ÎNTREBAREA ANULUI- SE MAI POT ÎNTOARCE LIBERALII CĂLĂRĂŞENI LA PERFORMANŢELE LUI… FILIPESCU?!…

Creşterea de aproape 20 de ori, a PNL-ului călărăşean, de la momentul 2000 până la vârful rezultatelor liberalilor călărăşeni- o performanţă! *Întreţinută, desigur, cu ajutorul… pesediştilor! *Întrebarea rămâne- astăzi, mai este posibilă această performanţă?!…

FILIPESCU- ARE CU CE SE MÂNDRI!
Prezent la momentul alegerilor din PNL Călăraşi, liderul liberalilor călărăşeni (şi la nivel naţional) Răducu George Filipescu, a prezentat, între altele, rezultatele de-a dreptul spectaculoase pe care acesta le-a avut, la conducerea PNL Călăraşi- de la un procent absolut insignifiant, la peste… 50%! Practic, peste un deceniu, PNL-ul a dominat PSD-ul, la Călăraşi, în condiţiile în care, totuşi, la nivel naţional, PSD-ul era în frunte! Cum s-au obţinut aceste performanţe, cu adevărat?

TOATĂ LUMEA AVEA… INTERESE!
Când am realizat sondaje, la nivelul întregului judeţ, în timpul campaniilor electorale, una dintre marile surprize pe care le-au întâmpinat operatorii noştrii a fost legată de răspunsul la întrebarea: „pe cine veţi vota?”- răspunsul fiind „desigur, pe… Filipescu!” Firesc, venea întrebarea operatorilor noştri: „dar îl ştiţi pe Filipescu, îl cunoaşteţi?” „Nu, dar el trebuie să… câştige!” Aceasta a fost una dintre mişcările spectaculoase, inteligente, aplicate la realitate, ale lui Filipescu- el a mers la primarii care aşteptau, ore întregi, pentru a intra în audienţă la preşedintele Consiliului Judeţean- Mihai Arbagic şi i-a întrebat: „tu vrei să stai, în continuare, ore în şir, să te primesc eu, în audienţă?! Spune-mi ce probleme ai!” De aceea oamenii erau motivaţi, la nivel chiar de comună, pentru că Filipescu îi motiva pe… toţi! A fost câştigul lui, în 2004- desigur, atunci când şi-a atras şi unii dintre susţinătorii lui Tărăcilă care… l-au trădat!

DESIGUR, FILIPESCU A ŢINUT PSD, LA CĂLĂRAŞI- LA… ŞARETĂ!
Aceasta este o altă explicaţie a succesului pe care, incontestabil, liderul liberal l-a avut, în judeţul Călăraşi, profitând şi de neînţelegerile din PSD, de luptele fratricide care au apărut, Filipescu le-a oferit, fiecărora, câte un… obiectiv! Aşa că i-a avut alături pe toţi liderii pesedişti, de la preşedintele organizaţiei judeţene, până la unii dintre ultimii consilieri! Lucrări… proiecte… contracte… fiecare ce avea, astfel că, firesc, Filipescu a dominat organizaţia pesedistă călărăşeană, liberalii câştigând… practic, totul!… Astăzi? Păi au apărut probleme chiar la… liberali! Acesta este elementul pe care îl reclamă, atunci când este întrebat, liderul liberalilor călărăşeni- prin prestaţia celuilalt lider liberal (Vasile Iliuţă) pnl-ul a pierdut, practic, forţa pe care o avea, pentru că nu a fost în stare să-i ţină sub control pe… pesedişti! Desigur, din punctul său de vedere, Filipescu are dreptate, numai că… lucrurile sunt niţeluşi mai complicate, la nivelul pesedeului de la regretatul Dan Cristodor, până la Ciprian Pandea (şi el… curtat!) aceştia nu mai pot fi, direct, de pendenţi de facturi şi contracte- astfel că îşi pot permite să aibă atitudini pe care să şi le impună, la nivel judeţean! Pe de altă parte, negocierile (secrete?!) ale lui Iliuţă cu pesedeul călărăşean par a da roade, în favoarea… vechilor concepte… în aceste condiţii, desigur, pesedeul are o problemă reală- iar peneleul, la rândul său- nici o ieşire!

CINE? CU CINE? PÂNĂ LA URMĂ… PÂNĂ UNDE?!…
Sunt analizele pe care operatorii CEMOP le-au realizat, la nivelul judeţului- se joacă tare, se joacă în forţă, întrebările şi răspunsurile sunt destul de complicate- numai că… la ora actuală nu se ştie cine cu cine joacă! Iar dincolo de interesele politice, interesele… călărăşenilor par, pur şi simplu, trecute în plan secund! Chiar aşa? Între lupta liberalilor şi lupta din PSD (nici acolo nu e linişte!) câte sunt interesele oamenilor din Călăraşi, locuitorilor acestor meleaguri? Pentru că, până la urmă, despre asta este vorba- mai contează călărăşenii, în totalitatea lor?!…

IAR ACUM? PĂI DE ACUM ÎNCEPE… RĂZBOIUL!
Este concluzia pe care au tras-o toţi cei care sunt implicaţi în evenimentele ce se petrec, în acest moment- PSD-ul încearcă să-şi menţină independenţa (cu eforturile extraordinare ale celor care conduc, acum, organizaţia, fără a fi dependenţi de… contracte!) şi cele două aripi din PNL Călăraşi, de la Filipescu la… Iliuţă! Cine cu cine se va uni, în ce direcţie se vor îndrepta lucrurile- sunt deja, probleme care ţin de o realitate destul de complicată- CINE VA CÂŞTIGA, LA CĂLĂRAŞI? Deocamdată, Iliuţă şi PDL-ul şi-au cam luat-o de la aripa Filipescu! Care, împreună cu Drăgulin au câştigat! Se va face, în sfârşit, pace? Vom vedea, ce va fi!

dragulin zice da

Departamentul Anchete

Vom reveni, că avem cu ce!