Întrebare – întrebătoare! DOMNULE WERNER, POATE AȚI UITAT?!…

Acum când la nivelul Parlamentului European s-a constatat că președinția României a fost foarte bună, exact acum domnul care s-a împotrivit vehement spunand că nu suntem pregătiți… se laudă cu asta!
Și uită că el a fost împotriva acestei președinții! Ei lasă că îi amintim noi!…

KLAUS IOHANNIS: ROMÂNIA NU ESTE PREGĂTITĂ SĂ PREIA ŞEFIA CONSILIULUI UE

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE. Şeful statului spune că Guvernul Dăncilă-Dragnea este un „accident al democraţiei” şi trebuie înlocuit. Preşedintele Klaus Iohannis a participat luni la reuniunea Asociaţiei Municipiilor din România.
„Trebuie să menţionez o mare îngrijorare pe care o am, deşi nu vă priveşte direct. Este vorba despre anul 2019. Ştiţi bine că de la 1 ianuarie, România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, o poziţie onorantă, dar şi solicitantă pentru Guvern. Părerea mea este că nu suntem pregătiţi de aşa ceva. Acum câteva săptămâni am fost întrebat şi am spus că vom face faţă. Necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti care este Guvernul Dragnea–Dăncilă”, a declarat şeful statului.

COMISIA EUROPEANĂ ÎL CONTRAZICE PE KLAUS IOHANNIS: ROMÂNIA ESTE PREGĂTITĂ PENTRU PREȘEDINȚIA CONSILIULUI UNIUNII EUROPENE

Mesaj de ultimă oră de la Bruxelles pentru România pe tema preluării președinției Consiliului Uniunii Europene. Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a afirmat în urmă cu puțin timp că țara noastră va fi pregătită pentru acest moment, în contextul în care Klaus Iohannis declara că nu suntem pregătiți. Bruxelles-ul spune clar că nu are niciun fel de îngrijorări, avem încredere în profesionalismul președinției românești și în nivelul bun de pregătire administrativă.

KLAUS IOHANNIS CULEGE LAUDELE LA BRUXELLES PENTRU PREȘEDINȚIA ROTATIVĂ:
JUNCKER ȘI TUSK L-AU GRATULAT

Predintele Klaus Iohannis a avut o conferință de presă comună cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker și predintele Consiliului European, Donald Tusk. Cei doi au lăudat mandatul avut de România la preșidinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Donald Tusk a felicitat România pentru modul în care s-au administrat dosarele avute în administrare. ”Ați avut o președinție de succes, România a finalizat peste 90 de dosare. A fost o președinție foarte bună”, a spus Tusk.
La rândul său, Juncker a spus că a cunoscut mai mulți președinți ai României și se bucură pentru faptul că țara noastră a reușit o președinție de succes la prima încercare de acest fel.

KLAUS IOHANNIS, LOVITURĂ DE IMAGINE LÂNGĂ JUNCKER ȘI TUSK: ROMÂNIA E MULT MAI BUNĂ DECÂT IMAGINEA PE CARE O ARE

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la Bruxelles, într-o conferință de presă comună cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, că în cele 6 luni de exercitare a președinției Consiliului UE, România a depășit toate așteptările. „Putini au avut asteptari foarte mari cand am inceput presedintia Consiliului UE, multi se asteptau sa fim mediocri, dar eu am luat foarte in serios laudele lui Tusk si Juncker, ele arata nu numai cantitatea si intensitatea muncii noastre ci si calitatea. Suntem buni parteneri, negociatori si avem o echipa cu standarde ridicate, echipa romana a reusit ceva neasteptat. Presedintia romana a fost suprinzatoare. Romania e mult mai buna decat imaginea pe care o are, asta poate fi o mostenire a celor 6 luni”, a declarat Iohannis.

DĂNCILĂ: CONTRIBUŢIA LUI IOHANNIS LA PREŞEDINŢIA CONSILIULUI UE, FOARTE MICĂ. L-AŞ LĂSA CORIGENT

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis a contribuit foarte puţin la Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, afirmând că l-ar lăsa corigent pentru acest lucru. Ea a fost întrebată duminică seară, la postul Antena 3, care a fost contribuţia preşedintelui Iohannis la Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene. „Foarte mică. L-aş lăsa corigent pe domnul preşedinte. Nu am cooperat pe Preşedinţie foarte mult cu domnul preşedinte. Sunt convinsă că a fost informat pe fiecare dosar, de progresul pe fiecare dosar şi a discutat acest lucru în Consiliul European, dar nu am cooperat pe niciun dosar important la nivel european”, a spus Dăncilă, potrivit Agerpres. Prim-ministrul a arătat că se aştepta ca şeful statului să vorbească despre faptul că Guvernul a gestionat Preşedinţia rotativă a Consiliului UE.