INTERES- CUM ŞI CÂT AU CRESCUT SALARIILE LA CONSILIUL JUDEŢEAN?

EXPLICAŢIILE PREŞEDINTELUI VASILE ILIUŢĂ!
Mai ales după luna februarie, când a fost anunţată, public, creşterea salariilor din administraţia locală, au început să circule tot felul de legende în legătură cu salariile de la Consiliile Judeţene! Mai puţin, la primării, unde promisiunile sunt foarte multe… Dar la Consiliul Judeţean s-a auzit de salarii de cel puţin 30 de milioane! Cu o medie de 60 de milioane (lei vechi), în timp ce unii şefi au ajuns la 100 de milioane de lei vechi! Cum, în România, problema salariilor este una pe buzele multor cetăţeni, am ajuns, din nou- din nefericire- ca să fie preferate salariile de la Stat, mai mari şi mai sigure decât cele din spaţiul privat!
Am profitat de prezenţa în studioul Televiziunii 1+1TV a preşedintelui Consiliului Judeţean şi am abordat problema acestor salarii. Iată precizările lui Vasile Iliuţă:

SALARIUL ÎN CONSILIUL JUDEŢEAN- DUBLU FAŢĂ DE BUGETARII OBIŞNUIŢI!
SORIN DANCIU: Cam cât ar fi salariul minim, mediu şi maxim?
VASILE ILIUŢĂ: Pe studii medii cred că suntem undeva la 30 milioane, pe studii superioare…
SORIN DANCIU: Net sau brut?
VASILE ILIUŢĂ: Brut! Pe studii superioare, asistent debutant, undeva la 40, pe asistent principal peste 50 şi la funcţionar public superior, peste 9 ani vechime, undeva la 60 de milioane, brut.
SORIN DANCIU: Şi apoi a venit asta cu 20%!
VASILE ILIUŢĂ: După aia s-au majorat cu cele 20%!
SORIN DANCIU: Sunt salarii de 40-80 milioane, aşa.
VASILE ILIUŢĂ: Cred că e undeva la 65 de milioane superior, bani în mână. Cel cu studii principal, undeva la 45 iar funcţionarul public asistent undeva la 35 de milioane.
SORIN DANCIU: Deci, dublu faţă de bugetarii obişnuiţi.
VASILE ILIUŢĂ: Dublu, da! Dublu! Astea sunt câştigurile salariale pe care Curtea Constituţională le-a dat funcţionarilor publici şi le-a asimilat, nu numai la noi, şi la Curtea de Conturi… Prefectura am văzut că nu şi-a aliniat salariile…
SORIN DANCIU: Prefectura e dependentă de linia bugetară.
VASILE ILIUŢĂ: Ea e singura care nu şi-a aliniat salariile.