraţi, anchetatori de toate felurile să beneficieze de sume urieşeşti, în raport cu milioanele de amărâţi care se chinuie cu cele doar câteva sute de lei pe care le oferă salariul minim pe economie! S-a vorbit, în dese rânduri, despre importanţa socială a acestor meserii, iar noi am spus atunci că (apropo de importanţa asta socială) chiar mai importantă decât decizia unui magistrat este prezenţa gunoierilor, de exemplu! Care dacă lipsesc câteva săptămâni, infestează orice oraş din lume! Noi am zis şi… asta s-a întâmplat!

CĂLĂRĂŞENII- ÎNGROZIŢI DE… GUNOAIE!
Au curs, avalanşă, mesajele din partea călărăşenilor, îngroziţi de cantităţile uriaşe de gunoaie pe care le găsesc la ghene, fără ca gunoiul să mai fie ridicat, de mai multă vreme! Au apărut şi explicaţii, mai mult sau mai puţin oficiale:

4“URBAN”-UL ŞI-A LUAT TOMBEROANELE ŞI A ARUNCAT GUNOIUL?!
„Se pare că am aflat care e problema cu gunoiul în Călăraşi! Am stat de vorbă cu un şofer de la REBU şi mi-a spus următorul lucru: în urma predării-primirii dintre URBAN şi REBU cei dintâi au început să-şi strângă tomberoanele în oraş, acestea fiind pline cu gunoi au fost răsturnate, golite şi apoi luate. Acum urmează ca cei de la REBU să se apuce de treabă! SPOR LA TREABĂ!”

Ar putea fi o explicaţie dacă… dacă “REBU” nu ar fi trebuit să ia gunoaiele din containerele care le aparţineau! Era asta ca o explicaţie? Ce zice primăria…

„Am preluat din partea dumneavoastră, în ultimele zile, toate nemulţumirile legate de colectarea defectuoasă a gunoiului menajer. Aceleaşi nemulţumiri le avem şi noi şi de aceea, în ultimele zile, întâlnirile noastre cu toţi cei implicaţi în noul proces de colectare, ADI Ecomanagement Salubris şi “REBU” (cei care au semnat contractul de delegare a gestiunii activităţilor de colectare şi transport al deşeurilor), s-au axat pe rezolvarea problemelor.

Este o perioada de tranziţie, de la fostul operator, la noul operator, dar, ce e cel mai important, de la un anumit mod de colectare a gunoiului, la unul selectiv, conform normelor europene. Trebuie să înţelegem cu toţii că acesta este viitorul din punctul de vedere al gestionarii deşeurilor şi că numai împreună putem sa trecem prin acest proces. Hârtia, cartonul, plasticul, sticla şi metalul trebuie reciclate. Şi, ce e cel mai important, GUNOIUL SE ARUNCĂ NUMAI ÎN PUBELE! Acţiunile noastre în ceea ce priveşte eradicarea furturilor din gunoaie se vor înteţi!

O să vă ţinem la curent cu toate informaţiile necesare.”

S-A REZOLVAT CRIZA? SĂ VEDEM CE FACE… “REBU”!
Despre care avem impresii şi mai bune… şi mai rele… nu doar ca în poezie, ci chiar ca în realitate! Oricum, cei de la “REBU” au început-o prost şi sperăm ca să nu se confirme proverbul „tot ceea ce începe prost se termină şi mai prost!” Deocamdată rămânem cu ochiul pe “REBU” ca pe… gunoaie!…