Întrebare – întrebătoare! PĂI, DOMNULE ISĂRESCU, DE CE DRACU MAI AVEM BANCĂ NAȚIONALĂ?!…

Auziți ce zice eternul guvernator al Băncii Naționale a României – în condițiile în care tot mai multă lume se întreabă de ce aurul românesc stă în bancă, la Londra, în condițiile în care niște țări și-au cam luat țeapă, în ultima vreme, chiar cu asemenea aur ținut în Marea Britanie!
Auziți ce zice Isărescu!

MUGUR ISĂRESCU EXPLICĂ DE CE ȚINE REZERVELE BNR ÎN STRĂINĂTATE: ‘UNDE VREȚI, NENE, SĂ LE ȚIN? CREDEȚI CĂ EURO, DOLARII STAU AICI, ÎN BECI?’

Mugur Isărescu este frecvent criticat, atât de politicieni de la putere și din opoziție, cât și de analiști financiari, pentru că ține rezerva valutară a BNR în străinătate, alături de tonele de aur.
Joi, guvernatorul BNR, a avut o ieșire mai puțin obișnuită și a explicat de ce valuta țării stă în bănci și depozite din străinătate.
”În acest context, Guvernatorul a răspuns acuzației că instituția ține rezervele în străinătate. „Unde vreți, nene, să le țin? Sunt rezerve internaționale! Credeți că euro, dolarii stau aici în beci la Banca Națională. Nu, stau în conturi în străinătate. Acum este nebunia cu aurul…”, a mai spus Isărescu.

Întrebarea – rămâne:

Păi, domnule Mugur Isărescu, de ce dracu mai avem Bancă Națională dacă nu suntem în stare să ne ținem banii la noi, în Banca Națională?!…