Întrebare – întrebătoare: FMI-UL IARĂȘI ÎȘI PERMITE?!…

•După ce au trecut câțiva ani, vine să dea… indicății prețioase! •Ceaușescu nu mai e, dar “agenturili străine” au pe cine pune în fruntea Statului Român!

DECI-“REDUCEȚI PENSIILE, TERMINAȚI CU PRIMA CASĂ”!
ȘI REDEVENIȚI, DRACULUI, CETĂȚENI DE MÂNA A DOUA”!

Nu îl apărăm pe Dragnea, are păcatele lui și trebuie să și le ispășească, s-a trezit târziu, dar când s-au implementat proiectele astea noi în favoarea românilor, al dracului Fondul Monetar Internațional a tăcut ca mutu! Nu fotbalistul, ci mutul ăla pe care-l știm cu toții! Se făcuse așa o liniște și nu se mai auzea nicio adiere, condiții în care România își propusese și începuse să demonstreze că poate trăi pe picioarele sale!
Că agricultura poate să existe fără a fi stăpânită de alții! Că subvențiile se pot da la timp! Dar și economia a început să funcționeze, chiar dacă obiective industriale importante nu s-au văzut! Da, începuse să se vorbească și despre ele!
Desigur, liniștea era ciudată în condițiile în care s-au luat măsuri pentru ca și multinaționalele să înceapă să lase bani în țara din care câștiga atât de mult! Liniște rău prevestitoare, după cum se vede!…

Pentru că unii dintre cei care au votat surprinzător la aceste alegeri sunt exact angajații acestor multinaționale care au fost avertizați că dacă PSD va lua măsurile respective vor pleca din țară! Așa că “marș la vot și votați cum trebuie”! De aici vin multe explicații, dar și apariția, în public, dintr-o dată a reprezentantului Fondului Monetar Internațional! Ăla care a făcut ce-a vrut în țara asta, inclusiv pe vremea în care președintele țării se hotărâse s-o “sugă de la licuriciul cel Mare”!
Acum nu mai sugem și, dintr-o dată s-a produs ceea ce trebuia să se producă! Și imediat după ce Dragnea a fost dus la loc întunecat și fără mânerul la ușă, imediat după ce partidul de guvernământ a fost dat peste cap prin reactivarea cozilor de topor care au stat liniștite până au primit ordinul de zi pe unitate, hop și FMI ! Care ne atrage atenția că trebuie oprită creșterea pensiilor! Dar și programul ”Prima Casă”!
Mâine-poimâine se va vorbi și despre înghețarea salariilor! Cât despre disponibilizări vorbesc chiar reprezentanții băieților care nu candidează niciodată și câștigă întotdeana!…
Colonia trebuie pusă la punct și asta cât mai repede! Iar programul le va reuși pentru că, așa cum spunea cineva-“românii nu reacționează”! Observație istorică ducându-ne cu gândul la întrebarea din versurile poetului Adrian Păunescu: “Însă unde au fost românii când a fost tăiat Viteazul”?

LIA OLGUŢA VASILESCU, REPLICĂ ACIDĂ LA CERINŢELE FMI: ‘NICI DE DATA ASTA NU PAR PREA DOCUMENTAŢI. PSD NU POATE MERGE PE ABORDAREA STRICT CONTABILICEASCĂ’

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, respinge solicitările Fondului Monetar Internaţional de frânare a creşterilor de salarii şi pensii pentru evitarea presiunii inflaţioniste. Vasilescu argumentează că oficialii FMI s-au înşelat în mai multe rânduri, iar PSD nu poate ţine cont doar de abordarea contabilicească a unor funcţionari internaţionali.
„FMI vine cu noi propuneri de austeritate pentru romani, dar PSD nu poate merge pe abordarea strict contabiliceasca a functionarilor internationali. Deși în ultimii 2 ani PSD a realizat cele mai mari cresteri de pensii și salarii, în continuare sunt români care trăiesc în sărăcie, fiind necesară continuarea creșterii veniturilor. Economia este dinamică și dezvoltarea aduce mai multe venituri. Si nu e pentru prima oară când estimările FMI se dovedesc eronate. FMI face referire la faptul că aplicarea legii pensiilor ar duce la adâncirea deficitelor. În fapt creșterea punctului de pensie la 1.265 de lei din septembrie 2019 nu are legătură cu aplicarea legii pensiilor. Noua lege a pensiilor este prevăzută să intre în vigoare și să se aplice efectiv din 2022, acum vorbind doar de cresterea punctului de pensie conform programului de guvernare aprobat de parlament. Deficitul bugetar va fi si anul acesta sub 3% așa cum s-a stabilit în legea bugetului. FMI s-a înșelat în nenumărate rânduri în această privința, în anii precedenți. De exemplu, FMI estima un potențial de creștere de 2% pentru economia României în perioada 2013-2017. Realitatea a arătat că România a avut creşteri economice mult mai consistente; 3,5% în 2013, 2,9% în 2014, 3,7% în 2015, 4,8 in 2016% şi 6,9% în 2017. In ceea ce priveste critica FMI privind programul Prima Casa, acesta are impact bugetar ZERO! Nu angajează NICIO RESURSĂ de la BUGET prin urmare nu are cum să reprezinte un factor de dezechilibru. Subvenționarea dobânzilor din acest program este acoperită din încasările suplimentare provenite de la sistemul bancar. Taxele asupra veniturilor băncilor sunt folosite pentru ca românii să poată obține credite avantajoase. Mai mult, acest program reprezintă o pârghie importanta a dezvoltării și implicit a creșterii veniturilor, susține/ încurajează investițiile, dezvoltă puternic industria construcțiilor dar și a domeniilor adiacente – mobilă, electrocasnice etc, determină apariția de noi locuri de muncă. Așadar, evaluarea FMI este nesusținută de realitate și în această privință! Ca mai totdeauna! Sa nu uitam ca dupa ce au fost propuse guvernarii PNL, in 2010, masurile de austeritate, iar economia a luat-o la vale, specialistii FMI au recunoscut ca s-au inselat. Pe nervii si banii romanilor! Nici de data asta nu par prea documentati!”, scrie Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.