ÎNSĂ UNDE-AU FOST ROMÂNII?…

Pentru că se tot vorbeşte despre toate nenorocirile care se întâmplă, în România, de atâta amar de ani (din 1989- pe faţă, înainte- ce a fost, a fost!) şi pentru că tot mai multă lume constată că poporul, mult invocatul popor, în momentele de restrişte nu reacţionează, să spunem că, în istorie, poporul român nu a reacţionat… niciodată! Când adevăraţii eroi martiri ai românilor au ajuns să li se taie capul, precum faimosul domnitor, cu toţi fii săi- nimeni nu a intervenit! Şi exemplul nu este singular, în istorie. Mihai Viteazul ucis prin intermediul celebrului Basta! Pentru toate acestea, poetul Adrian Păunescu a avut un mesaj, într-un vers celebru:
„Însă unde-au fost românii când a fost tăiat Viteazul?!…“
Chiar aşa, unde au fost românii? Unde sunt românii? Mai nou, la… telenovele… la „Uau Biz“… la „Cacatos“… şi în orice altă parte decât acolo unde ar fi trebuit să intervină!
Pe de altă parte, cei conştienţi (şi noi suntem pentru ei) zicem că asta era singura soluţie rezonabilă, cât timp tăvălugul vine şi… te ia! Cum e la noi- România- Colonia!