Întrebare întrebătoare – SE PREGĂTEȘTE PRO ROMÂNIA CĂLĂRAȘI?

•Ceva se întâmplă! •Și faptele se cam leagă!…

Mai multe evenimente s-au petrecut în ultimele săptămâni în zona PSD Călărași, multă lume privind ciudat, unii cu îngrijorare, alții pur și simplu cu interesul faptelor acțiunile unora dintre membrii organizației PSD Călărași. Vă reamintim, a fost mai întâi eliminarea președintele organizației, Ciprian Pandea care a semnat celebra listă, după care a organizat alegeri nerecunoscute de Centru, alegeri anulate!
Au urmat alte alegeri, cu o nouă echipă aflată sub conducerea lui Iulian IACOMI acesta având consimțământul conducerii partidului, în primul rând al lui Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu. Înaintea acestor alegeri o parte dintre reprezentanții partidului, mai mult sau mai puțin cunoscuți dar devenind activi exact în această perioadă au anunțat că se va întâmpla ceva! Iar acel ceva se întâmplă imediat după alegeri când trei – după care au rămas doar doi – consilieri PSD și-au dat demisia!

PLECAREA LUI MESEȘEANU!…

A urmat retragerea cu tam-tam-ul de rigoare al celui care fusese confirmat ca vicepreședinte al organizației, acțiune cu cântec – conform declarațiilor acestuia, Răzvan Meseșeanu, acesta anunțându-și, la rândul său, demisia!
O surpriză… așteptată s-a produs la mijlocul acestei săptămâni, atunci când Răzvan Meseșeanu și-a anunțat demisia din PSD !
Lucrurile erau previzibile iar evenimentele sunt în plină desfășurare! Nu se va retrage din politică, dar încă nu a decis în ce direcție se va îndrepta! Poate fi Pro România. Dar și ALDE ! Și de ce nu – PLUS !

Iată argumentele lui Meseșeanu:

Trebuie să existe o limită în toate!
Sunt 18 ani de activitate în PSD. Voi demisiona!
Atât din funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene Călăraşi, cât şi din cea de membru.
Fac acest gest cu tristeţe şi după o lungă perioadă de gândire. N-am putut trece peste anumite atitudini care au intrat în conflict cu principiile mele de viaţă, cu viziunea mea despre unde trebuie să opreşti compromisurile în politică.
Ipocrizia, refuzul de a recunoaşte greşelile, nemaivorbind de încercarea de a le şi elimina, părerea contrară interlocutorului ca dovadă a adversităţii ce i-ai purta-o acestuia, oameni potriviţi pe locuri nepotrivite, sunt elemente care m-au determinat la semnalul de azi.
Până la un punct s-ar putea spune că am fost părtaş la ele; da, aşa este. Nu mă pot dezice de partidul care mi-a oferit susţinere pentru o serie de funcţii în administraţie şi nici nu încerc s-o fac; spun doar că sunt oameni în acest partid care luptă de prea mult timp în interior, încercând, fiecare după pregătire, experienţă să arate că se mai şi greşeşte; în acest moment apare puroiul politicii româneşti: se încearcă ori marginalizarea individului, ori excluderea sa.
Nu suportăm să auzim şi să acceptăm şi alte păreri decât ale noastre. Când se va remedia acest aspect, societatea se va însănătoşi. Dacă formulezi ideile în afară, eşti contra partidului, ai fraternizat cu adversarul şi tot aşa…
Nu accept să mai intru în aceeaşi “oală” cu toţi cei care gafează, însă mă voi mândri că am fost coleg cu toţi cei care au suportat. Iar pe aceştia din urmă îi îndemn să se gândească bine dacă merită s-o mai facă! Sunt pregătit însă, să răspund pentru ale mele!
Am încercat să fiu un mesager mai curajos al celor care gândesc la fel ca mine, dar, din anumite motive, nu au avut cum să îşi exprime opiniile. Cei care mă cunosc ştiu că nu mint şi că nu confund recunoştinţa cu slugărnicia. Membrii simpli, cei care aleargă pe străzi în campanii şi-i fac”mari” pe exponenţii politici-de la toate partidele-sunt, încă, masă de manevră. Mi-ar plăcea să fie respectaţi, ascultaţi şi să li se încerce rezolvarea problemelor în perioada de 4 ani dintre alegeri şi nu să li se mimeze prietenia cu o lună-două înainte de campanie.
Probabil voi fi atacat de către aceia care se simt vizaţi de reproşurile mele, interne sau publice, actuale sau foste. Voi milita însă pentru valorile în care cred sub o altă formă.
Le mulţumesc tuturor celor care m-au sprijinit, care mi-au fost alături şi care au înţeles că am fost tot timpul o voce a celor care consideră că trebuie să existe o limită în toate. Chiar şi în politică, sau mai ales în politică!

19.03.2019 , Răzvan Ilie MESEŞEANU

CE ZICE PSD-UL?…

Firesc, i-am solicitat și punctul de vedere conducătorului organizației PSD Călărași, Iulian Iacomi!
Iată declarația acestuia:
“Nu știu când și-a depus demisia domnul Meseșeanu, poate că a fost învățat să fie tot timpul la butoane. Trebuie să demonstreze, el nu a adus nici un plus partidului, ce plusuri a adus? Este precum calul, aleargă dar nu dă lapte! Degeaba te zbați dacă nu aduci un plus de valoare partidului. A fost viceprimar, de ce a plecat? Partidul i-a dat credit de fiecare dată. În toate funcțiile în care a fost a avut sprijinul partidului.
Din Consiliul Local au plecat doamna Denisa Ciulinaru și domnul Alexandru Chiriță din motive personale. În locul lor vor intra următorii de pe listă, urmează să avem o ședință BPJ sătămâna viitoare și să se decidă. Doamna Silvia Mândruțescu a invocat motive de sănătate, dar a revenit asupra deciziei de demisie din Consiliul Local și a rămas.”

ACUM A VENIT MOMENTUL CA PARTIDUL LUI PONTA SĂ AIBĂ FILIALĂ ȘI LA CĂLĂRAȘI?!…

Se apropie alegerile europarlamentare, prima repriză din cele patru din acești doi ani electorali și deși au fost mai multe evenimente legate de acest partid, la Călărași – de la echipa lui Răzvan Condurățeanu care a ajuns după ce se organizase să-și dea demisia chiar în fața Congresului Partidului, până la delegarea unei alte echipe care nu a reușit să se afirme prin nimic, cu excepția unei conferințe de presă! Presiunea este mare, unul dintre obiectivele partidului nou înființat este chiar curățarea de cât mai mulți membri ai PSD-ului, motiv pentru care tot ceea ce se întâmplă vine de se leagă cum se spune în popor!
Inclusiv sprijinul mediatic pe care îl primesc toate aceste acțiuni ne trimite cu gândul la cei care sunt în spatele întregului proiect și care, cu siguranță au constatat că la Călărași nu s-a concretizat nimic vizibil. Așa că noi rămânem cu ochii ațintiți asupra a tot ceea ce se întâmplă urmând să vă informăm după cum vor evolua evenimentele!

Departamentul Anchete